Een avond culinair genieten bij Restaurant Elea

Geschreven op 7 september 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
menu Restaurant Elea

In juli hebben wij Restaurant Elea als nieuwe locatie mogen verwelkomen op ons platform. En natuurlijk brengen wij dan ook zelf een bezoek aan dit restaurant, om jullie te kunnen vertellen over onze ervaringen. Op een van de heetste dagen van deze zomer ben ik samen met mijn man bij Elea gaan eten. Natuurlijk hadden wij al contact gehad met gastvrouw Bibi en wisten we waar Elea voor staat en waar de inspiratie van chefkok Takis vandaan komt, maar dit wilde wij natuurlijk zelf ervaren.

Een warm welkom

Bij binnenkomst werden wij al snel verwelkomd door Bibi en haar sommelier Frank. Beiden waren deze avond verantwoordelijk voor het restaurant en hun gasten. Wij kozen ervoor om ondanks de hitte, toch binnen te gaan zitten en mochten plaats nemen aan een mooie tafel aan het raam.

Bibi bracht ons wat te drinken en een heerlijke amuse, een hoorntje met vlees met gyros kruiden en een tepel met een fris tomaatje, zodat wij in de tussentijd rustig konden kiezen wat wij wilden eten. Natuurlijk wilden wij ons graag laten verrassen en kozen voor het 6 gangenmenu. Wel konden we aangeven waar we echt niet van houden, maar verder werd het een grote verrassing. Sommelier Frank kwam op ons verzoek naar ons toe met een voorstel van een mooie Griekse wijn die goed zou passen bij het eten.

Terwijl Bibi en Frank ons, en de andere gasten steeds van heerlijkheden voorzagen, kon ik tussendoor Bibi de hemd van het lijf vragen over Elea, het ontstaan ervan, hun keuze om zich in Rijswijk te vestigen en de eerder restaurants waar ze vandaan komen.

Elea binnen

Echte gastronomen

Elea blijkt het eerste eigen restaurant van Takis en Bibi te zijn. Takis heeft jaren in de keuken van restaurant Mazie in Den Haag gestaan en Bibi heeft haar strepen in verschillende restaurants verdiend waaronder De Zwethheul en Sea Grill.

Het centrum van Oud-Rijswijk bleek een perfecte locatie te zijn. Veel van de gasten komen uit Voorburg en Den Haag. Oud-Rijswijk ligt op de grens van beide steden. De bereikbaarheid is goed, er valt prima te parkeren en de uitstraling van het centrum is gemoedelijk.

In de tussentijd komen er keer op keer heerlijke gerechten van Takis voorbij van Octopus met fregola, doperwt, tomaat, saffraan en mizithra, een fantastische kreeft met limoen, feta, mais, komkommer en kataifi, tot aan zwezerik en ossobuco met moussaka, tsitsiravla en ui en een overheerlijk lam met bulgur, daslook, courgette en frikase.

Amuse elea

Een heerlijke avond uit

Frank en Bibi houden in de gaten dat onze water en wijnglazen steeds weer netjes worden bijgevuld. Al gaat op deze hele warme dat het water dit keer toch echt het hardst. Wij eindigen ons 6 gangenmenu met een overheerlijk kaasplankje en een daar prima bij smakende dessertwijn. Als klap op de vuurpijl krijgen we van Bibi nog een dessert aangeboden. Wij hebben na zo’n uitgebreide maaltijd meestal minder zin in een zoet dessert, maar dit heerlijke ijs met kersen, pistache, vlierbloesem en kaimaki had ik absoluut niet willen missen.

Ik ben erg blij dat wij Restaurant Elea hebben mogen verwelkomen op OpstapmetLisa en nog veel blijer dat wij er weer een favoriet restaurant in de buurt bij hebben gevonden!

Eten Elea