Bijzonder uit eten bij Le Barquichon in Voorburg

Geschreven op 10 juli 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
bijzonder uit eten bij restaurant Le Barquichon

Mijn man en ik gaan graag samen uit eten. Door ons drukke leventje met werken en kinderen lukt dat niet heel vaak. Maar als we even tijd voor elkaar hebben willen we er ook even van genieten, dus gaan we bij voorkeur bijzonder uit eten. We gaan  op zoek naar leuke restaurantjes met heerlijk eten en een goede sfeer. Zo kwamen wij laatst terecht bij Le Barquichon in Voorburg.

Knus restaurant in de Voorburgse Kerkstraat

Dit restaurant vind je op de Kerkstraat en is eigendom van Chefkok Michiel en gastvrouw Ellen. Het is lekker weer als wij aankomen en er zitten al een paar mensen op het knusse terras. Binnen is het klein, maar gezellig en sfeervol. Zowel voor het bargedeelte, als achterin, tussen de bar en de keuken in staan tafels. Er zijn maar ongeveer 7 tafels, dus is het belangrijk om van te voren te reserveren. We zijn nog vroeg dus terwijl Ellen ons verwelkomt mogen we kiezen aan welke tafel we willen plaatsnemen.

Heerlijke gerechten op de menukaart

Michiel neemt deze avond de honneurs waar in het restaurant dus die komt ons de kaart brengen en vertelt er bij wat er buiten de kaart te krijgen is. Het is even moeilijk om te kiezen omdat er veel lekkere gerechten op de kaart staan, maar uiteindelijk geven we onze bestelling door.

Vooraf gaan we voor een aardappelsalade met kreeft en Hollandse garnalen en een carpaccio (maar dan wel een hele bijzondere volgens mijn man). Tussendoor kiezen we voor een bisque van schaaldieren en als hoofdgerecht een heerlijk lamsrack. Michiel stelt een wijnarrangement voor ons samen op basis van de gerechten die we hebben besteld. Mijn man moet nog rijden, dus hij krijgt het Bob-arrangement (halve glazen).

heerlijke gerechten bij Le Barquichon

Persoonlijk contact met de gasten

Doordat het restaurant niet zo groot is, hebben Ellen en Michiel tussen het werken door ook tijd om een praatje met de gasten te maken. Zo vertelt Ellen over het ontstaan van het restaurant en haar zwangerschap, waardoor Michiel nu wat vaker in het restaurant te vinden is dan in de keuken. Michiel vertelt smaakvol over de wijnen die hij serveert en de reden waarom ze deze wijnen gekozen hebben om aan hun gasten te schenken.

Een geslaagde avond

In de tussentijd volgen er vier heerlijke gangen eten en evenzoveel lekker glazen wijn. We sluiten de avond af met een kaasplankje en gaan met een voldaan gevoel weer richting huis. Deze avond was een waar uitje. Niet alleen omdat wij met z’n tweetjes weer even tijd voor elkaar hadden, maar ook dankzij het heerlijke eten en de gezellige gastvrijheid van Ellen en Michiel.

Inmiddels hebben we begrepen dat Ellen is bevallen van een prachtige zoon. Dus Ellen, Michiel, van harte gefeliciteerd met jullie kleine jongen en we komen graag weer bij jullie terug in het restaurant!