Bijzonder uit eten, Les Copains in Delft

Geschreven op 16 november 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
gerechten Les Copains

Vorige week had ik iets te vieren. Ik was dat weekend namelijk al weer 7 jaar getrouwd met mijn lief. En hoe kan je jouw trouwdag nou beter vieren dan door lekker samen uit eten te gaan. Even geen kinderen om ons heen, maar met z’n tweeën genieten van heerlijk eten en elkaars gezelschap.

Wij proberen ieder jaar in het weekend van onze trouwdag samen uit eten te gaan. Bij goede restaurants, waar we er écht even samen uit zijn. En dan het liefst ieder jaar een ander restaurant zodat we ons kunnen laten verassen door lekker eten in een mooie omgeving.

Zo hebben wij onze trouwdag al gevierd bij Savarin, The Penthouse, Van der Dussen, Fouquet, Milú en afgelopen jaar zelfs bij mijn favoriete restaurant Grop in Spanje(!).

Restaurant Les Copains

Dit jaar hebben wij gekozen voor Restaurant Les Copains. Een heerlijk visrestaurant in de Delftse Breestraat.

We stonden al bijtijds voor de deur en waren daardoor een van de eerste gasten. Gastvrouw Debbie verwelkomde ons gastvrij en begeleide ons naar de tafel.

Na een heerlijke amuse en een toast op een leuke avond, bekeken wij de menukaart. Met keuze uit oesters, fruits de mer, coquilles, kreeft, tonijn en kabeljauw. Maar ook tarbot, zeebaars, en tong. En voor wie echt geen vis lust, kan er ook voor een kalfstartaar en tournedos worden gekozen.

Les_Copains_oesters

Vis, vis en nog meer vis

Wanneer het om vis gaat, vind ik het altijd erg moeilijk om een keuze te maken. Ik vind namelijk alles lekker. Gelukkig dat de collega van Debbie ons vertelde, toen hij de kaart kwam brengen,  dat ze ook een 5 gangenmenu buiten de kaart om hadden.

En aangezien ik dus geen beslissing kon nemen, kozen we voor het 5 gangen menu. Deze bestond uit een heerlijke zalmtartaar met wasabi en komkommerschuim, een pieterman, kreeft en tot slot een heerlijke scholfilet. En alle gerechten waarvan wij mochten genieten waren heerlijk en helemaal af. Alle smaken combineerden heerlijk met elkaar en gaven een heel speciale wending aan het gerecht.

Uit eten Les Copains uitgelicht

Sfeervol restaurant met een betrokken en gastvrij team

Terwijl wij genoten van onze eerste gerechtjes, liep het restaurant al gezellig vol en uiteindelijk was iedere tafel bezet. Het restaurant is niet heel groot. Ik heb 14 tafels geteld en daardoor komt het restaurant heel knus en gemoedelijk over.

Debbie en haar collega kwamen regelmatig een kijkje nemen of alles naar wens was, om onze glazen bij te vullen of weer iets lekkers te brengen. Een klein praatje of grapje ontbrak daar niet bij. Beiden waren zeer gastvrij, betrokken en servicegericht.

gasten restaurant Les Copains

Een echte aanrader

Na de heerlijke maaltijd te hebben afgesloten met een kaasplankje en een glaasje port, gingen wij weer op huis aan. Voor ons is Les Copains zeker voor herhaling vatbaar en een absolute aanraden voor een avond optimaal genieten van heerlijke visgerechten in een prettige, warme en gastvrije omgeving.