Coronaproof kinderverjaardag

Geschreven op 30 maart 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
kinderverjaardag coronaproof

Oh wat baalde mijn zoon: weer zijn verjaardag vieren middenin Coronatijd. Hij is jarig op 2 april en viel dus ook afgelopen jaar volop in de prijzen. Toegegeven: het werd door de inspanning van familie, vrienden en van ons toch een onvergetelijke dag. Maar wat verzinnen we dit jaar nou weer? Laat je inspireren!

Doe een oproep op Facebook

Zit je op Facebook? Dan is het leuk om bijvoorbeeld achter de rug van de aanstaande jarige een oproep te doen. Om kaartjes te sturen bijvoorbeeld! Zeker voor kinderen is het een leuke verrassing als er op de dag zelf een hele berg post op de mat valt.

Raamzwaaien mag ook nog!

kinderverjaardag coronaproof

Vorig jaar werd onze zoon verrast toen er de hele dag door verschillende mensen even kwamen raamzwaaien. Zeker toen er een paar klasgenoten uit volle borst stonden te zingen was het feest compleet. Superleuk voor een kinderverjaardag! Van de meeste mensen wisten we niet dat ze zouden komen, dus ook wij waren blij verrast. Zoiets maakte de verjaardag zoveel meer bijzonder.

Organiseer een Stoepfeestje

Kinderfeestje

Het gebeurt bij ons regelmatig in de wijk. Je zit rustig op de bank en je hoort opeens muziek van buiten komen! Wat blijkt, de overburen hebben een stoepfeestje. Voor de verjaardag van een van de gezinsleden is een pop-up discobus geregeld waardoor er een klein feestje wordt gevierd. Langzalzeleven, een paar gezellige nummertjes en wat confetti maken dag van de jarige al gauw bijzonder. En alles is buiten, waardoor je toch nog wat mensen kan laten langskomen om hierbij aanwezig te zijn. Er zijn veel verschillende organisaties waar je zo’n stoepfeestje kan bestellen. Bijvoorbeeld bij de Discobus, Feestje-Cadeau en FeestjeopdeStoep.

Online gezelligheid

Woont de familie te ver weg om even te komen raamzwaaien, laat ze dan online op visite komen. Wil de familie een cadeautje geven? Regel dat dan vooraf zodat de jarige op het moment dat de gever in beeld komt, ook direct het cadeau krijgt. Zo is iedereen er toch een beetje bij. Het is ook gezellig als de familie een taartje mee kan eten. Je kan dat van tevoren regelen door ook hen te verrassen met bijvoorbeeld de heerlijke (nog af te bakken) scoops van Madame Cocos. Een andere optie is een taartje door de brievenbus. Houd de familie meer van hartig en bellen ze bijvoorbeeld in rond borreltijd? Een borrelbox is ook mogelijk. Lees onze tips in dit blog.

Klein kinderfeestje

kinderverjaardag

Veel locaties om een kinderverjaardag te vieren zijn helaas nog dicht, dus als je iets wilt moet je creatief zijn. Houd het klein. Je merkt nu al dat het aantal besmettingen op de basisschool aan het oplopen zijn. Vier het bij voorkeur buiten en laat de ouders zelf de kinderen brengen en ophalen. Zo verlaag je de kans op besmettingen. Onze zoon was laatst uitgenodigd om een soort GPS speurtocht te doen. Superleuk! En wij zijn van plan om via Stad Unique een Junior WhatsApp Moordtocht te gaan doen met maximaal 4 kinderen (inclusief de jarige). Het leuke is dat je terecht kan in bijna iedere stad en dat je zelf niets hoeft te bedenken. Je hoeft alleen maar wat lekkers mee te nemen!

Speurtocht naar cadeaus in huis

Vorig jaar hadden we vooraf in huis een soort speurttocht gemaakt zodat onze zoon zelf op zoek moest gaan naar cadeaus. Ieder uur mocht hij een nieuwe opdracht openen. We hadden vooraf cadeautjes besteld of ontvangen van familie. Ook die  kan je verstoppen in huis. Superleuk en spannend, want de jarige moet echt iets doen voor het cadeau. En geduld hebben!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met een aantal van onze partners. Wil je op de hoogte gehouden worden van onze tips, blogs en winacties? Volg ons dan op Facebook, Instagram en meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief