Coronaproof Moederdag vieren

Geschreven op 19 april 2021
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Moederdag

Vorig jaar rond deze tijd hadden we wel verwacht van alle Corona-ellende af te zijn, maar helaas vieren we ook dit jaar Moederdag in Corona stijl. Maar ook nu hebben we tips voor je om Moederdag zo gezellig mogelijk te vieren op 9 mei.

Je eigen Moederdag

Als je zelf moeder bent, kan het zomaar zijn dat je wordt verwend met een lekker ontbijtje op bed. Die kunnen de kinderen zelf maken, maar een ontbijtje kan ook besteld worden. Wordt het ook niet zo’n puinhoop in de keuken ;-). Ontbijtservice aan de Waal bezorgd bijvoorbeeld door heel Nederland, net als Ontbijt.nl. Woon je in de buurt van Hoek van Holland? Dan is Broodje Unicum echt een aanrader! Wij hebben hier namelijk het Paasontbijt vandaan gehaald en dat was echt smullen! Woon je in de buurt van Paasloo? Dan valt een ontbijtje van Restaurant ’t Binnenhof zeker in de smaak. Ook voor de lunch hebben zij verschillende opties. Een ontbijtje is natuurlijk ook altijd een leuk idee om te laten bezorgen bij je eigen (schoon)moeder!

Cadeautje door de brievenbus

Moederdag Broodje Unicum

Ze waren er altijd al, de cadeautjes voor de brievenbus, maar de initiatieven hiervoor zijn wel flink gestegen sinds Corona. Met een cadeautje door de brievenbus kan je iemand echt verrassen en even laten weten dat je aan ze denkt. Zo ook tijdens Moederdag. Wij hebben eerder twee blogs geschreven over brievenbuscadeaus. Namelijk een blog over leuke cadeaus door de brievenbus en een blog over lekkere cadeaus door de brievenbus.

Lekkers voor bij de borrel

Uit eten kan nog steeds niet, maar wat dacht je van iets lekkers voor bij de borrel? Vul je borrelplank met al het lekkers dat je vindt bij de beste delicatessenwinkels van ons land. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Destino in Rotterdam waar je de heerlijkste Spaanse tapas vindt. Ook lekker Spaans zijn de producten die je kan kopen bij El Mercado in Den Haag. Deze Spaanse supermarkt heeft alles in huis voor een geslaagde borrel. Bij Believe by Les Copains in Delft kan je ook heerlijke dingen halen. En Brasserie Uit ’t Zuiden heeft ook alles in huis voor een lekkere borrelplank. Deze is af te halen in Rotterdam. Je kan de lekkere hapjes natuurlijk meenemen als je op bezoek gaat bij je moeder, maar je kan ze ook bij haar af (laten) geven en dan lekker op afstand borrelen via bijvoorbeeld Skype of Teams. Of verras je moeder een lekker flesje Cello, de zelfgemaakte limoncello van Hudson Voorschoten.

Voor de zoetekauwen

Moederdag

Is jouw moeder een echte zoetekauw? Dan zijn de cocosballen van Madame Cocos echt een aanrader! Je kan ervoor kiezen om haar de ballen zelf te laten scoopen of al voorgescoopte ballen zodat ze die alleen nog af hoeft te bakken. De cadeautjes van Madame Cocos passen door de brievenbus. Goudstroop bakt de lekkerste stroopwafels. Ze zijn te koop in de Markthal waar ze een vaste verkoopplek hebben, maar je kan ze ook online bestellen. Smullen dus!

Tips voor bijzondere cadeaus

Wil je je moeder dit jaar echt verwennen met een bijzonder cadeau? Kijk dan eens bij de cadeau ideeën van Surprise Factory. Je vindt hier de lekkerste high teas, high wines en andere leuke unieke cadeaus. Helaas kan vanwege Corona op dit moment veel nog niet plaatsvinden, maar het zijn wel leuke dingen om naaruit te kijken! Of geef je moeder een voorstelling van Korzo Theater cadeau. Helaas zijn de theaters nog even gesloten, maar veel van Korzo’s voorstellingen kan je online bekijken. Kan de huid van je moeder wel een opkikker gebruiken? Dan is een lekkere crème van bijvoorbeeld Babor een heerlijk cadeau. Je vindt vast wel een passend cadeau voor haar in de webwinkel van Blitz Skincare. Ben je op zoek naar een mooi zelfgemaakt sieraad voor je moeder? Kijk dan eens rond op de website van Hannehaves. Hanneke maakt alle sieraden zelf en ze zijn ook nog eens vrolijk en zomers. Echt een perfect cadeau voor Moederdag!

Lekker op stap met je moeder

Moederdag

Je kan je moeder natuurlijk ook een actief cadeau geven voor Moederdag. Iets dat je straks gezellig samen kan doen bijvoorbeeld. Zoals een tour in een echte Lelijke Eend van Eendentours Westland. Superleuk om te doen, want het is niet alleen maar touren maar ook puzzelen. Houd je moeder van fietsen? Dan is een van de fietstours van Inside Rotterdam heel leuk, want je komt met de gids op plekken waar je normaal nooit zou komen. Of leer Utrecht beter kennen met een tour van Utours! Baja Bikes verzorgd tours op wel 16 plekken in Nederland. Lekker actief en in de buitenlucht!

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met ons blog. Dit blog is tot stand gekomen met een aantal van onze partners. Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste tips, blogs en winacties? Volg ons dan op Facebook, Instagram en word lid van onze nieuwsbrief