Bereid je voor op de winter

Geschreven op 10 december 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Zorg dat je klaar bent voor de winter

Het is winter in Nederland! Nu kan je dat natuurlijk gewoon over je heen laten komen. De ene winter is de andere niet, dus we moeten met z’n allen nog maar zien of we sneeuwpoppen kunnen maken en de schaatsen uit het vet kunnen halen. Maar er zijn toch een aantal zaken die verstandig zijn om te doen en een aantal tips om de winter extra gezellig te maken.

Maak de auto winterklaar

In de auto is het slim om in de winter een aantal spullen voor het grijpen te hebben. De belangrijkste is natuurlijk een ijskrabber. En als je net als ik een luie krabber bent zorg dan dat je een voorruitfolie in de auto hebt liggen. Plaats deze als je thuiskomt over de voorruit heen en je hoeft de volgende ochtend alleen de zijramen te krabben.

Voor de achterruit zet je gewoon de ruitenverwarming aan. Ook is het niet onbelangrijk om een ruitenwisser vloeistof voor de winter te hebben. Deze bevriest namelijk niet, waardoor hij ook in de winter goed te gebruiken is. Let wel op dat je deze niet direct gebruikt in de ochtend al het nog vriest. Als zowel de auto als de buitenlucht nog koud zijn, bevriest dit namelijk direct op de voorruit en zie je geen hand voor ogen.

Het winterklaar maken van je huis

Wat ik al twee winters ben vergeten en daar ook flink op afgestraft ben, is het afsluiten van mijn buitenkraan. Want wanneer het water in de kraan bevriest, zet het uit en ontstaan en scheuren in de leiding of bij de aansluiting van de kraan. Let wel op dat je niet alleen de hoofdkoppeling van de buitenkraan afsluit, maar dat je ook de kraan zelf open laat staan. Want anders kan het water dat nog in de leidingen zit alsnog niet weglopen.

Maak het binnen gezellig

Binnen is het slim om de radiatoren even goed stofvrij te maken voordat je de verwarming lekker gaat opstoken. Voor je het weet hangt er in heel je huis zo’n muffe verbande stoflucht.

Verder moet je het thuis vooral gezellig maken. Dus leg jouw favoriete sloffen klaar, zorg dat de fleecedekens bij de bank voor het grijpen liggen en maak het gezellig met zachte verlichting, kaarsen en lekker winters troostvoer. Wil je tips? Lees dan ook het blog van Sonja Hygge in huis en De leukste woonaccessoires. En voor de lekkerste hapjes voor thuis zijn Bigoli in Utrecht voor de lekkerste tapas, BitterSweetz in Den Haag voor heerlijke en gezonde zoete lekkernijen en Peperwortel in Amsterdam voor kleine hapjes tot aan hele maaltijden zeker aanraders!

Maak de tuin winterklaar

Zorg ervoor dat de tuinmeubels ingepakt zijn in hoezen en dat je de tuinkussens op een droge plek hebt opgeborgen. Kijk ook even goed naar de planten en het gras. Moet er nog een keertje worden gemaaid? Is het verstandig om nog even wat kalk over het grasveld te strooien? En zijn alle planten winterhard? Planten in potten kan je het beste binnenzetten en de kwetsbare vaste planten kan je inpakken met noppenfolie. Ook kan je gezellige buitenverlichting plaatsen of ophangen. Dit geeft heel veel sfeer als je lekker warm binnen zit en betrekt ook in de winter jouw tuin bij je huis. Hang ook iets lekkers voor de vogels op, zoals vetbollen of rijg samen met de kinderen pindasnoeren. Maak daar gelijk een gezellige gezinsactiviteit van.

Ga er ook in de winter lekker op uit

Hoe gezellig jouw huis ook is, het is ook fijn om er in de winter even op uit te gaan. Alleen, met vriendinnen of gezellig met het hele gezin. Er is de hele winter genoeg leuks te doen.

Uiteraard houden wij je hier op onze evenementenkalender van op de hoogte.

Maar lees ook onze blogs om je van ideeën en inspiratie te voorzien:

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze blogs, tips en winacties? Wacht niet langer en meld je aan voor onze nieuwsbrief