Coronaproof escape game: Unlock the Bottle

Geschreven op 12 november 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Unlock The Bottle

Deze tijd is erg dubbel. Aan de ene kant blijven we allemaal zoveel mogelijk thuis en bij elkaar uit de buurt om zo het Coronavirus de baas te worden, maar aan de andere kant hebben we ook behoefte aan samenzijn en gezelligheid. Gelukkig zijn wij in ons land veel creatieve ondernemers rijk, die inspelen op deze behoeften.

Unlock The Bottle

Zo ontwikkelde Marvin Chin van Escaperoom TIME, samen met Maarten van MeerBubbels en Mariska van FunInFunction een geweldige escapegame voor thuis: Unlock The Bottle. Lezeres Yf mocht deze game namens OpstapmetLisa spelen en vertelt ons wat zij en haar gezelschap ervan vonden.

Nieuwsgierig naar het spel

Toen de doos met het spel binnenkwam, waren we al direct nieuwsgierig naar de inhoud en wat het spel precies zou inhouden. We wisten dat we een fles wijn met een code hadden ontvangen, maar nog niet wat voor spel erachter zat. Nadat we de fles een goede nacht hadden koud gezet kwamen onze vrienden Eric en Bertha om het mysterie van het oude familierecept Von Traub (De Verloren Wijn) met ons op te lossen. We pakten de doos verder uit en vonden 2 x 3 enveloppen, een passer, een spel kaarten, en een doosje lucifers. Het spel kon beginnen.

coronaproof escapegame Unlock The Bottle

Nog een flinke uitdaging

Aan de fles zat een introductiebrief die we aandachtig moesten lezen. Daarna ging het spel echt van start. Envelop A bevatte een stuk van een dagboek, een woordzoeker en een familiestamboom.

Eric en Bertha hadden nog nooit een escape game gespeeld en wij pas 1 keer, maar dit was totaal anders dan we verwacht hadden. We moesten echt even in het spel komen, waardoor het begin wel even lastig was. We wisten niet precies wat we moesten doen en openden uiteindelijk envelop B. Gelukkig konden we ook via een speciale website hints vragen om op weg te worden geholpen, als een soort virtuele spelleider. En ineens ging er een lichtje branden en raakten we verstrikt in het spel! We wilden nu zo snel mogelijk de fles wijn te openen. We zaten er vol in en het werd steeds leuker.

puzzelen voor gevorderden

Toen we envelop C ook ontcijferd hadden konden we 3 cijfers invoeren om het slot te open, YESSSSSS het lukte, de fles wijn was open!!

fles Unlock The Bottle

Nog niet uitgespeeld

Maaaaaaaaaaar er waren nog 3 enveloppen met de nummers 1,2 en 3. Het spel was nog niet uitgespeeld maar ging verder. We moesten het oude familierecept van de familie Von Traub zien te ontcijferen en kregen wederom opdrachten. We ontdekten nu ook wat we met de fles wijn moesten doen behalve opdrinken 😊. Toen we deze ook ontcijferd hadden moesten we naar de website om de oplossing in te voeren. Als dit goed was kregen we een filmpje te zien. Het was zo onwijs goed in elkaar gezet. En zo origineel. Wat een lol hebben we gehad!

coronaproof activiteit

Het was een supergezellige avond samen met onze vrienden. En heel coronaproof. Dit spel is wat ons betreft een echte aanrader, ook om iemand cadeau te doen. SUPER TOF!!!

Yf, Peter, Eric en Bertha

Wil je meer tips voor leuke corona proof activiteiten? Je vindt ze op onze website: opstapmetlisa.nl/corona-proof