Coronaproof activiteiten met oudere kinderen

Geschreven op 1 maart 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Noa Brinkman
Noa Brinkman

Helaas zitten we nog steeds middenin coronatijd. De scholen zijn eindelijk ook voor de middelbare scholieren en MBO studenten voorzichtig opgestart, maar nog niet volledig. Dat betekent dat veel jongeren nog altijd grotendeels thuis zitten en dat de verveling nog flink toe kan slaan. Wat is er leuk om met pubers en jongvolwassenen te doen? Wij geven je tips! 

Coronaproof activiteiten met oudere kinderen

naar de club met het hele gezin

Hoe leuk is het om door een club te rijden en dan ook nog eens lekker te eten! Brothers in Bunnik is back! En dit keer met iets supervets: de Burger Experience. En dat doen ze in samenwerking met Meneer Smakers. Iedere woensdag t/m zondag kan je met je auto door club Brothers rijden en genieten van de live DJ’s terwijl jij wacht op je hamburgerbestelling. En is ook nog is coronaproef! 

En nu het lenteweer eraan komt en je toch iets coronaproofs wilt doen, maak dan een tocht in een 1-, 2 of 3 persoonskano (met eigen huishouden) door het prachtige polderlandschap van Het Groene Hart. 

Wil je een keer iets anders? Ga dan gezellig met het gezin op pad in een lelijke eend. In een echte Deux Chevaux dus! Met de routebeschrijving ga je met het gezin op pad door het Westland. Eenden Tours Westland is gewoon open tijdens de maatregelen! De enige voorwaarde is dat de inzittenden van de auto uit hetzelfde gezin komen. Wil je met meer gezinnen op pad? Geen probleem! Jullie krijgen gewoon allemaal jullie eigen Deux Chevaux.

Origineel weekendje weg  met oudere kinderen

Activiteiten met oudere kinderen

Een weekendje weg is natuurlijk heel erg leuk en ik heb iets origineels gevonden! Bij Zonneveld Alpaca’s kan je samen met het gezin genieten van een uniek Alpaca avontuur. Jullie slapen namelijk in de stal! De stalkamer is gelegen in het Alpaca nachtverblijf van Zonneveld Alpaca’s en is voorzien van een heerlijk tweepersoonsbed en twee eenpersoons bedden. Uiteraard zijn de dekbedden van Alpacawol. Het is volledig coronaproof en ook met strengere maatregelen kan de overnachting gewoon doorgaan! Het is vanaf 12 jaar. 

Activiteiten thuis met oudere kinderen

Wat ook coronaproof is en ook nog eens lekker: een online workshop Bossche Bol maken! Hoe leuk is dat? Tante Annie en een van de andere Bossche Bollenbakkers begeleidt je vanuit Den Bosch stap voor stap in het bakproces van deze lekkernij. En… een beetje proeven tussendoor is natuurlijk toegestaan! 

Of hou je toch iets meer van bonbons? Dat kan natuurlijk ook! Sofieke begeleidt je in alle stappen via duidelijk opgenomen video-instructies. Je ontvangt thuis een box voorafgaand aan deze leuke workshop. Deze box is met zorg gevuld met handige tools, biologische ingrediënten en goede kwaliteit chocolade. 

activiteiten met oudere kinderen

Speel eens een uitdagend bordspel met het hele gezin. Pak chips, cola en ga aan de slag. Er is voor ieder wat wils, of je nu houdt van korte spellen, lange spellen, actieve spellen of juist denkspellen, alles is mogelijk. Bekijk voor inspiratie ons blog de leukste spelletjes voor het hele gezin. Wedden dat ook oudere kinderen dit leuk vinden?

Of speel met z’n allen een spannende online escape game. Daag het gezin uit om de hersenen eens flink te laten kraken en ontdek kanten van elkaar die je nog niet eerder had ontdekt. Er zijn heel veel opties voor thuis. Je vindt onze tips in onze eerder verschenen blog de leukste escape games voor thuis.

 Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs, tips en winacties? Volg ons dan op Facebook, Instagram of meld je aan voor onze nieuwsbrief