Bezoek Amsterdam deze kerst

Geschreven op 13 december 2016
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Amsterdam Light Festival

De meest sfeervolle winterse activiteiten tijdens je bezoek Amsterdam

Ook dit jaar zijn er natuurlijk weer volop winterse activiteiten in Amsterdam te doen. Wij zoeken de leukste voor je op en zorgen er voor dat jij weet waar je in Amsterdam moet zijn als je er lekker op uit wilt met je gezin, maar daar dan ook wel zelf vol van kan genieten. Dus bezoek Amsterdam deze kerst. Hierbij geven we je al de eerste activiteiten prijs:

Amsterdam Light Festival

Van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017 vindt de vijfde editie van Amsterdam Light Festival plaats. Meer dan 35 kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad van Amsterdam. De werken zijn langs een vaarroute, de Water Colors en een wandelroute, de Illuminade, geplaatst.

Nederlands IJsbeeldenfestival

Dit jaar vind je van 10 december tot en met 5 februari een waar ijsfestijn op de Arena Boulevard. Met het thema Music Inspires kom je de meest prachtige en bijzondere creaties tegen op de Boulevard. Michael Jackson, Justin Bieber, oude disco krakers en de nieuwste techno. Alles is vertegenwoordigd. Maar liefs 100 verschillende ijs- en sneeuwbeelden gemaakt van wel 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw maak je een bijzondere ontdekkingsreis door de geschiedenis van de muziek. Tickets kan je kopen via www.ijsbeelden.nl

Nederlands IJsbeeldenfestival

Wintermarkt

Op 18 december kan je genieten van de mooiste en duurzame producten op de Pure Winter Markt in het Park Frankendael. Ambachtelijke ondernemers bieden je hier al hun producten aan op het gebied van eten, drinken en non-foods. Je haalt hier je boodschappen, maar kan ook genieten van de heerlijke gerechten die ter plekke worden bereid en geserveerd. Geniet ondertussen van de gezelligheid van live muziek en de sfeervolle terrassen. De markt is open van 11:00 tot 17:00 uur.

Schaatsen op het Museumplein

Van 17 tot en met 30 december is het Museumplein omgetoverd tot een magisch kerstdorp met de naar Christmas Village on Ice. Niet alleen een ijsbaan, maar ook de kerstmarkt, live entertainment en heerlijk eten regeren deze dagen op het plein. Je kan hier genieten en verblijven en gelijk de mooiste kerstcadeaus op de kop tikken.

schaatsen Museumplein