De beste Italiaanse restaurants in Amsterdam

Geschreven op 30 mei 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Italiaanse restaurants

Houd jij van Italiaans eten en woon je in de omgeving van Amsterdam? Dan moet je zeker even doorlezen! Wij hebben namelijk een overzicht gemaakt van de beste Italiaanse restaurants in Amsterdam.

Toscanini

Toscanini mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Niet voor niets zijn ze zowel in 2017 als in 2018 uitgeroepen tot het beste Italiaans restaurant van Nederland door de restaurant awards. Bij dit geweldige restaurant in de Amsterdamse Jordaan eet je de heerlijkste Italiaanse gerechten. Van maandag tot en met zaterdag bereiden de koks gerechten uit zorgvuldig gekozen ingrediënten. De groenten komen van de biologische boerderij of uit Italië. Het vlees is van de biologische slager en vis komt elke dag vers binnen. Brood wordt in eigen bakkerij gebakken en er is huisgemaakte pasta. Maar let op: ze zijn erg gewild, dus reservering is belangrijk!

Eatmosfera

Wanneer wij in Rome zijn, gaan wij juist op zoek naar de kleine restaurantje in de achterafstraatjes. Eatmosfera is zo’n typisch achteraf restaurant, maar dan in een steegje van het Rembrandtplein. Hier eet je de heerlijkste authentieke Toscaanse gerechten in een kleine en knusse ambiance.

Pianeta Terra

PastaPianeta Terra is ook zo’n heerlijk restaurant dat je in een achteraf steeg vindt, maar dan in een zijstraatje van de Herengracht. Je wordt hier in de watten gelegd door een passievol en gedreven team dat altijd werkt met biologische en duurzame ingrediënten. Pianeta Terra brengt de traditionele Italiaanse keuken samen met vernieuwing en combineert dit tot een heerlijke culinaire beleving.

PepeNero

PepeNero wordt gerund door de Italianen Marco Spina, (bekend van restaurant Bice en restaurant d’Antica) en Chef-kok Daniele Laurintano. Het restaurant is zelfs in 2018 door Italië Magazine uitgeroepen tot restaurant van het jaar. De menukaart van Restaurant Pepenero bestaat uit specialiteiten uit de authentieke Italiaanse keuken, bereid volgens originele familierecepten.

Incanto

Restaurant Incanto is een klassiek Italiaans restaurant met prachtig uitzicht op het Amsterdamse Muntplein. De Venetiaanse chef Nicolõ Rossi staat bekend om zijn pure, eenvoudige kookkunst met een feilloos gevoel voor nuance in smaak: Il gusto. Want tongstrelende gerechten hebben niet veel ingrediënten nodig. Vaak zijn het juist de eenvoud en de puurheid van een gerecht die je laten smelten. Dit begrijpt Nicolō Rossi als geen ander. Hij kiest voor elk van zijn gangen exact de juiste verhoudingen en brengt ze zo bij elkaar dat er uit bijna niets een klein chef d’oeuvre tevoorschijn komt.

Bussia

Restaurant Bussia is een Italiaans restaurant met een verfijnde stijl. Klassiekers worden in hun gerechten op verrassende manieren gecombineerd en hebben een modern, internationaal tintje. De pasta, het brood en de lekkernijen zijn huisgemaakt en worden elke dag bereid met verse ingrediënten. De menu’s variëren daardoor dan ook bijna wekelijks. Een sfeervol restaurant met een prachtige Italiaanse cuisine.

Wil jij weten welke Italiaanse restaurants in Nederland nog meer echte aanraders zijn? Lees dan ons blog over het beste Italiaans restaurant van Nederland.