Attractiepark Slagharen in coronatijd

Geschreven op 16 juli 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Marian van Dijk
Marian van Dijk
Slagharen Van Marian

In juni ben ik met mijn man en zoontjes naar attractie- en vakantiepark Slagharen geweest. Maar hoe gaat het er nu aan toe met de corona maatregelen? We hebben in elk geval genoten!

Slapen in een wigwam!

Voor ons weekend Slagharen boekten wij een wigwam voor twee nachten, heel knus! Het is een zespersoons accommodatie maar dan moet je wel rekening houden met het feit dat de twee buitenste slaapcabines scheef zijn en dus smaller. Omdat onze twee oudsten nog geen lange pubers zijn, konden ze samen slapen.  Heel veel langer dan één meter veertig moet diegene die aan de buitenkant slaapt niet zijn. Dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Het middelste bed was groot genoeg voor twee volwassenen en helemaal recht. Top! Er was een tafel met vier stoelen en twee krukjes, dat kon ook heel makkelijk naar buiten worden getild waardoor je buiten kan eten. Een koelkast, een basic keukenuitrusting en zelfs een TV. Prima!

Goed geregeld

Door in te loggen op ‘mijn Slagharen’ was het bijboeken van extra’s heel simpel. Bijvoorbeeld de  ontbijtservice wat i.v.m. de coronamaatregelen een bezorgservice was i.p.v. een buffet. Het was een heerlijk ontbijt met o.a. warme broodjes, een eitje, een appel, een flesje vruchtensap en heel veel belegsoorten. Ook boekten we een ‘Lazy Sunday’ erbij waardoor we pas om 18:00 uur van het park hoefden te vertrekken i.p.v. 10:00 uur. Zo konden we nog relaxed lunchen bij de wigwam en rustig aan alles weer inpakken. En niet te vergeten: we boekten een family pizza op de aankomstdag, die konden we op een tijd naar keuze afhalen bij het restaurant ‘Randy’s pizza en pasta’. Heerlijk en makkelijk! En we vonden het heel leuk, zo’n mega pizza met z’n vijven.

Leuke dingen voor de kids

Wigwam slagharen

De auto kan naast het wigwam terrein staan dus de koffers zijn in no-time van en naar de auto gerold. Nog een voordeel aan de wigwam: het heeft privé-sanitair. In het attractiepark hoorde ik iemand zeggen dat de wachtrijen voor het toilet een half uur duurden, ons voordeel was dat we bij de wigwam gingen lunchen en allemaal daar naar het toilet konden gaan Er is ook kinderanimatie zagen we bij de incheck, de jongens vonden het gezellig en kwamen met een cowboy knutsel terug! Ook was er op vrijdagavond en zaterdagavond een online bingo via een livestream. Spannend! Heel leuk dat ze zo op afstand entertainment weten aan te bieden! Twee dagen toegang tot het park zat bij de prijs in, superleuk! Het park is van 10 uur tot 17 uur open, dus we konden op zaterdag en zondag het park op. Als we op vrijdag wat eerder aangekomen waren hadden we overigens ook al in enkele attracties gemogen die speciaal voor de vakantieparkgasten open waren gegaan.

Van tevoren reserveren

Tegen lunchtijd op zaterdag bedachten we ineens dat we Aqua Mexicana nog moesten reserveren maar we ontdekten dat alle tijdsloten voor zaterdag en zondag helaas volgeboekt waren. Nog een tip: boek meteen na de incheck met de ontvangen kaartjes voor Aqua Mexicana het gewenste tijdslot, anders gaat zwemmen niet meer lukken. We vertelden de jongens dat we vooral waren gekomen voor het attractiepark en na even teleurgesteld zijn ging het wel weer. Op naar het reuzenrad!

Het attractiepark

Slagharen uitgelicht

Het attractiepark is heel erg gaaf! Het reuzenrad heeft een geweldig uitzicht -ik was mijn hoogtevrees spontaan vergeten – en ons jongste zoontje van 5 die hoogte ook wat spannend vindt vond dit de leukste attractie! Dus zelfs met hoogtevrees een aanrader. Het heeft verrassend hoge rugleuningen en is heel stabiel zolang iedereen in het bakje stil blijft zitten. De Apollo, waar ik als kind graag in ging met mijn broers en zussen, is nog steeds heerlijk! Armen spreiden en zweven maar!  De kabelbaan en het treintje deden wij als eerste omdat beide een goed overzicht over het hele park geven. De ‘Looping Star’ bleek na 37 jaar trouwe dienst in 2016 te zijn vervangen voor de ‘Gold Rush’.

Doe mij maar brons, qua achtbaan dan. Een aanrader voor de durfals, we hoorden het gegil heel goed! Dan zijn er nog de draaimolens, het mini reuzenrad van huifkarren, andere achtbanen, heel veel vermaak voor de allerkleinsten, speeltuintjes, een klein verkeerspark, de rode ronde toren die mij deed denken aan de Euroscoop op de Euromast, teveel om op te noemen. Ons oudste zoontje ontdekte de schiettent: werp een euro in en je mag 20 keer schieten. Hij raakte alles en was super trots! We hebben volop genoten en ook twee dagen pretpark vliegen om. We hebben nog lang niet alle attracties bezocht, we gaan snel een keer terug!

Wachtrijen en coronamaatregelen

De wachtrijen vielen mij enorm mee, een half uurtje per attractie en soms veel minder of we konden zelfs meteen doorlopen. Dat was een voordeel van het maximum aantal bezoekers vanwege de coronamaatregelen. Het was heel goed aangegeven waar je moest wachten doordat er grote gele blokken op de grond waren geschilderd waarin je kon staan als stel/ gezin/ individu. Anderhalve meter verder was weer een nieuw geel blok. Dan schiet in een rij staan voor je gevoel lekker op! En de kinderen sprongen van vak naar vak, zo is de wachttijd nog leuk ook. Op veel plekken stond desinfectiemiddel en de attracties werden ook regelmatig gereinigd.

Ik vond Slagharen een heel leuk attractiepark en mijn mannen met mij, zeker voor herhaling vatbaar!

Groetjes, 

Marian