Blijf zoveel mogelijk binnen, maar wat kan nog wel?

Geschreven op 24 maart 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Ga wandelen maar houd afstand

Inmiddels zijn de maatregelen rondom het controleren van het Coronavirus verder uitgebreid. Er is een samenscholingsverbod en wij moeten ons nog beter houden aan de adviezen om zo min mogelijk de deur uit te gaan. En als we dat wel doen, moeten we minimaal 1,5 meter afstand houden, met uitzondering van het eigen huishouden.

Gelukkig is ons (nog) geen complete lock down opgelegd, maar moeten wij, als we naar buiten gaan, dit wel gecontroleerd doen. Wij hebben daarom een nieuw overzicht voor je gemaakt op welke manier je toch even een frisse neus kan halen of een blokje om kan gaan.

Fietsen

Fietsen helpt met afstand houdenJouw fiets helpt je op een natuurlijke wijze om een goede afstand te bewaren. Dus is het prima om een lekker stukje te fietsen. Let hierbij wel nog steeds op dat je niet in een drukke omgeving fietst, want als je allerlei andere fietsers of wandelaars moet omzeilen, wordt de afstand toch weer kleiner, maar fietst het ook minder ontspannen.

Trimbaan of fitnesscirkel

trimbaan op te sporten maar wel als het rustig isIn ons eerdere blog gaven we al de tip, als je jouw sportschool routine nog een beetje wilt volgen, je prima terecht kan op de trimbaan of de fitnesscirkel in het park. Dit kan nog steeds, mits het hier niet druk is. Let daar dus op! Een andere tip is om tijdens jouw training handschoenen aan te doen. Je kan hiervoor het beste dunne thermo handschoenen voor gebruiken zodat het niet te warm wordt en je geen grip verliest.

Blokje om

Ga wandelen maar houd afstandGewoon een stukje wandelen bij jou in de buurt of in het nabij gelegen park is ook nog steeds mogelijk en fijn om er even uit te zijn. Doe dit alleen wel volgens de opgelegde voorschriften. Dus niet met 3 of meer mensen en houdt de afstand van 1,5 meter aan! Is het toch drukker dan je had verwacht, keer dan om en kies een ander blokje om of kom op een ander tijdstip terug als het weer rustig is.

Hardlopen

hardlopen maar met afstandHeb jij hardlopen al standaard in jouw sportroutine zitten? Dit kan je gewoon lekker blijven doen. Let er ook hierbij alleen wel dat je jouw route op een rustige plek uitkiest en als je mensen passeert, dat je dit met voldoende tussenruimte doet.

Tuinieren

tuinierenBlijf je liever helemaal thuis maar wil je toch een beetje fysiek bezig zijn? Ga dan tuinieren! De mensen die het geluk hebben dat ze een tuin, terras of groot balkon hebben, kunnen aan de slag om de boel weer zomer klaar te maken. Dus onkruid wieden (ook tussen de tegels), alle groene aanslag verwijderen, ophogen van het terras of opvullen van de tegelnaden. Je bent even lekker bezig, ook fysiek én je kan na afloop genieten van het resultaat!

Koop bloemen en planten

bloemen van de telerBezoek jouw lokale teler. Door de hele crisis kunnen zij hun hele exporthandel niet kwijt en moeten veel bloemen en planten worden weggegooid. Om dat een klein stukje te compenseren bieden veel telers hun waar op dit moment aan de straat aan. Voor een zacht prijsje kan je daardoor hele mooie bloemen en planten kopen, is het menselijk contact minimaal en geef je de teler een steuntje in de rug. Let ook hier wel op dat je niet met een groepje mensen bij elkaar gaat staan. Als er al andere mensen zijn, wacht dan even op afstand of kom later terug.