Cheesecake company: The place to be voor Cheesecake lovers

Geschreven op 16 januari 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Cheesecake Company

Een tijdje terug heb ik in Den Haag weer een nieuwe locatie gevonden om tussen het shoppen door even te genieten van een heerlijke kop koffie met gebak. En dan niet zomaar gebak, maar de lekkerste en meest uiteenlopende cheesecakes die ik bij elkaar heb gezien. De Cheesecake Company aan de Torenstraat in het centrum.

Op de Google reviews heb ik gelezen dat mij een overweldigende ervaring te wachten, maar ik ben sceptisch. Hoe geweldig kan een stuk cheesecake nou helemaal zijn?

Cheesecake op zaterdagmiddag

Ik hoef niet lang te zoeken. Precies tegenover de Grote Kerk zie ik het logo van de Cheesecake Company op een raam staan. Bij binnenkomst bedenk ik me dat het misschien niet het slimste idee was om op een zaterdagmiddag deze “quest for cheesecake” te ondernemen; Den Haag weet overduidelijk waar ze wezen moet voor een stuk taart.

De keuze is er reuze

De sfeer is echter gezellig en voor ik het weet ben ik aan de beurt. Keuzestress! White Chocolate Raspberry, Oreo, Chocolate Chip Cookie Dough, Lemon Lime, Baileys… aaaaaarrgh!! Rebecca Joyner, de eigenaresse vertelt me dat ze achter nog een geheime voorraad heeft… nog meer keuze!  Ik kies voor de Berry Blast (aardbei, bosvruchten en cranberry) met een Latte Macchiato en weet een tafeltje te bemachtigen in een hoekje van de zaak.

multi-cheesecakes

Rebecca komt zelf mijn bestelling brengen en beloofd me, gezien de drukte, later nog even bij me te komen zitten. Nu eerst tijd om te proeven! Vol en romig maar ontzettend luchtig tegelijk, met een perfecte bodem. En ik proef duidelijk alle 3 de vruchten! Het is ondertussen een komen en gaan van mensen, veel van hen nemen stukken cheesecake mee valt me op. Ik bewonder de “instagram wall of fame” met foto’s van cheesecakes die klanten op hun Instagram hebben geplaatst. Het is jammer dat mijn stuk inmiddels al voor de helft verdwenen is…

Van chefkok naar ‘cheesecake baker’

Rebecca komt na een tijdje bij me zitten en vertelt hoe ze 15 jaar geleden vanuit Amerika naar Nederland is gekomen. Van oorsprong is zij chefkok, dat is ze ruim 20 jaar geweest voor ze de Cheesecake Company begon. In haar laatste restaurant kwam het steeds vaker voor dat mensen hele cheesecakes bestelden om mee naar huis te nemen, in plaats van alleen stukje als dessert te bestellen. Rebecca zag een gat in de markt en een jaar later opende de Cheesecake Company haar deuren.

Rebecca van Cheesecake Company

Cheesecake to go, thuisbezorgd of zelfs je eigen bruidstaart

Inmiddels bestaat de Cheesecake Company al 10 jaar. Iedere maand worden weer heel nieuwe smaken verzonnen en wordt er volop geëxperimenteerd. Ook levert zij bruidstaarten en levert ze regelmatig aan andere bedrijven. Rebecca vertelt trots dat een paar maanden geleden haar nieuwe website cheesecakecompany.nl live is gegaan en dat het daardoor makkelijker is geworden om direct een bestelling te plaatsen.

Voor mij is het duidelijk: dit was niet mijn laatste bezoek! Ik besluit ook nog een stukje mee naar huis te nemen, de Oreo cheesecake blijft me maar aankijken vanuit de vitrine dus er zit niets anders op!