De beste haar- en huidverzorging in het najaar

Geschreven op 6 september 2021
Leestijd 7 minuten
Geschreven door Ester
Ester
bescherm je gezicht en haar in het najaar

Het is al weer bijna herfst. Gelukkig kunnen we zo nu en dan nog genieten van een paar mooie dagen, maar de temperatuur gaat langzaam omlaag en het wordt weer sneller donker. Dé tijd om eens goed voor jezelf te zorgen.

Ga goed beschermt het najaar in…

… want je huid en haar hebben, ondanks dat deze zomer niet altijd even mooi is geweest, vast toch te lijden gehad van de zon deze zomer. Het is niet raar dat jouw huid strak aanvoelt en schilferig is. En je bindt je haar vast het liefst snel in een elastiekje omdat het door het pluis en de droogte niet meer in model te krijgen is.

Wij winnen regelmatig advies in bij echte haar-en huidexperts: De schoonheidsspecialistes van Blitz Wellness & Skincare in Heemstede en de haarexperts van Quinto kappers Bleiswijk en Berkel. De tips die wij vorig jaar al met je deelden, hebben wij aangevuld met de extra tips die we deze keer hebben gekregen. Zo kan ook jij er voor zorgen dat jouw huid en haar weer goed verzorgd en gehydrateerd zijn en kom jij weer helemaal fris en fruitig voor de dag!

De beste verzorging voor je huid

Veel mensen merken de wisseling van de seizoenen aan hun huid. Zeker als we weer van de lange, warme, zonnige zomerdagen richting het najaar gaan. Het wordt weer vroeger donker en pas later licht, de wintertijd gaat oktober alweer in. Het gebrek aan licht wordt bij velen van ons al snel merkbaar. Mensen klagen over vermoeidheid. Deze vermoeidheid laat ook zichtbare sporen na op onze huid. Deze is droog en dof. Onze ‘zomerteint’ zijn we inmiddels kwijt en we vinden onszelf ‘bleek’.

Collageen opbouw

Bij Blitz Wellness en Skincare adviseren ze hun klanten een kuur met de Collageen bank (Collarium)  of Collageenbooster. Deze werken op rood licht therapie en geven een enorme kracht aan onze bindweefselstructuren en een energie boost aan de huid. Bovendien zorgen de grote hoeveelheid licht en warmte ervoor, dat jij je weer energieker voelt.

Collageen bank

Hydrateer de huid

Wanneer het buiten weer kouder wordt en de verwarming weer aangaat, droogt je huid door deze grote temperatuurverschillen enorm uit. Veel extra vocht is dan belangrijk. Om dit extra vocht aan de huid te geven is alleen water drinken niet voldoende. Jouw huid heeft extra hydratatie nodig. Een goede oplossing hiervoor zijn de vochtampullen van Babor (kuur) of Moisture Boost kuur van La Colline. Is het vocht na deze kuur goed op orde, gebruik dan om dit te onderhouden het vochtserum van Babor of Moisture Boost serum van La Colline.

Blitz Skincare Babor ampullen

Voedingssupplementen

In deze periode van het jaar is het ook erg belangrijk om je dagelijkse gevarieerde, gezonde voeding aan te vullen met voedingssupplementen. Beauty Supps is hier een goed merk voor. Kies bijvoorbeeld voor een basis suppletie van de Ultra vitamine C plus, , Ultra omega 3 en Ultra Magnesium Citrate en Ultra Vitamine D plus. Deze laatste is vooral belangrijk in de winterperiode door het gebrek aan zon.

Wat de meeste mensen niet weten is dat de zon alleen in de maanden mei tot en met september voldoende kracht heeft om ons vitamine D te kunnen leveren. Mochten wij dus nog onverwacht op een nazomer of een vroeg voorjaar getrakteerd worden, zal de zon niet in staat zijn ons deze belangrijke vitamine te geven. Deze dient dan dus altijd aangevuld te worden.

Vitamine D in het najaar

Wil je meer weten? Of graag een persoonlijk advies om het najaar goed te beginnen, bel de salon van Blitz Wellness & Skincare in Heemstede of maak een afspraak voor een adviesgesprek via www.blitzwellness.nl

Hoe krijg ik mijn droge, pluizige haar weer sterk en gezond?

De herfst is een belangrijke periode om ook je haar goed te verzorgen. Je hebt (met een beetje geluk) een paar weken kunnen genieten van zon, zee, strand en zwembad. En terwijl jij daar zo van genoot, had je haar daar flink van te lijden. En in de herfst krijgt je haar met een beetje pech ook nog eens de volle laag door de warmte en droogte van de kachels die inmiddels weer op volle toeren draaien. Bij Quinto kappers hebben ze veel ervaring met droog en pluizig haar en weten ze precies hoe ze jouw haar weer moeten opkalefateren.

droog en pluizig haar

Neem afscheid van dooie punten

Aan het einde van de zomer heeft je haar het vaak zwaar. Door de zon, zee- of zwembadwater en het gebruik van elastieken kan je haar flink worden opgelicht en breekbaar zijn. Laat je haar daarom even lekker bijknippen zodat alle dooie punten weer verwijderd zijn en jij je haar weer goed kan verzorgen en voeden. Je kan er ook voor kiezen om bij de kapper al direct een haarmasker of keratine behandeling te nemen.

Gebruik jouw haarverzorgingsproducten goed

Als jouw haar droog en pluizig is, is het belangrijk om het weer goed te voeden. Hiervoor zijn tal van producten op de markt. Maar wat je ook gebruikt, het belangrijkste is dat je deze producten op de juiste manier gebruikt. Conditioners en haarmaskers worden in de meeste gevallen in nat haar gedaan. Maar wist jij dat het belangrijk is dat je haar dan slechts handdoek-droog is en niet doorweekt? Je kan het beste na het wassen van je haar, dit met de handdoek droog deppen voordat je het product er in doet. Sla dan dezelfde handdoek om je hoofd en laat het product zo minimaal 5 minuten intrekken. Heb je de tijd? Wacht dan het liefste 20 minuten voordat je het product weer uitspoelt. Zo heeft het optimaal de gelegenheid om in je haar te trekken en te voeden.

Laat je haarmasker goed intrekken

Verschillende verzorgingsproducten

Er zijn tal van goede verzorgingsproducten op de markt, waardoor het nog weleens moeilijk is om het juiste product te kiezen. Jouw kapper kent jouw haar goed en kan je hier dus ook goed in adviseren. Maak hier zeker gebruik van!

Ik heb zelf onlangs ook weer een nieuwe ontdekking gedaan. Mijn haar is namelijk de laatste maanden zo droog en pluizig, dat er niets meer mee te doen was. Ik koos er daarom voor om er flink de schaar in te zetten, maar ook dat bleek niet de oplossing. Totdat ik het advies van mijn kapper kreeg om de Bond Smoother van Olaplex te proberen. Een leave-in styling crème dat het haar hydrateert en pluisvrij maakt. Je kan deze leave in zowel in nat als in droog haar aanbrengen en hoeft maar 1 keer in de 3 dagen aangebracht te worden. En al na 2 keer te hebben gebruikt, ben ik het pluizige in mijn haar helemaal kwijt. Wat mij betreft een echte aanrader dus!

Producten die Quinto aanraadt tegen pluizig en droog haar zijn onder andere de True Soft lijn van Maria Nila, de Dry Hair lijn van Biolage en de serie producten van Olaplex.

shampoo Quinto

Olaplex

Olaplex is een merk dat zeker als het om droog haar gaat, wat extra uitleg verdiend. Dit merk zorgt er namelijk voor dat zelfs het allerdroogste haar weer mooi en gezond wordt. Ze werken met een 3-4-5 systeem voor thuis, dat in drie stappen je haar herstelt van binnenuit. De verbroken zwavelbruggen worden met de Hair Perfector hersteld. Met de Bond Maintenance shampoo, wordt de interne structuur aangepakt. De Bond Maintenance conditioners verbinden de zwavelbruggen met elkaar en hydrateren het haar zonder het zwaar te maken. In no-time heb je weer sterk, gezond en glanzend haar. En als je dit systeem aanvult met de bonding oil bereik je het ultieme resultaat.

Dit blog is tot stand gekomen uit een partnersamenwerking. Wil jij vaker tips ontvangen over beauty & wellness? Of over leuke uitjes, winkels, restaurants en activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets meer!