De leukste Bevrijdingsdagfestivals van Nederland

Geschreven op 19 april 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag! Om nooit te vergeten wat er in die verschrikkelijke periode voorafgaand aan 5 mei 1945 gebeurde, worden er door heel het land festivals gehouden. Wij hebben de leukste Bevrijdingsdagfestivals voor je geselecteerd zodat jij mee kan vieren.

Den Haag

In Den Haag op het Malieveld kan je op 5 mei genieten van het Bevrijdingsfestival. Dit festival is geschikt voor alle leeftijden en de toegang is gratis. Er zijn maar liefst 6 podia waar verschillende muziekstijlen de revue passeren. Ga bijvoorbeeld uit je dak bij Racoon en 2 Brothers on the 4th Floor. Of ga lekker dansen in de silent disco. En voor de allerkleinsten onder ons is er een Woezel en Pip minishow!

Festivals uitgelicht

Amsterdam

In Amsterdam wordt op 5 mei het Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen in het Westerpark gehouden. Dit gratis festival is ook geschikt voor alle leeftijden. Met maar liefst 7 podia, bands, dj’s, een markt en een heleboel kinderactiviteiten is dit echt een feest.

Haarlem

In Haarlem bevindt zich de grondlegger van alle Bevrijdingsdag festivals, namelijk Bevrijdingspop. Dit festival trekt jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers en duurt maar liefst twee dagen. Bevrijdingspop begint op 4 mei met het Herdenkingsconcert. Op 5 mei kan iedereen genieten van lekkere muziek van onder andere Miss Montreal en Van Dik Hout. Zowel het Herdenkingsconcerts als Bevrijdingspop zijn gratis te bezoeken.

Bevrijdingsdag Binnen

Utrecht

Ook in Utrecht vind je in Park Transvaal het Bevrijdingsfestival. Dit jaar is het thema: In Vrijheid Kiezen. Het festival is bedoeld voor alle leeftijden en de toegang is gratis. Voor kinderen is er een kinderfestival en je kan overal lekker eten en drinken. En genieten van lekkere muziek en leuke optredens natuurlijk! Je kan alleen pinnen op het festival, dus hou daar wel rekening mee.

Festival bevrijdingsdag

Rotterdam

Net als in Den Haag en Utrecht wordt ook in Rotterdam het Bevrijdingsfestival gehouden. Ook dit festival is gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen van alle leeftijden. In Rotterdam wordt dit festival gehouden in Het Park, bij de Euromast. Er is muziek, debat en theater, maar je kan ook in gesprek gaan met veteranen tijdens de veteranen speeddate. Daarnaast kan je natuurlijk op heel veel plekken genieten van lekker eten en drinken. Dit is een pin-only festival, dus vergeet je pas niet!

Bevrijdingsdag vrouw gaat uit haar dak

Den Bosch

Ook in Den Bosch wordt Bevrijdingsdag gevierd met het Bevrijdingsfestival op de Pettelaarse Schans. Voor wie The Voice of Holland heeft gevolgd: Navarone komt onder andere optreden! Verder is er nog een QR speurtocht, een knutseltafel, schmink, een silent swing, een dansworkshop en nog veel meer. Ook hier is de toegang helemaal gratis!

Festival vrouwen zitten in het gras

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en (win)acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer wat!