De beste Italiaanse restaurants in Utrecht

Geschreven op 27 juli 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Italiaanse restaurants

Houd jij van Italiaans eten en woon je in de omgeving van Utrecht? Dan moet je zeker even doorlezen! Wij hebben namelijk een overzicht gemaakt van de beste Italiaanse restaurants in Utrecht.

Piero’s

Bij Piero’s eet je als een echte Italiaan. Napolitaanse pizza, antipasti, dagverse pasta, old fashioned cocktails en veel Italiaanse wijnen. Lekker en laagdrempelig. Piero’s is net zo goed een bar als een restaurant met naast een uitgebreide wijnkaart Birra Moretti op de tap, lokale Italiaanse bieren, en traditionele amaro’s. Je kan hier komen voor een goed glas Italiaanse wijn met kleine hapjes of betaalbaar dineren.

O-Panuozzo

O-Panuzzo staat bekend als de beste Italiaanse pizzeria in Utrecht. De Italiaanse Pizza’s worden gebakken in een houtoven zoals in Napels met een bolle rand en verse ingrediënten. En dat proef je! Je gaat hier niet uitgebreid uit eten voor een culinair vullende avond, maar je eet hier wel de lekkerste pizza’s van de stad!

San Siro

San Siro staat er om bekend dat zij veel tijd en aandacht besteden aan het bereiden van klassieke Italiaanse en ambachtelijke gerechten. Maar dan wel met een moderne twist. In dit Italiaans restaurant in Utrecht kan je genieten van heerlijk Italiaans eten is een prachtig historisch pand. Een complete avond uit met heerlijk eten.

Piatto

Bij Piatto eet je Italiaanse klassiekers en Italiaans georiënteerde gerechten met een moderne twist zoals bijvoorbeeld polpo brasato, de originele mijnwerkers spaghetti carbonara, en handgeslagen carpaccio. De kaart bestaat uit kleinere warme en koude gerechten. Gemiddeld eet je 3 gerechten met voorafgaand antipasti. Je kan hier dus lekker veel verschillende dingen proeven zonder dat jij jezelf helemaal volpropt.

Pasta 3

Cantina di David

Bij Cantina di David gaat we een stukje terug in de tijd. Je dineert hier namelijk in een 13e eeuwse werfkelder aan de Oude Gracht. Een pracht locatie met heerlijk traditioneel Italiaans eten met een moderne twist. Echt een unieke plek waar je zeker een keer moet hebben gegeten.

Bogoli

Voor wie bekend is in Utrecht, weet dat Bigoli geen restaurant is, maar een Italiaanse traiteur. Toch kon ik het niet laten om ze in dit lijstje te noemen, omdat wat mij betreft Bigoli met afstand de beste Italiaanse traiteur van de regio is. We hebben je hier al eens over vertelt in een eerder blog. Dus ben je in Utrecht, neem dan zeker even een kijkje. Wedden dat het je niet lukt om met lege handen naar huis te gaan?!

Wil jij weten welke Italiaanse restaurants in Nederland nog meer echte aanraders zijn? Lees dan ons blog over het beste Italiaans restaurant van Nederland.