Tot rust komen en genieten in de Bakkerswinkel

Geschreven op 20 maart 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
Winkeloverzicht Bakkerswinkel

Als rasechte Zoetermeerse zou je zeggen dat ik alle leuke en unieke plekjes in Zoetermeer ken. Niets is minder waar. Zo liep ik vorige week voor het eerst bij de Bakkerswinkel in de Dorpsstraat binnen en wat werd ik aangenaam verrast! Deze Bakkerswinkel is de basis geweest voor alle andere bakkerswinkels in Nederland. Er zijn meerdere vestigingen in Amsterdam en Rotterdam en een vestiging in Utrecht. En iedere bakkerswinkel heeft als basis het bakkerswinkelconcept zoals dit in Zoetermeer is en toch is iedere vestiging weer uniek.

Knusse sfeer met ouderwetse toonbank

Als je binnenkomt is het eerste wat je opvalt de toonbanken met versgebakken taarten, broden en quiches. Je hebt het gevoel alsof je terug in de tijd gaat; hoe alle lekkernijen zijn uitgestald, de grote kasten achter de toonbank, de huiselijke sfeer. Ken je dat gevoel, toen je nog klein was en bij opa en oma op bezoek ging? Dat is het gevoel dat ik hier krijg. De meubels, de schilderijen aan de wand, de ouderwetse lampen en ga zo maar door. De hele sfeer is hier goed; ontspannen en ouderwets gezellig.

Gezellige hoekjes waar je kan zitten

In de Bakkerswinkel in Zoetermeer zijn verschillende hoekjes ingericht. Ik zat in een gezellig, verhoogd hoekje. Zo had ik echt een hoekje voor mij alleen en uitzicht op een deel van de winkel. Als je doorloopt naar achter, kom je ook weer leuke hoekjes tegen en er is zelfs een serre. In het voorjaar en de zomer is ook de tuinkamer open en heb je uitzicht op de tuin waar je de verse kruiden ziet groeien. En ga je voor een high tea dan kan je in de aparte huiskamer plaatsnemen. Zo geniet je alleen met je vriendinnen van al het lekkers.

Ambachtelijk en huisgemaakt

Wat heel kenmerkend is voor de Bakkerswinkel, is dat alles in huis wordt gemaakt, van de scones tot het roggekrentenbrood, van de appeltaart met slagroom tot de heerlijke quiches en van een uitgebreide lunch tot een ouderwetse boterham met kaas. Zelfs de jam wordt zelfgemaakt. En ga je voor die ouderwetse boterham met Zoetermeerse kaas dan krijg je kaas die bij de kaaswinkel een paar deuren verderop is gemaakt. Ambachtelijker kan haast niet!

chocoladetaart Bakkerswinkel

Van ontbijt tot high tea

Ik ging voor een ontbijtje en ik kan je zeggen dat dit niet tegenviel. Ik bedoel, wie wil er nou niet met scones ontbijten. En het roggekrentenbrood was ook erg lekker. De ontbijtkaart is in deze vestiging niet heel uitgebreid. Bij deze vestiging ligt de focus vooral op lunch, high tea en koffie of thee met een lekker stuk versgebakken taart. Maar ga je naar een vestiging in Amsterdam dan zal er een uitgebreidere ontbijtkaart zijn.  Geloof me, ook in Zoetermeer is er genoeg keuze. En kan je geen genoeg krijgen van die heerlijke chocoladetaart, dan neem je een stuk mee naar huis. Wil je thuis een leuke lunch organiseren, of straks al het wat mooier en warmer weer is picknicken? Dan bestel je dit gewoon aan de toonbank. Ideaal dus!

taart bakkerswinkel

Kom tot rust en geniet van veel lekkers bij de Bakkerswinkel

Nieuwsgierig geworden? Breng dan zeker een bezoek aan één van de vestigingen van de Bakkerswinkel. Of je nu alleen bent, met je partner, met vriendinnen of met je kind(eren), het kan allemaal! Ik ga binnenkort zeker voor een lekkere lunch en neem dan een lekker stuk taart mee naar huis. Tja, je moet wel genieten van de goede dingen in het leven hè.

Liefs, Tante Truus Kan Alles