De Avenue in Breda weer aan de slag na de Corona lockdown

Geschreven op 21 juni 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
De Avenue weer open

In Nederland zijn wij op 15 maart 2020 in een ‘intelligente lock-down gegaan. Dit hield in dat wij niet volledig thuis kwamen te zitten, maar met beperkte maatregelen nog wel naar buiten mochten. Helaas bleken deze maatregelen voor veel bedrijven, zoals de horeca, sport- en evenementenlocaties een totale lockdown. Zo ook voor evenementenlocatie De Avenue in Breda. Maar nu de grootste restricties zijn opgeheven, is De Avenue terug met een prachtig zonneterras en een heerlijk zomerprogramma.

De Avenue weer open

Na maar liefst 11(!) weken gedwongen gesloten te zijn geweest, mocht de Avenue op 1 juni haar deuren weer openen. Helaas waren en nog wel flinke restricties op het aantal bezoekers binnen, waardoor het eigenlijk onmogelijk was om op de oude manier open te gaan. Gelukkig is eigenaar Rens de Grauw niet voor één gat te vangen en is De Avenue sinds 1 juni weer geopend met een aantal van de vertrouwde dinnershows die doorgaan in een aangepaste vorm. Maar ook kan je nu tijdelijk genieten van extra groot zomerterras én bieden ze in juni en juli prachtige jazzconcerten aan.

“Op de plek van voormalig Villa Nova/Boca’s, gelegen aan de Karnemelkstraat 20A, is ons terras op steenworp afstand van de Waterstraat neergestreken, waar de ‘originele’ Avenue is gevestigd sinds 1996.” Vertelt Thijs Keuben, Marketeer bij De Avenue.

De Avenue ‘nieuwe stijl’

Omdat door de coronamaatregelen vele evenementen en dinnershows niet kunnen doorgaan in de voormalige schuilkerk, is het team van De Avenue om zich heen is gaan kijken en kwamen terecht bij het leegstaande pand mét terras op het bruisende plein tegenover het Cingel College (Curio). Hier kan je sinds 1 juni weer heerlijk genieten van een hapje of drankje, op het terras van De Avenue. Ook binnen kan je een drankje of hapje komen halen, alleen dan moet je wel even reserveren.

Zomerprogramma

Ook wat betreft de zomerprogrammering heeft De Avenue niet stilgezeten. Ze hebben een variërend en uniek aanbod weten samen te stellen waarmee ze hun gasten kunnen vermaken. Zo worden er in juni en juli iedere zondag jazzconcerten gehouden in samenwerking met Harry Kanters (pianist van Breda Jazz). En daarnaast wordt er ook een diner in kleine setting aangeboden met musicalactrice Mariska van Kolck, onder andere bekend van de musicalhits ‘Chicago’, ‘De Jantjes’ en ‘Ciske de Rat’.

Dinnershows

“Naast Mariska van Kolck en de jazzconcerten organiseren wij natuurlijk ook de dinnershows, waar De Avenue mede om bekend staat.” Laat Thijs ons nog weten. Zo kon je laatst aan tafel met het Rotterdamse muziektrio ‘de Wannebiezz’ en staat er nog een ‘Diner du Burlesque’, met spannende acts en oogstrelende danseressen op het menu. Mocht je een liefhebber zijn van het Nederlandstalige lied, dan kan je een vorkje meeprikken tijdens de ‘Groeten uit Holland Dinnershow’. Dit allemaal op 1,5 meter afstand en uiteraard neemt de Avenue de richtlijnen van het RIVM in acht.

Dinnershow Avenue

Benieuwd naar de rest van de programmering of wil je aanwezig zijn bij één van deze activiteiten? Kijk dan snel op hun website en reserveer jouw tickets.