Coronaproof Pasen vieren

Geschreven op 22 maart 2021
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Coronaproof Pasen

Op 4 en 5 april 2021 is het Pasen! Ook dit jaar vieren we de paasdagen helaas in Coronastijl. Geen uitgebreide brunch met familie, geen grootschalige eierzoek evenementen, niets. Jammer, maar ook met het eigen gezin kunnen de paasdagen heel gezellig zijn. In dit blog geven we je tips om Coronaproof Pasen te vieren!

Paasontbijt

Begin de ochtend meteen al gezellig met een uitgebreid paasontbijt. Kleed de tafel leuk aan met frisse kleuren en zet een vrolijk muziekje op. Van tevoren kan je al een playlist samenstellen. Tijdens het paasontbijt is het leuk om een spelletje te doen waarbij je elkaar nóg beter leert kennen. Met bijvoorrbeeld een “Kletspot” of de “Openhartig” vragenkaartjes van Open Up. Lekker stukje paasstol erbij, lekker broodje met beleg én natuurlijk een eitje. En op Tweede Paasdag doen we natuurlijk nog een rondje!

Paasspeurtocht in huis

Coronaproof Pasen

Paaseieren zoeken is echt iets dat bij de paasdagen hoort, maar als je dat met veel mensen doet is dat niet Coronaproof. Behalve als je het thuis doet natuurlijk! Met kleine kinderen moet je het niet al te moeilijk maken met de paaseieren (anders vind je ze in augustus bijvoorbeeld nog). Houd het dan simpel! En maak zelfs voor de zekerheid een plattegrondje zodat je ze allemaal kan terugvinden.

Ben je zelf een beetje creatief aangelegd en heb je wat oudere kids? Maak dan een paasspeurtocht annex escape room. Geef ze uitdagende puzzels, raadsels en vragen die ze eerst moeten oplossen voor ze het ei mogen pakken. Wissel de chocolade eieren bijvoorbeeld ook af met holle plastic eieren. Je kan daar bijvoorbeeld een kleine beloning in doen zoals een uurtje langer opblijven of een uurtje langer gamen die ze op een eigen gekozen moment kunnen inzetten.

Paaseierenparcours in huis, tuin en/of balkon

Wat heb je nodig? Een lepel en een hardgekookt ei. Dat is alles. De uitdaging kan je natuurlijk zo gek maken als je wilt, maar een opdracht zou kunnen zijn dat je in een rechte lijn vanaf de voortuin naar de achtertuin moet lopen met je lepel. Het kan zomaar zijn dat er een bankstel of een salontafel in de weg staat. Niets mee te maken, daar moet je gewoon overheen! En dat ei moet natuurlijk wel op de lepel blijven liggen. De winnaar mag een leuke film uitzoeken om in het paasweekend te kijken.

Paasei Proeverij

Geen smaak is te gek als het om paaseitjes gaat. Stroopwafel, cappuccino, advocaat, caramel/zeezout, pistache, tompouche, pina colada, noem maar op. Genoeg in elk geval om een heuse Paasei Proeverij te houden! Om beurten moeten jullie geblindoekt gaan zitten en paaseitjes proeven. Hilariteit gegarandeerd!

Paaspicknick

Coronaproof Pasen

Is het mooi weer? Neem wat lekkere dingetjes mee in een mand, kleedje mee en lekker picknicken! Eerder schreven wij al een blog met onze favoriete picknickplekken in Nederland, maar dat kan natuurlijk ook gewoon in dat ene gezellige parkje bij jou in de buurt. Iedereen vermaakt zich uitstekend, zeker als er een voetbal meegaat of een speeltuin in de buurt is. Is het slecht weer?  Een picknick kan ook prima in de woonkamer gehouden worden.

Paasbrunch, borrel of diner voor thuis

Je kan natuurlijk zelf in de keuken staan voor een uitgebreide paasbrunch, maar je kan het ook laten verzorgen. Of zoek je een perfect verzorgde borrelplank voor op de bank? En wat doe je voor het avondeten? Believe Food & Wines by Les Copains verzorgd jouw borrelplank tijdens de paasdagen! Maar ook voor een lekkere lunch, heerlijke bites en het diner zit je hier goed. Ben je meer van de tapas? Ga dan voor de lekkere Spaanse tapas van Tapasrestaurant Destino in Rotterdam. Brasserie Uit ’t Zuiden, ook in Rotterdam, heeft heerlijke gerechten-to-share op het menu staan. En woon je in de buurt van Paasloo? Dan verzorgt Restaurant ’t Binnenhof het ontbijt, de brunch, de gourmet of het diner voor je! Bel voor meer informatie naar 0561-452 992.

Maak een Paaswandeling met het gezin

Is het mooi weer tijdens de paasdagen? Maak dan een gezellige wandeling! Doe bijvoorbeeld de 6 km lange Singelpark wandeling door Leiden. Die hebben wij laatst gedaan en die is erg leuk. Je volgt eigenlijk een aaneengesloten route met kleine parken. Af en toe kan je een tussenstop maken door een smoothie to go te kopen of even op een bankje neer te ploffen. Echt een aanrader! Of doe een van de leuke wandelroutes in Delft. Daar leer je ook meteen wat van. Op zoek naar meer tips in de buitenlucht? Kijk dan ook even hier.

Speel voor Paashaas

Coronaproof Pasen

Doe je overschot aan chocolade-eitjes (zie de tip van de Paasei Proeverij) in kleine gezellige zakjes en bezorg deze bij vrienden en familie. Woont iedereen op loopafstand? Dan heb je ook meteen je paaswandeling te pakken! Zo niet? Spring dan op de fiets of bezorg de zakjes met de auto. Gezellig (zelfgemaakt) kaartje erbij met een leuke paasboodschap en klaar!

Doe een gezellige paasquiz met de familie

Trommel heel de familie op voor een gezellige online paasquiz! Via Kahoot kan je heel eenvoudig een gratis quiz maken. Natuurlijk moet die quiz eerst gemaakt worden. Verzamel allemaal familieweetjes (die kan ieder deelnemend gezin zelf aanleveren) en vul ze eventueel aan met algemene kennisvragen. Superleuk en gezellig, want je hebt weer even een contactmomentje met de hele familie. En je leert elkaar weer een beetje beter kennen!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met een aantal van onze locaties en op eigen initiatief. Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs en winacties? Volg ons dan op Facebook, Instagram en meld je aan voor onze nieuwsbrief.