De beste restaurants in Woerden

Geschreven op 30 juli 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Uit eten in Woerden

Dat Woerden een leuke stad was, wisten we al. Sterker nog: we hebben er een heel e-book aan gewijd! Maar wist je ook dat je geweldig lekker kan eten in restaurants in Woerden? Wij hebben de leukste, lekkerste en beste restaurants voor jou in deze blog verzameld.

Café Restaurant Van Rossum

In het Rijksmonument Het Arsenaal (1762) vind je stadshotel Van Rossum met een gezellige bar, restaurant én vergaderhuis. Wanneer je van gezelligheid en pure streekproducten houdt, ben je hier zeker aan het juiste adres. Hier worden namelijk zoveel mogelijk producten uit de polder bereid, onder andere afkomstig uit de eigen puurbiologische boerderij. Wil je proeven van al dat lekkers zonder te hoeven kiezen? Kies dan de Van Rossum (VR) Proefplank! Zeker een aanrader op een prachtige plek.

Heinde en Ver

Deze vestiging van Heinde en Ver is net geopend in Woerden. Wij hebben dit concept al uitgebreid getest in Delft en wij vonden het geweldig! Het is een all you can eat concept, zonder dat het echt all you can eat is. Snap je hem nog? Je bestelt lekkere kleine gerechtjes van de kaart en die worden aan jouw tafel gebracht. Je hoeft dus zelf niet langs counters. Ideaal omdat je dan gezellig bij je gezelschap kan blijven zitten. Heinde en Ver is ook leuk voor gezinnen met iets oudere kinderen.

Restaurants Woerden Heinde en Ver

Plein 7

Plein 7 is een gezellig en ongedwongen restaurant waar je de hele dag door terecht kan. Of je nu toe bent aan een lekkere kop koffie met een krantje, een (snelle of heel uitgebreide) lunch, een goed glas wijn, een vergadering met hapjes, een leuk feestje of een à la carte menu, alles kan bij Plein 7. Bij dit restaurant zijn kinderen ook van harte welkom. Voor hen is er een speciaal menu een een leuke kinderhoek.

Restaurant JanZen

Wil je bijzonder uit eten in Woerden? Dan moet je echt een keer reserveren bij Restaurant JanZen! Hier eet je niet alleen in een imposant art deco gebouw midden tussen de weilanden, je kan hier ook werkelijk fantastisch eten. Onlangs kreeg Restaurant JanZen een vermelding in de BIB Gourmand van Michelin, dus dat wil wel wat zeggen! Je kan hier heerlijke en stijlvolle gerechten verwachten in een huiselijke sfeer. Ook voor feestjes, vergaderingen en bruiloften!

Restaurant ’t Ryck

Restaurant ’t Ryck is onderdeel van Buitenplaats Kameryck en het is daar bij mooi weer prima vertoeven op het heerlijke terras. Bij restaurant ’t Ryck kan je eigentijdse gerechten verwachten die voornamelijk bestaan uit streek- en biologische producten. De kaart is een toegankelijke bistrokaart aangevuld met meer culinaire gerechten. Voor ieder wat wils dus! In maart 2019 is dit restaurant volledig vernieuwd, dus neem zeker snel een kijkje. Tip: ze hebben ook een high tea en high wine!

Restaurants Woerden 't Ryck

Viviamo

In Woerden vind je ook een stukje Italië, namelijk bij Restaurant Viviamo! Dit restaurant zit ook alweer op zo’n bijzondere plek, namelijk in het oude Kaaspakhuis. Verwacht geen standaard pizzarestaurant, want dit gaat veel verder! Hier serveren ze mooie en creatieve gerechten met een Italiaans tintje. De bediening is top en heeft maar één missie: jouw een geweldige avond bezorgen.

Bistronoom

In het hart van Woerden vind je de culinaire parel Bistronoom. In dit gezellige en aantrekkelijke restaurant voel je je meteen thuis. Of je nu in de kas, de woonkamer of het zonnige terras zit. Je kan hier genieten van fantastisch eten en prachtige wijnen. Veel komt uit eigen moestuin en wordt zelfgemaakt. Zelfs de cola en de sinas! Wauw! De kunst van het eten vind je hier gewoon op je bord. Heel bijzonder en een van de betere restaurants in Woerden!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en winacties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!