De beste haar- en huidverzorging in het najaar

Geschreven op 19 oktober 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Claudia schoonheidsspecialiste Blitz

Het is herfst. Gelukkig kunnen we zo nu en dan nog genieten van een paar mooie dagen, maar de temperatuur gaat langzaam omlaag en het wordt weer sneller donker. Dé tijd om eens goed voor jezelf te zorgen.

Ga goed beschermt het najaar in…

… want je huid en haar hebben vast, net als bij ons, veel te lijden gehad van de prachtige, maar o zo warme zomer. Het is niet raar dat jouw huid strak aanvoelt en schilferig is. En je bindt je haar vast het liefst snel in een elastiekje omdat het door het pluis en de droogte niet meer in model te krijgen is.

Wij zijn advies gaan inwinnen bij echte haar-en huidexperts: Claudia, schoonheidsspecialiste Blitz Wellness & Skincare in Heemstede en Mike, eigenaar van Quinto kappers Bleiswijk en Berkel. Wij delen de haar- en huidverzorging tips die zij ons hebben gegeven om zo snel mogelijk je huid en haar goed te verzorgen en te hydrateren. Zo kan jij snel weer helemaal fris en fruitig voor de dag komen!

De beste verzorging voor je huid

Veel mensen merken de wisseling van de seizoenen aan hun huid. Zeker als we weer van de lange, warme, zonnige zomerdagen richting het najaar gaan. Het wordt weer vroeg donker en pas later licht, de wintertijd gaat weer in. Het gebrek aan licht wordt bij velen van ons al snel merkbaar. Mensen klagen over vermoeidheid. Deze vermoeidheid laat ook zichtbare sporen na op onze huid. Deze is droog en dof. Onze ‘zomerteint’ zijn we inmiddels kwijt en we vinden onszelf ‘bleek’.

Het advies van Claudia

Ik adviseer mijn klanten dan altijd een kuur met de Collageen bank (Collarium)  of Collageenbooster. Deze werken op rood licht therapie en geven een enorme kracht aan onze bindweefselstructuren en een energie boost aan de huid. Bovendien zorgen de grote hoeveelheid licht en warmte ervoor, dat we ons weer energieker voelen.

Claudia schoonheidsspecialiste Blitz

Wanneer het buiten weer kouder wordt en de verwarming weer aangaat, droogt onze huid door deze grote temperatuurverschillen enorm uit. Veel extra vocht is dan belangrijk. Om dit extra vocht aan de huid te geven is alleen water drinken niet voldoende. Onze huid heeft extra hydratatie nodig. Een goede oplossing hiervoor zijn de vochtampullen van Babor (kuur) of Moisture Boost kuur van La Colline. Is het vocht na deze kuur goed op orde, dan adviseer ik altijd om dit te onderhouden met het vochtserum van Babor of Moisture Boost serum van La Colline.

In deze periode van het jaar is het ook erg belangrijk om je dagelijkse gevarieerde, gezonde voeding aan te vullen met voedingssupplementen. Beauty Supps is hier een goed merk voor. Ik adviseer mijn cliënten altijd een basis suppletie van de Ultra vitamine C plus, , Ultra omega 3 en Ultra Magnesium Citrate en Ultra Vitamine D plus. Deze laatste is vooral belangrijk in de winterperiode door het gebrek aan zon.

Wat de meeste mensen niet weten is dat de zon alleen in de maanden mei tot en met september voldoende kracht heeft om ons vitamine D te kunnen leveren. Mochten wij dus nog onverwacht op een nazomer of een vroeg voorjaar getrakteerd worden, zal de zon niet in staat zijn ons deze belangrijke vitamine te geven. Deze dient dan dus altijd aangevuld te worden. 

Wil je meer weten? Of graag een persoonlijk advies om het najaar goed te beginnen, bel de salon van Blitz Wellness & Skincare in Heemstede of maak een afspraak voor een adviesgesprek via www.blitzwellness.nl

Hoe krijg ik mijn droge, pluizige haar weer sterk en gezond?

De herfst is een belangrijke periode om ook je haar goed te verzorgen. Je hebt (met een beetje geluk) een paar weken kunnen genieten van zon, zee, strand en zwembad. En terwijl jij daar zo van genoot, had je haar daar flink van te lijden. En nu het herfst is krijgt je haar met een beetje pech ook nog eens de volle laag door de warmte en droogte van de kachels die inmiddels weer op volle toeren draaien. Bij Quinto kappers hebben ze veel ervaring met droog en pluizig haar en weten ze precies hoe ze jouw haar weer moeten opkalefateren.

Eigenaar Mike Stokman geeft je een aantal tips

Mike van Quinto kappers

Als jouw haar droog en pluizig is, is het belangrijk om het weer goed te voeden. Hiervoor zijn tal van producten op de markt. Maar wat je ook gebruikt, het belangrijkste is dat je deze producten op de juiste manier gebruikt. Conditioners en haarmaskers worden in de meeste gevallen in nat haar gedaan. Maar wist jij dat het belangrijk is dat je haar dan slechts handdoek-droog is en niet doorweekt? Je kan het beste na het wassen van je haar, dit met de handdoek droog deppen voordat je het product er in doet. Sla dan dezelfde handdoek om je hoofd en laat het product zo minimaal 5 minuten intrekken. Heb je de tijd? Wacht dan het liefste 20 minuten voordat je het product weer uitspoelt. Zo heeft het optimaal de gelegenheid om in je haar te trekken en te voeden.

Er is een relatief nieuw product op de markt, waarmee je zelfs het allerdroogste haar weer mooi en gezond krijgt. Dit wondermiddel heet Olaplex.

Dit is een 3-4-5 systeem voor thuis, dat in drie stappen je haar herstelt van binnenuit. De verbroken zwavelbruggen worden met de Hair Perfector hersteld. Met de Bond Maintenance shampoo, wordt de interne structuur aangepakt.  De Bond Maintenance conditioners verbinden de zwavelbruggen met elkaar en hydrateren het haar zonder het zwaar te maken. In no-time heb je weer sterk, gezond en glanzend haar.

Olaplex is verkrijgbaar bij Quinto Kappers. De kapsters laten zijn continu bijscholen op het gebied van de laatste ontwikkelingen in haarverzorging en zijn daardoor perfect in staat jou te adviseren hoe jij jouw haar nog beter kan verzorgen.

Wil jij vaker tips ontvangen over beauty & wellness? Of over leuke uitjes, winkels, restaurants en activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets meer!