Veel bedrijven mogen weer open! Maar hoe?

Geschreven op 4 juni 2020
Leestijd 8 minuten
Geschreven door Ester
Ester
weer open

Sinds 11 mei 2020 worden de Corona maatregelen langzaamaan versoepeld. Allereerst mochten de kinderen weer voor de helft naar school en buiten sporten, vervolgens gingen de kappers en salons weer open en vanaf 1 juni mogen ook horecalocaties hun gasten weer verwelkomen. Uiteraard gebeurt dit allemaal volgens de richtlijnen van het RIVM. Een aantal van onze locaties laten je graag weten onder welke voorwaarden jij ze weer kan bezoeken!

Beauty

groepsuitje in wellness resort

Blitz Wellness

Blitz Wellness in Heemstede is tijdens de intelligente lockdown deels open gebleven. Je kon producten kopen maar helaas geen behandelingen krijgen. Inmiddels kan je weer terecht voor een gezichtsbehandeling, float- en zonnebanksessie, maar ook voor alle skincareproducten en parfums.

Voor jouw afspraak reserveren ze een plekje in de agenda. Je krijgt een dag voorafgaand aan jouw boeking een reminder via mail of whatsapp. Zij vragen je dan ook minstens 24 uur op voorhand af te bellen indien je jouw afspraak, bijvoorbeeld wegens een verkoudheid, niet kan nakomen.

Quinto kappers

Quinto kappers heeft haar beide vestigingen in Berkel en Bleiswijk weer geopend. Voor beide vestigingen hanteren ze duidelijke richtlijnen. Kom met gewassen haar (behalve als het geverfd moet worden), kom alleen, niet te vroeg en niet te laat. Houd 1,5 meter afstand en desinfecteer je handen bij binnenkomst. De behandeling vindt uiteraard ook plaats volgens de huidige richtlijnen. Eigenaar Mike Stokman vertelt je hoe zij hun klanten veilig kunnen ontvangen in het blog.

PMU Salon

Dé specialist van permanente make-up in Den Haag, PMU Salon, heeft haar deuren ook weer geopend. Doordat eigenaresse Janneke alleen werkt, is zij in staat op haar klanten op een veilige manier te ontvangen en behandelen. Na iedere behandeling wordt de salon nog eens extra schoongemaakt. De materialen die bij PMU Salon worden gebruikt tijdens de behandeling, worden altijd al volgens de hoogste hygiëne eisen gedesinfecteerd. Wil jij een behandeling bij PMU Salon boeken voor permanente make-up? Maak dan snel een afspraak, want het is al erg druk: www.pmusalon.nl

Uit eten

fine dining

Elea

Restaurant Elea in Rijswijk zal haar gasten vanaf woensdag 3 juni weer ontvangen voor hun heerlijke gerechten. Uiteraard houden ook zij zich aan de restricties waaronder zij je mogen ontvangen. Door de huidige maatregelen kunnen ze slechts een beperkt aantal gasten per avond ontvangen, waardoor ze hebben besloten om de openingstijden te verruimen. Ook hebben ze een aantal menu-aanpassingen gedaan en bieden de komende tijd een vast menu aan in plaats van á la carte.

Vanaf 3 juni gaat het er zo uitzien:

Diner – Dinsdag, woensdag, donderdag vanaf 18:00 uur, vrijdag en zaterdag van 17:30 uur tot 19:30 uur en vanaf 20:00 uur en op zondag vanaf 18:00 uur.

Lunch – Zondag tussen 12:00 uur en 14:30 uur (een 3-gangen of 4-gangen verrassingslunch).

Wil je reserveren en kom je uit één huishouden? Dan kan je via de website reserveren tot en met 4 personen. Kom je uit één huishouden en wil je reserveren voor 5 personen of meer of wil je komen met gasten uit een ander huishouden? Neem dan contact op voor de beschikbaarheid via 070-214 38 60 of stuur een email naar info@restaurantelea.nl

Les Copains

Ook bij Les Copains in Delft gaan de deuren vanaf woensdag 3 juni weer open voor haar gasten. Er zijn verschillende aanpassingen in het restaurant gedaan zodat alle gasten veilig kunnen komen genieten van al het heerlijks uit de zee waarmee Eric de lekkerste gerechten bereid. Dus reserveer snel jouw tafel! Wil je voorlopig liever thuis van hun gerechten wil blijven genieten? Dan kan dat ook! kijk daar voor op de website: www.lescopains.nl

Hudson voorschoten

Hudson Voorschoten heeft inmiddels haar terras al ingericht op 1,5 meter! Door de uitbreiding van de gemeente kunnen ze aardig wat tafels kwijt. Daarnaast kan je vanaf 1 juni ook weer binnen komen eten, uiteraard volgens de huidige RIVM richtlijnen. Vooraf reserveren is noodzakelijk omdat er maar 30 gasten kunnen komen. De tafeltjes gaan al hard, dus wil je zeker zijn van een plekje reserveer dan snel. Wil je liever thuis eten? Afhalen blijft mogelijk en ook voorlopig nog met korting!

Destino

Tapasrestaurant Destino opent ook haar deuren weer vanaf 1 juni. Reserveren kan via de website: restaurant-destino.nl. Wil je vanuit huis genieten van de heerlijke tapas van Destino? Houd dan de website van feelgoodbox in de gaten. Brasserie Uit ’t Zuiden en Destino laten je hier weten wanneer er weer nieuwe boxen beschikbaar zijn.

Fouquet

Ook het team van Fouquet is heel blij dat ze jou vanaf 1 juni weer mogen verwelkomen. Ze staan in de startblokken! Natuurlijk werken ze volgens het voorgeschreven protocol en houden ze zich zorgvuldig aan de RIVM maatregelen. Binnenkort komen ze met meer informatie hierover. Dus houd hun website en social media in de gaten.

Wereldrestaurant Samen

Wereldrestaurant Samen in Den Haag heeft helaas een te groot concept om haar deuren te openen voor maximaal 30 personen. Maar omdat ze haar gasten wel weer wil kunnen verwennen met hun gerechten, ben je welkom om af te halen. Kijk op hun website foodtown.nl/samen, en kies wat je wilt bestellen of bel naar 070 – 89 18 883 om jouw bestelling te plaatsen en haal het daarna bij ze op! Het lekkere van Samen, Samen thuis.

games Paasloo

Restaurant ’t Binnenhof

Restaurant ’t Binnenhof in Paasloo is inmiddels ook weer geopend voor haar gasten. Tot 1 juni kan je van woensdag tot en met maandag vanaf 12:00 uur verse broodjes, lunch, snacks en maaltijden afhalen. Vanaf 1 juni kan je op deze dagen van 12:00 tot 19:30 uur komen eten in het restaurant of op het terras. Uiteraard is ook hier vooraf reserveren verplicht. En voor wie een gezellige avond thuis wil doorbrengen met behulp van ’t Binnenhof, kan je een van de online games bestellen met een heerlijk hapjespakket. Kijk daarvoor op de website: binnenhofpaasloo.nl/ontzorgpakketten

Eetcafé Giethoorn

Bij Eetcafé Giethoorn kan je tot 1 juni van woensdag tot en met maandag langskomen om hamburgers, lunchpakketten en Italiaans schepijs af te halen. Vanaf 1 juni is het ook hier weer mogelijk om van 12:00 tot 19:30 uur te komen eten in het restaurant of op het terras. Het boeken van rondvaarten is helaas tot en met 1 september niet mogelijk, maar er zijn voldoende andere activiteiten te boeken voor een leuke dag in Giethoorn. Kijk daarvoor op www.eetcafegiethoorn.nl/dagje-uit-giethoorn

Leuke activiteiten

City game

Stad Unique

Lekker naar buiten? Stad Unique biedt verschillende Corona-proof activiteiten aan voor leuke uitjes en spelen. Zo is het tijdelijk mogelijk om bij een aantal uitjes in kleinere teams te spelen voor dezelfde prijs. Je kan met meerdere teams in verschillende steden tegelijk starten aan hetzelfde spel. Zo kan je elkaar uitdagen, contact houden én strijden om wie het eerst de oplossing heeft! En het is tot eind juni mogelijk om kosteloos te annuleren tot 24 uur van te voren! Kijk snel op www.stadunique.nl voor meer informatie.

Escaperoomtime

VR Escaperoomtime kan vanaf 1 juni weer aan de slag! Ze volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid en openen hun deuren weer voor groepen tot 30 personen. Uiteraard op veilige afstand en alle veiligheidsvoorschriften in acht nemend! Ze houden 1,5 meter afstand, hebben desinfectie stations en de looproutes en vakken zorgen voor voldoende afstand. Na afloop van iedere shift desinfecteren zij de gamekamers en dankzij een gloednieuw en gecertificeerd ventilatiesysteem voldoet de luchtkwaliteit aan alle richtlijnen.

Inside Rotterdam

Vanaf 5 juni mag Inside Rotterdam ook weer de leukste 1,5 meter tours dwars door Rotterdam gaan geven! Ze doen dit in kleine groepen en alle voorzorgsmaatregelen worden genomen. Zo kan je veilig Rotterdam verkennen op een heel andere manier. Houd hun website (www.insiderotterdam.com) in de gaten voor meer informatie!

Outdoor Escape Hoeven

Outdoor Escape Hoeven biedt outdoor escape games, waardoor er volgens alle voorschriften van het RIVM veilig gespeeld kan worden, zolang de deelnemende groepen zelf ook 1,5 meter afstand bewaren. De spelen De Turfstekers en Legenda Basilicae spelen zich beiden in het bos af waardoor er genoeg ruimte en frisse lucht is om veilig en gezond het spel te spelen.

Villa Zebra

Kindermuseum Villa Zebra gaat vanaf 3 juni weer open. Ondertussen werken ze achter de schermen keihard aan de voorwaarden en reserveringen, zodat het veilig is. Ze kunnen niet wachten om alle kinderen met hun ouders weer te zien, dus houd de website en de socials in de gaten.

Korzo

Ook Korzo opent haar deuren weer vanaf 12 juni. Vanaf dan zijn er 30 bezoekers welkom die weer ouderwets kunnen genieten van mooie voorstellingen. Uiteraard gaat alles volgens de regels van het RIVM. In het blog van Korzo lees je welke maatregelen er zoal genomen zijn. Daarnaast zorgt Korzo ook online voor voor het nodige vermaak.

Wil jij op de hoogte blijven op welke locaties je kan genieten van de leukste uitjes? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo maak je ook nog eens kan op leuke acties en prijzen!