Coronadagboek van Claudia tijdens de tweede lockdown

Geschreven op 28 december 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
binnen sporten tijdens lockdown

De intelligente lockdown

Terwijl het coronavirus zich rond maart 2020 langzaam maar zeker in Nederland vestigde, ben ik op dat moment nog druk bezig met de voorbereidingen voor de verjaardag van mijn dochter. Ik had al een zaal afgehuurd en een heleboel spullen en materialen in huis gehaald om versieringen, uitnodigingen, de verjaardagjurk en de verjaardagtaart zelf te maken. En toen.. tot mijn grootste teleurstelling.. BOEM! de ‘intelligente’ lockdown.. het verjaardagsfeestje waar ik stiekem nog meer naar uit keek dan mijn dochter zelf, kon niet meer doorgaan… Gelukkig en zijn we met het gezin in het park gaan picknicken. Met onze meegenomen muziekboxen hebben we er dansend en springend toch nog een klein feestje van weten te maken.

BerenJacht

Van een abonnement bij het speelparadijs naar een knuffelberenjacht tijdens een wandelreis

De zon heeft zich deze zomer gelukkig goed laten zien. Waar ons gezin normaal gesproken in de zomer bijna alle attractie- en speelparken afgaan, hebben wij dat dit jaar maar even overgeslagen. Een leuk alternatief was dit jaar DE berenjacht in onze buurt. Speciaal georganiseerd om de kinderen in deze tijd nog bezig te kunnen houden. Heel veel mensen zijn heel creatief geweest met hun knuffelverzameling achter het raam. MAMA KIJKK! BEEERR! MAMA KIJK…..!!! luidde mijn kinderen in koor terwijl we de berenjachtroute voor de derde keer bewandelde. Een knuffelbeertjespark in onze eigen straat vonden mijn kinderen een briljant idee. Geweldig om te zien dat we elkaar in een moeilijke tijd op hele simpele wijze enorm kunnen steunen.

BerenJacht

Me Time

Net als vele andere moeders wil ik naast het werk, school en het gezin ook nog iets voor mezelf kunnen doen. Een middagje in de sportschool in vond ik altijd een heerlijke bezigheid en deed dit minimaal één keer per week. Echter moeten we in deze tijden wat creatiever zijn en heb Ik dus besloten om een spinningfiets aan te schaffen.

Volgende dag was die al bezorgd. Sinds dat moment fiets ik lekker voor de tv terwijl de kinderen een middag dutje doen. Fietsen tijdens een serie of film of fietsen tijdens een strak virtueel fietsprogramma. Het kan allemaal. Even je hoofd legen zonder het huis te verlaten. Met de bijbestelde gewichtshalters is het tot ziens sportschool en hallo thuis virtuele sportprogramma’s.

binnen sporten

Kerst, verjaardag, verjaardag, oud en nieuw

Inmiddels zit het eind van het jaar er al weer bijna op en zijn we opnieuw de lockdown in gegaan. Een normale kerst zoals vele gehoopt hadden gaat dit jaar niet door. Ook bij mij thuis is dat voor een ieder goed te merken. Mijn zoontjes zijn jarig op 27 en 28 december. Dit jaar geen huis vol met familie, maar alsnog vier dagen achter elkaar feest.

De eerste kerstdag bracht ons bij mijn schoonouders. De huidige regels lieten dat gelukkig toe. Al de Surinaamse lekkernijen hebben er voor gezorgd dat ik een paar extra spinningsessies in te halen heb. Haha.

Op de tweede kerstdag werden alle cadeaus onder de kerstboom uitgepakt en hebben we twee taarten gebakken voor de opkomende dagen. Kerstversiering en verjaardagversiering door elkaar heen gaf een hele bijzondere sfeer in huis. Achteraf bracht dit vier vuilniszakken met gekreukeld cadeaupapier en drie blije kinderen op. Voor je kinderen doe je het allemaal! 2020 sluiten we ook thuis af en steken daarbij een hoop virtueel vuurwerk af.

Ik wens alle lezers alvast een goed, leuk en veilig uiteinde en een gelukkig 2021

Groetjes Claudia

Wil je weten hoe onze andere blogsters de lockdown doorkomen? Lees dat al onze corona-dagboeken.