Coronaproof activiteiten voor kinderen

Geschreven op 6 januari 2021
Leestijd 2 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
Corona proof Activiteit

Een uitstapje plannen tijdens de corona lockdown is erg lastig.  Zeker als je nog kleine kinderen in huis hebt die vermaakt moeten worden. De ukkepukjes hebben natuurlijk voldoende beweging in de frisse lucht nodig. Gelukkig zijn kinderen vaak makkelijk tevreden te houden. Zelfs op de regenachtige dagen. Laarzen aan, paraplu mee en HUP!! Hier lees je onze coronaproof tips voor activiteiten voor (kleine) kinderen.

Speurders

Probeer zelf een speurtocht te maken. Denk bijvoorbeeld aan een route in het park. Ga op zoek naar diertjes, insecten, planten, paddenstoelen en alles wat hier maar in de natuur voorkomt. Vergeet vooral de verrekijker en het vergrootglas niet mee te nemen. De speurtocht kan nog aangevuld worden met allerlei leuke opdrachten. Bijvoorbeeld papa die 5 sprongetjes moet hinkelen omdat mama de wilde konijnen als eerst heeft gespot. Zo zorgen jullie dat de kinderen het gezellig vinden en dat er genoeg te doen is tijdens de wandeling.

Ontdekkers

Blotevoetenpaden zijn ook erg populair aan het worden. Ze zijn tegenwoordig overal te vinden. Dit zijn paden en soms hele parken speciaal voor de blote voeten. Dus schoenen en sokken uit en go! Het is best wel spannend om met blote voeten de natuur in te gaan en tevens goed voor de weerstand. Lekker met de tenen door het modderbad. Het blijft een leuke beleving voor jong en oud

Corona proof Activiteit

Breng de natuur naar binnen

Tijdens de buitenwandelingen, kunnen er speciale vondsten uit de natuur worden verzameld. Denk aan bladeren, takjes en dennenappels. Kinderen vinden het geweldig om de natuur mee naar huis te nemen. Met de speciale natuurvondsten kunnen de ukkies zichzelf nog uren bezighouden om er een ware natuurschilderij of knutselwerk van te maken.
Heb jij al een natuurwerkje gemaakt? Fotografeer nu jouw natuurschilderij of knutselwerk voor OpstapmetLisa! Volg & Tag OpstapmetLisa op Facebook  zodat wij jouw werkje ook kunnen zien.

En kijk ook een naar de tips die Sonja al eerder met ons deelde in het blog Leuke activiteiten die je Coronaproof kan doen.  

Corona proof Activiteit