Coronaproof Halloween vieren

Geschreven op 27 oktober 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Coronaproof Halloween

Vanwege het coronavirus zijn heel veel leuke dingen niet mogelijk. Dat is jammer en zeker aan kinderen lastig uit te leggen. Bij ons in de wijk wordt bijvoorbeeld Halloween ieder jaar heel uitbundig gevierd. Veel mensen versieren hun huis en kinderen gaan verkleed op pad om zoveel mogelijk snoepjes te verzamelen. Maar dit jaar valt het Halloweenfeest in het water. Wij hebben tips voor je om deze Halloween tóch onvergetelijk te laten zijn!

Maak je huis helemaal Halloweenproof

Halloween speurtocht Canva

Normaal gesproken doe je misschien niet zoveel aan Halloweenversieringen omdat je met je kinderen op pad gaat, maar dit jaar is het des te leuker om je huis gezellig griezelig te maken. Je kan het zo gek (en eng) maken als je zelf wilt. Voor wat kleinere kinderen kan je het rustig houden door leuke en grappige Halloweenfiguren op te hangen. Laat ze vooral zelf helpen met decoreren! In een Halloweenhuis mag het best een beetje rommelig zijn. Voor wat oudere kinderen en pubers kan het natuurlijk niet eng genoeg zijn! Er zijn veel winkels waar je naar hartenlust kan shoppen voor Halloweenspullen, zoals bij Action en SoLow, maar ook online zoals bij Halloweenland, Feestbazaar of Partycity voor wanneer je liever niet de deur uitgaat.

Maar je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met huis-tuin-en-keukenspullen! Wij hebben eerder een blog geschreven met decoratietips voor Halloween. Die vind je hier.

Houd een Halloween speurtocht in huis

Halloween thuis

Versier een ruimte of zelfs hele etage in je huis met griezelige Halloween dingen. Denk hierbij aan spinrag, lichtgevende spinnen en andere lichtgevende dingen of een plastic skelet en maak het lekker donker. Draai eventueel enge muziek (via Spotify of zoek iets op op Youtube) om de sfeer helemaal compleet te maken. Verstop in deze ruimte (of op deze etage) snoepjes. Je kan ze gewoon verstoppen voor wat kleinere kinderen en wat spannender voor grotere kinderen. Laat ze bijvoorbeeld graaien in verschillende bakken. Het is natuurlijk extra leuk de bakken te vullen met griezelige dingen (slijm, iets zachts, iets kouds, iets wat voelt als pudding). Een soort alternatieve paasspeurtocht! Succes verzekerd!

Kijk samen een enge Halloweenfilm

Enge film Halloween

Lichten uit, kaarsen aan, iedereen op de bank (met een eigen dekentje) lekker eten en drinken en natuurlijk een griezelige film. Voor kleine kinderen zijn films als Hocus Pocus, Dolfje Weerwolfje en Ghostbusters leuk. Voor wat oudere kinderen is de film Scoob! (van Scoobie Doo), The Gremlins en Harry Potter geweldige films. Heb je pubers dan kan je het natuurlijk nog wat enger maken met Child’s Play, IT en The Blair Witch Project altijd goed. Of bingewatch een griezelige serie zoals Supernatural (Amazon Prime), The Haunting on Hill House (Netflix) of The Haunting of Bly Manor (Netflix).

Voor lekkere Halloweenhapjes verwijzen we je graag naar een eerder blog dat wij maakten over Halloweensnacks. Eet smakelijk alvast!

Hou een griezelige fotoshoot

Canva Halloween

Kleed je op z’n griezeligst of gebruik enge make-up en poseer voor de camera. Nog leuker is het, als je een kale muur versierd met Halloween decoraties. Knip uit zwart papier een paar vleermuizen en maak een paar griezelige spoken (bijvoorbeeld bij een gekleurde muur. De foto’s terugkijken is natuurlijk hilarisch!

Toch met de buren

Langs de deuren gaan zit er dit jaar niet in, maar je kan wel met de buren besluiten om de wijk te versieren. Vooral een kinderrijke buurt zal openstaan voor een dergelijk initiatief. Zo kan iedereen toch genieten van de griezelige versiersels, zonder veel contact te hebben met de buren. Heel coronaproof dus!

Wil je meer coronaproof tips? Klik dan hier! En wil je op de hoogte blijven van onze andere tips en winacties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!