De beste Italiaanse restaurants in Rotterdam

Geschreven op 1 augustus 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Italiaanse restaurants

Houd jij van Italiaans eten en woon je in de omgeving van Rotterdam? Dan moet je zeker even doorlezen! Wij hebben namelijk een overzicht gemaakt van de beste Italiaanse restaurants in Rotterdam.

Mangiare

Mangiare heeft tegenwoordig maar liefst 2 vestigingen in Rotterdam. Op de Van Oldebarneveltstraat, in de buurt van de Schouwburg en De Doelen én op de Pannekoekstraat, in de buurt van de Markthal. Je kan bij beide locaties heerlijk lunchen en dineren. Een vaste kaart hebben ze niet, dus iedere keer word je weer verrast met heerlijke gerechten. Alle gerechten worden zo veel mogelijk met producten van het seizoen bereid en huisgemaakt.

Due Tonino

Bij Tonino eet je net als een echte Italiaan! Een snelle (verse!) pasta of pizza, of juist tafelen op z’n Italiaans met talrijke antipasti, primi, secondi e dolci. Buiten de menukaart is er altijd keuze uit seizoensgebonden gerechten (in de vorm van een keuzemenu). Alles is mogelijk. En zodra de zon schijnt is het terras een fijne plek voor een diner of gewoon een drankje. Due Tonino is voor iedereen een fijne plek om Italiaanse gastvrijheid te ervaren.

Gusto en Oliva

De Italiaanse restaurants Gusto en Oliva staat beide onder leiding van chef-kok Alex Verburg. Hij heeft Mediterraans leren koken in restaurant Vermeer en hier inmiddels zijn eigen draai aan gegeven. In zijn restaurants combineert hij de Mediteraanse keuken dan ook met een eigentijdse twist. In beide keukens wordt gewerkt met veel originele Italiaanse ingrediënten als basis. Ze staan voor puur en eerlijk en streven er iedere avond weer naar om hun gasten heerlijk te laten eten en een fijne avond te bezorgen.

Pasta 4

Da Gianfranco

Bij Da Gianfranco droom je weg naar het Italiaanse eiland Sardinië. Want chef Gianfranco is een echte ‘Sardo’ die zijn roots heeft meegenomen naar de keuken van zijn Rotterdamse restaurant. Je krijgt hier typische Italiaanse gerechten zoals de insalata caprese, carpaccio, ossobuco, de pasta’s bolognese, carbonara en de lasagne. Voor de altijd vers bereide pizza’s heeft hij een echte pizzaiolo aangesteld, wie de bodem vers bereidt en met speciaal geselecteerde ingrediënten als salami, oregano en basilicum, een pizza zoals bijvoorbeeld de Koninklijke Margherita, een onovertroffen smaak geeft.

Guliano

Wil je ook tijdens de lunch genieten van heerlijke Italiaanse smaken? Dan moet je bij Guliano aan de Maas zijn. Hier is alles heerlijk Italiaans, maar dan wel op z’n New York’s. De smaken van  het platteland van Italië en culinair Brooklyn smelten hier naadloos ineen.

Wil jij weten welke Italiaanse restaurants in Nederland nog meer echte aanraders zijn? Lees dan ons blog over het beste Italiaans restaurant van Nederland.