Chocolaterie Pierre: voor de lekkerste chocolade!

Geschreven op 10 december 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Vitrine Chocolaterie Pierre

Kan jij ook geen genoeg krijgen van chocolade? Wij bij OpstapmetLisa ook niet! En dat is gevaarlijk sinds we er een nieuwe locatie bij hebben, namelijk Chocolaterie Pierre. Dat wordt oppassen voor onze lijn…

Twee vestigingen

Chocolaterie Pierre is een echt familiebedrijf dat sinds 1994 wordt gerund door de familie van Soest. Piet van Soest opende met zijn vrouw Nelly een chocolade winkel in een piepklein zaakje in Hillegom. Al snel groeide het zaakje uit de voegen en moest er een grotere winkel komen. Piet besluit zijn zoon Gert en schoondochter Karin als mede-eigenaren mee te laten draaien in de winkel. Ook kleinzoon Jeffrey wordt bij de zaak betrokken en opent in 2011 zelfs een pand in Haarlem.

In 2016 is het pand in Haarlem alweer te klein en verhuist het naar de Kleine Houtstraat 1, waar je de winkel vandaag de dag kan vinden. In maart 2019 opende vestiging Hillegom op de Hoofdstraat 138 haar tegenwoordige winkel. Een enorm pand waar ze naast het produceren en verkopen van chocolade ook heerlijke koffie schenken, schepijs scheppen en workshops geven!

Eigen koffiemelange

Naast het feit dat de chocolaterie haar eigen chocolade smaken heeft laten ontwikkelen zoals de Pierre Noir (een pure chocolade die iedereen lekker vindt), hebben ze ook een eigen koffiemelange (Café Pierre Noir) gemaakt. Naast deze heerlijke, unieke koffie serveren ze ook lekkere thee variaties en warme chocoladedranken. Kies voor een gezellige Afternoon (High) Tea, een High Choc of een overheerlijke chocoladefondue.

Wil je echt extreem? Ga dan voor een zoete freakshake. Kinderen zijn er dol op! Daarnaast kan je er heerlijk zitten. Er heerst een gezellige woonkamer sfeer waar je helemaal kan relaxen.

Eigen productie

Wanneer je in de vestiging in Hillegom bent, kan je meteen ook meegenieten van de chocolade fabriek. Alles wordt namelijk zelf gemaakt! Je kan alles volgen vanachter de glazen ruiten. Heel leuk om te zien! Wij mochten een kijkje in de keuken nemen en stonden versteld! Wat een bedrijf! In deze ruimte worden ook de workshops gegeven.

Er worden zowel workshops voor kinderen als voor volwassenen gegeven. Leuk als bedrijfsuitje of als uitje met vriendinnen! Maar let op: de workshops zijn erg populair, dus reserveer ver van tevoren!

Ambachtelijk schepijs

Van half maart tot en met half september kan je bij Chocolaterie Pierre ook genieten van ambachtelijk schepijs, dat evenals de chocolade. zelf wordt gemaakt. Er zijn maar liefst 20 verschillende smaken (in Hillegom zelfs 24!) en alles is even lekker. Dat is dus lastig kiezen! Ook zijn er heerlijke ijsbonbons om van te genieten bij een lekker kopje koffie of thee.

Recepten

Bij chocolaterie Pierre vinden ze het leuk om hun succesgerechten te delen met iedereen. Daarom staan er op de website allemaal lekkere recepten die iedereen kan maken. Wij gaan er zeker een paar uitproberen! Heb jij nou ook trek gekregen in die lekkere chocolade van Chocolaterie Pierre maar woon je niet in de buurt van Haarlem of Hillegom? Geen nood! Want ze hebben ook een webshop en leveren zelfs wereldwijd!

Wil jij ook op de hoogte blijven van de nieuwste blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!