Bijzonder uit eten bij Fouquet Den Haag

Geschreven op 20 juli 2017
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Bijzonder uit eten Fouquet

Een van mijn favoriete bezigheden tijdens een avondje uit is eten. Lekker eten, een goed glas wijn en fijn gezelschap. Een van de restaurants waar je dit zeker vindt is Frans restaurant Fouquet in de Javastraat in Den Haag.

Fouquet in Den Haag, heerlijk eten in een sfeervolle en warme setting

Het restaurant oogt modern en sfeervol door het warme interieur. Het restaurant is smal en loopt helemaal door naar achter, met in het verlengde een mooie serre en tuin. Het dak van de serre kan open, waardoor je in de zomer zowel in de tuin als in de serre heerlijk zit. Naast de serre is nog een wat meer afgescheiden gedeelte van het restaurant.

De tafels zijn op een slimme, ruimtelijke manier in het restaurant geplaatst. Waar je ook zit, nergens staan de tafels te dicht op de elkaar geplaatst. De bar en keuken bevinden zich naast elkaar in het midden van het restaurant. De koks en het bedienend personeel hebben daardoor overzicht over het hele restaurant waardoor ze je direct van dienst kunnen zijn.

voorgerechten Fouquet Den Haag

Alle gerechten op de menukaart zijn dagvers en ambachtelijk bereid

De eerste keer dat ik bij Fouquet ging eten is al weer even geleden. Gezellig met vrienden een avondje lekker eten en genieten. We worden warm ontvangen door de maître die ons naar onze tafel begeleid. Hij brengt ons de wijnkaart, de menukaart en verzorgt ons van een heerlijk glas bubbels. Hij vertelt ons dat alle producten op de kaart dagvers zijn en ambachtelijk bereid.

We kunnen een keuze maken tussen á la carte, of een van de menu’s. Menu du marché wanneer je de controle wilt houden en zelf een selectie van de gerechten van de dag wilt maken, menu Fouquet voor als je verrast wilt worden met de favorieten van de chef en het Fouquet verwennerij arrangement als je wilt genieten van een op en top luxe menu van het aperitief tot aan de koffie, met bubbels, wijnarrangementen en al.

Een goed stuk vlees en een goed stuk vis of je bord

Aangezien bij ons gezelschap de verschillende smaken erg uiteenlopen, hebben wij alle vier onze eigen keuze van de kaart gemaakt. Vooraf oesters, tonijn en vitello. Voor het hoofdgerecht kozen de vrouwen voor een heerlijke vis en de mannen voor een lekker groot, stoer stuk vlees. Van het aperitief tot aan het toetje toe zag alles er prachtig uit en smaakte heerlijk. Je ziet dat de medewerkers echt tijd en aandacht besteden aan het eten dat ze serveren.

De maître houdt een goed oogje op ons om er voor te zorgen dat we niets te kort komen en regelmatig worden bijgeschonken van de heerlijke fles wijn die we hadden uitgekozen. Ook de kok is tijdens het eten nog even komen informeren of alles naar wens is, wat zeker het geval is. Met nog een heerlijke kop koffie en iets lekkers ernaast hebben wij met een voldaan gevoel een hele gezellige avond afgesloten.

sfeer en ambiance bij Fouquet Den Haag

Onze kennismaking met Fouquet

Een sfeervol restaurant, met een gevarieerde kaart. Dagverse producten die ambachtelijk zijn bereid. Je wordt door het team van Fouquet helemaal in de watten gelegd. Fouquet in Den Haag is een restaurant waar je kan genieten van luxe, gastvrijheid, heerlijk eten en waar je je thuis voelt.