Coronaproof kerst vieren

Geschreven op 14 december 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
videobellen met kerst

De kerstdagen staan voor de deur! Normaal gesproken is dat een feest waarbij je met de hele familie bij elkaar bent, maar dat is dit jaar wel anders. Kerst zal, evenals andere feesten dit jaar, klein gevierd moeten worden. Maar met een beetje creativiteit kán dat ook heel gezellig zijn! Wij hebben tips voor je zodat je gezellig en toch coronaproof kerst kan vieren.

Kerst met het eigen gezin

Sommige mensen kiezen er bewust voor juist de kerstdagen met het eigen gezin door te brengen. Het is echt een raar jaar geweest, dus dan is het juist fijn even terug naar de basis te gaan. Gewoon lekker samen zijn, geen poespas, geen gestress.

Kerstavond: al helemaal in de kerstsferen

kerstfilm kijken

Natuurlijk begint het echte kerstgevoel al op kerstavond. Kerstboom aan, lekkere hapjes op tafel en All you need is love op tv. Volgens de berichten gaat dit programma gewoon door en zal het uitgezonden worden op 24 december. Het is natuurlijk nog wel afhankelijk van een aantal factoren, maar het ziet er veelbelovend uit! Dus laten we maar met z’n allen hard duimen dat we ook dit jaar weer kunnen genieten van Robert ten Brink en alle liefdesverhalen! Mocht het nou toch zo zijn dat Robert dit jaar niet op tv is, dan zijn er altijd nog leuke kerstfilms om al helemaal in de sferen te met een leuke kerstfilm.

Maak jezelf mooi

Feestkleding coronaproof

Kleed je in elk geval mooi aan. Laat die joggingsbroek in de kast hangen. Mooie kleding draagt bij aan een feestelijk gevoel. Onze eigen Claudia heeft een blog geschreven over feestkleding om je te inspireren. Feestelijke kleding vraagt natuurlijk ook om feestelijke make-up! Martine van Quinto Kappers heeft de beste make-up tips voor je. Wedden dat dat bijdraagt aan een feestelijk gevoel?

Uitgebreid samen ontbijten

Kerstontbijt coronaproof

Begin in de ochtend met een uitgebreid en feestelijk ontbijt. Dat kan je natuurlijk zelf maken, maar er zijn verschillende ontbijtservices die, ook tijdens ook tijdens de kerstdagen aan huis bezorgen! Ontbijtservice aan de Waal bezorgd bijvoorbeeld door heel Nederland, net als Ontbijt.nl. Maar wil je het heel erg Hygge doen, dan maak je het kerstontbijt samen. Dat is pas een goed begin van de kerstdag!

Cadeautjes onder de boom

kerstcadeautjes coronaproof

Doe je aan cadeautjes onder de boom? Pak die dan na het ontbijt uit. Laat de kinderen dus nog even in spanning. De pakjes zijn natuurlijk met grote zorg ingepakt zodat het er extra feestelijk uitziet. Ben je nog op zoek naar cadeautips? Wij hebben een blog geschreven over bijzondere cadeaus met kerst. Hiermee geef je niet alleen iets dat anders is dan anders, je helpt ook de locale ondernemer!

Leuke dingen doen met het gezin

Wandelen gezin kerst coronaproof

Afhankelijk van het weer is het natuurlijk heerlijk om met het gezin een lange wandeling te maken. Bijvoorbeeld op het strand, naar het bos of in de duinen. Want dat laatste hoeft niet per se aan het strand te zijn. Natuurlijk neem je de hond gezellig mee. Als je van een wandeling thuiskomt is het fijn om even een kop warme chocolademelk na te praten. Mocht het nou beestenweer zijn tijdens de kerstdagen, dan kan je met zijn allen een leuk bordspel gaan doen. Wij van OpstapmetLisa houden wel van een spelletje en daarom hebben wij onze favoriete bordspellen voor je in een blog verzameld. Er zit zeker wat bij voor jouw gezin!

Borrelen met de hele familie

Maar dan wel coronaproof! Spreek met de familie een bepaalde tijd af en houd een Zoom meeting! Je kan natuurlijk ook Teams, Skype of WhatsApp videobellen gebruiken. Zorg ervoor dat de borrelhapjes en de wijn klaarstaat en ga er eens lekker voor zitten. Zo kan je lekker bijkletsen en toch samen borrelen. Bij voorkeur met een gezellige kerstboom op de achtergrond.

Thuis uit eten

Kerst uit eten thuis coronaproof

Je kan natuurlijk gaan gourmetten, want dat is altijd leuk. Of je kan zelf aan de slag gaan en echt een kerstwaardige maaltijd in elkaar zetten. We hebben kookboekentips voor je in ons boekenblog van deze maand. Maar je kan jezelf dit jaar met kerst ook extra in de watten laten leggen door een restaurant bij jou in de buurt! Laat lekker voor je koken, de gerechten zijn eenvoudig zelf nog op te warmen en je helpt daar je favoriete restaurant ook nog eens mee. Wij hebben onze favoriete restaurants die een diner bij jou thuis kunnen verzorgen (bezorgen of zelf ophalen) in een blog verzameld. Je vind het blog hier.

Wel voor elkaar koken maar dan een beetje anders

Kerst eten coronaproof

Maak je normaal gesproken een onderdeel van een kerstdiner en doen familieleden de rest? Je kan met de gezinnen van tevoren een menu afspreken en doornemen wie wat maakt. Iedereen maakt thuis, dus afzonderlijk van elkaar een deel van het kerstmenu. En nu allemaal de auto in, want we gaan het langsbrengen! Zo kan je elkaar toch even zien met kerst en heb je toch voor elkaar gekookt! Natuurlijk is het dan wel leuk om een coronaproof live stream (of in elk geval een gedeeltelijke live stream) te maken van het kerstdiner zelf!

Maak samen een wandeling

Kerst wandelen

UPDATE: Vanwege de nieuwe maatregelen van 14 december 2020 mogen we met kerst slechts met 3 mensen boven de 13 jaar op pad. Dit geldt op 24, 25 en 26 december. Daarbuiten geldt dat we nog maar met 2 personen op pad mogen, die niet tot hetzelfde huishouden behoren. Wat wel kan tijdens de kerstdagen is dat je een wandeling maakt met je ouders.  Het is leuk om even actief met elkaar op pad te zijn met kerst. En heel coronaproof want het is buiten en je kan voldoende afstand houden. Wonen ze wat verder weg? Spreek dan ergens halverwege in een wandelgebied af. Zo kan je elkaar toch nog even zien en ben je goed bezig! Daarna gaat iedereen gewoon weer naar het eigen huis.

Wil je meer tips hebben hoe je toch in deze tijd nog wat leuke dingen kan doen? Kijk dan op onze Coronaproof pagina voor de leukste tips.