Boeken om verliefd op te worden

Geschreven op 10 februari 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Soms heb je een boek in handen die je niet meer neer kan leggen. Je zou het liefst de hele dag door kunnen lezen en wanneer het einde in zicht komt, wordt je een beetje naar. Je bent letterlijk verliefd op het boek. Vooral in de februarimaand is het lezen van een gezellige roman met leuke hoofdpersonen heerlijk. Zwijmel je mee? Kijk ook eens in onze blog van januari.

De meisjesmagneet – Jackie van Laren

Ik kan niet wachten om dit boek te gaan lezen. Zelfs tijdens het lezen van de achterflap werd ik al een beetje verliefd op Reinout. Keurige student en klassiek zanger en tevens pianist Reinout gaat studeren in Amsterdam. Hij komt boven een meisje te wonen die bassiste is in een metalband. Uiteraard heeft zij een knipperlicht relatie met de zanger van die band. Wanneer de zanger een keer niet kan optreden omdat hij ziet is geworden, vraagt zij of Reinout wil invallen. Vanaf dat moment gaat er een hele nieuwe wereld voor Reinout open!

Nee heb je – Charlotte De Monchy

Deze feelgood roman is letterlijk vers van de pers, want hij is op 1 februari uitgekomen. Je wordt er gegarandeerd vrolijk van! Bobbie is een beetje overwerkt en wordt door haar baas voor een simpel klusje naar Bali gestuurd. Dat komt Bobbie goed uit, want ze kan dan meteen bij komen bij haar zus met wie ze een wankele relatie heeft. Misschien kunnen ze de banden wel aantrekken. Het loopt alleen allemaal helemaal anders dan gepland en Bobbie moet misschien het roer wel helemaal omgooien.

boeken

Het geheim van Eva – Petra Vollinga

Let op: dit boek is eerder uitgebracht onder de titel “vandaag houden we het droog”. Waarom uitgevers dat doen is mij een raadsel, maar het zal wel ergens goed voor zijn. Eva verliest door een dramatische leugen de liefde van haar leven: Abe. Een tijd later, wanneer haar huidige huwelijk in het slob zit, vertrekt Eva naar Thailand om daar bij te komen Abe’s veelbelovend muziekcarrière is helaas gestrand en ook in de liefde wil het niet vlotten. Zou het tussen Eva en Abe ooit nog goed komen? Je zou het niet zeggen, maar het is echt een feelgood roman om verliefd op te worden!

Baguette voor twee – Wendy Brokers

Lize de Ruiter heeft thuis wat problemen en probeert deze te ontvluchten door tijdens de zomer op een camping te gaan werken in Frankrijk. Daar ontmoet ze al snel interessante mannen. Het leuke aan dit boek is dat het begint als een lekker wegleesboek en dat het gaandeweg steeds meer diepgang krijgt. Het boek is niet voorspelbaar en erg realistisch. Bovendien waan je je met dit boek alvast in de zomer. Dat er een paar stomende liefdesscènes in zitten werkt ook mee, haha.