De beste Italiaanse restaurants in Groningen

Geschreven op 7 augustus 2019
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Italiaanse restaurants

Houd jij van Italiaans eten en woon je in de omgeving van Groningen? Dan moet je zeker even doorlezen! Wij hebben namelijk een overzicht gemaakt van de beste Italiaanse restaurants in Groningen.

Restaurant Alice

Restaurant Alice op de Verlengde Hereweg is in 2017 uitgeroepen tot beste Italiaans restaurant van Nederland door recensent Mac van Dintheren. En dan mag dit restaurant natuurlijk niet in dit overzicht ontbreken. Chefkok Alice is een geboren Italiaanse en heeft haar opleiding gevolgd in Italië en werkte bij het beste restaurant in de wereld van 2016. Je mag en dus wel vanuit gaan dat Alice heerlijke gerechten uit haar keuken kan toveren waar jij van kan genieten. Ze serveren een menu van 4 tot 7 gangen dat wekelijks wisselt. Je wordt dus iedere keer weer verrast met iets nieuws.

Capricio

Italiaans restaurant Capricio staat in Groningen bekend om haar heerlijke pizza’s. Niets voor niets zijn ze in 2015 uitgeroepen tot beste pizzeria van Groningen. Dus wil jij een lekkere pizza happen, dan moet je zeker eens bij Capricio langs. Naast de overheerlijke pizza’s kan je hier overigens ook genieten van andere Italiaanse specialiteiten zoals pasta en vlees en vis gerechten. Binnen krijg je een echt Italiaans gevoel door de typische cantina inrichting.

Gustatio

Heerlijke pasta’s eet je zeker bij Gustatio. Zij serveren je het meest typische Italiaanse gerecht, Pasta. De pasta’s worden bereid volgens de traditionele recepten en ingrediënten van de Italiaanse regio’s, dat in de afgelopen eeuwen van de gastronomische cultuur, hebben de smaak van de hele wereld veroverd. Hun brigade bestaat, strikt, uit Italiaanse koks van verschillende delen van Italië.

De Zevende Hemel

Heerlijk klassiek met kristal en tafellinnen eet je Italiaans bij De Zevende Hemel. Je nestelt jezelf hier in een van de knusse romantische hoekjes en geniet van vlees-, vis-, vegetarische-, en veganistische gerechten van de kaart, of je laat je verrassen met een 3 of 4 gangenmenu. Wil je op en top romantiek? Schuif hier dan op donderdag, vrijdag of zaterdag aan en geniet van de live piano muziek door een van de medewerkers.

Wil jij weten welke Italiaanse restaurants in Nederland nog meer echte aanraders zijn? Lees dan ons blog over het beste Italiaans restaurant van Nederland.