3 tips om je vrije tijd in 2024 beter in te delen

Geschreven op 7 januari 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
2024

partnercontent

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent traditiegetrouw natuurlijk ook dat wel allemaal massaal zijn begonnen met onze goede voornemens. Alhoewel een groot deel van de mensen al na een paar weken afhaakt, is het wel goed om eens kritisch naar andere zaken te kijken en dus bijvoorbeeld eens wat meer en ook vaker aan jezelf te denken. We staan er namelijk niet altijd bij stil, maar zonder dat we het doorhebben, worden we vaak het overgrote deel van de tijd geleefd, in plaats van dat we zelf kunnen bepalen wat we gaan doen en waar we naartoe gaan. Nu zijn er natuurlijk situaties waarbij het logisch is dat dit gebeurt, zoals wanneer je kinderen hebt of een drukke baan hebt. Toch willen wij je graag een aantal tips geven, zodat jij je vrije tijd (nog) beter weet in te delen.

drukke agenda

Zorg dat je goed plant

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar toch blijkt dat we het nog altijd lastig vinden om onze vrije tijd goed te kunnen plannen. Belangrijk is daarbij wel om eerst een aantal doelen voor jezelf te stellen, zodat je ook weet waarvoor jij je vrije tijd graag zou willen gebruiken. Nu hoef je echt niet altijd precies te weten wat je wilt gaan doen en is een middagje bankhangen ook geen probleem, maar is het wel handig dat je voor jezelf een planning maakt. Stel dat je graag wat meer tijd wilt doorbrengen met vriendinnen, dan gebeurt dit natuurlijk niet vanzelf. Je zult zien, dat wanneer je bijvoorbeeld aan de slag gaat met een agenda, je een stuk gemakkelijker afspraken kunt maken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je veel effectiever met je tijd omgaat, maar het ook beter te managen is allemaal.

afspreken met vriendinnen

Stel prioriteiten

Een veelvoorkomend probleem in het indelen van vrije tijd is dat er te veel op ons bordje ligt. We voelen ons verplicht om aan iedereen tegemoet te komen en verliezen hierbij onszelf uit het oog. Het is belangrijk om prioriteiten te stellen en te leren delegeren. Bepaal voor jezelf wat echt belangrijk is en wat toegevoegde waarde geeft aan je leven. Daarbij is het ook echt niet nodig om alles zelf te doen en kunnen je kinderen, partner of andere ook prima wat zaken voor je ‘oplossen’. Stel dat je net een nieuwe elektrische fiets met een voorwielmotor hebt gekocht, maar deze staat al een maand in de garage omdat je nog geen tijd hebt gevonden om deze naar de fietsenmaker te brengen, dan is het helemaal niet gek om je puber eens aan zijn of haar jas te trekken en te vragen of dit even voor je gedaan kan worden. Zo houd je meer tijd over voor jezelf en kun je leuke dingen doen!

fietsenmaker

Ga iets doen wat je leuk vindt

Wanneer we het hebben over vrije tijd, dan betekent dit voor de meesten dat ze eindelijk tijd hebben om klusjes te doen die anders blijven liggen. Complete onzin als je het ons vraagt! Deze tijd is er namelijk juist voor bedoeld om even te ontspannen! Doe daarom dus ook altijd iets wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Die wasmand met handdoeken die nog opgevouwen moet worden, kan ook wel een dag wachten.

ontspannen


Credits foto’s: canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox