De beste Italiaanse restaurants in Leiden

Geschreven op 4 juli 2019
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Italiaanse restaurants

Houd jij van Italiaans eten en woon je in de omgeving van Leiden? Dan moet je zeker even doorlezen! Wij hebben namelijk een overzicht gemaakt van de beste Italiaanse restaurants in Leiden.

Restaurant City Hall

Middenin het historische centrum van Leiden, vind je Italian bar-bistro City Hall, gevestigd in een deel van het eeuwenoude monumentale Stadhuis. De geweldige combinatie van een prachtige ligging en een karakteristiek gebouw, maken van City Hall een unieke locatie. Eenmaal binnen, bepalen olijfgroen betegelde pilaren, een grote open keuken en een zeven meter hoge kast vol Italiaanse producten het beeld. In de keuken zwaait chef Joost van der Lee de scepter. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat de puurheid van de producten wordt overgebracht. Puur, eerlijk en eenvoudig.

Aperitivo

Pasta 2Aperitivo is een laagdrempelig Italiaans restaurant waar ze haar gasten willen laten genieten van diverse fijne Italiaanse gerechten op de manier zoals zij dit het liefst doen. Met kleine gerechten, smaakvolle hapjes of gewoon juist wel een fijne pizza of pasta. En wanneer je niet kan kiezen, dan kies je gewoon voor de ‘Taste of Aperitivo’. Je krijgt dan 5 smaakvolle gerechtjes van de Taste Kaart.

Trattoria Panini

Eigenaar Guillaume Thissen verwend zijn gasten iedere dag weer met heerlijke Italiaanse gerechten, gemaakt met verse ingrediënten, liefde en passie in zijn authentiek Italiaanse Trattoria Panini. Brood, pizza en pasta dagelijks vers met de hand gekneed.

Fratelli

Fratelli is een keten van Italiaanse restaurants die je vindt in de dorpskern in verschillende plaatsen. In Voorburg, Voorschoten, Delft, Den Haag, Noordwijk, Pijnacker, Naaldwijk en dus ook in Leiden. De locaties zijn warm en sfeervol ingericht en je eet hier heerlijke authentieke Italiaanse gerechten. Fratelli Leiden is een sfeervol restaurant waar je lekker kan eten met vriendinnen, maar het is ook laagdrempelig genoeg om met je gezin naartoe te gaan.

Wil jij weten welke Italiaanse restaurants in Nederland nog meer echte aanraders zijn? Lees dan ons blog over het beste Italiaans restaurant van Nederland.