De leukste bioscoop films van deze winter

Geschreven op 23 november 2018
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Ester
Ester
film kijken in de bioscoop

November en december zijn over het algemeen de maanden van de grote film premières. En dat is natuurlijk ook logisch. In de winterperiode zitten we liever ergens lekker binnen. En hoe lekker is het om onderuitgezakt te genieten van een goede bioscoop film met naast je een grote beker cola en een megabak popcorn op schoot. Wij zijn zelf deze week al naar deel twee geweest van Fantastic Beasts, The Crimes of Grindewald. En wat een cadeautje was dat zeg!

In dit blog geven we je tips voor de gaafste films die nu en tot aan de kerstvakantie in première gaat én vertellen wij je onze voorkeuren van bioscopen om de film in te bekijken.

Nu al in de bioscoop

Bohemian Rapsody

Deze film laat de alom bekende rockband Queen zien vanaf het prille begin. Hoe ze zijn opgekomen en hoe ze door hun iconische muziek en nummers tot een van de bekendste bands wereldwijd zijn geworden. Uiteraard speelt het leven van leadzanger Freddy Mercury een grote rol in de film. Er komen veel legendarische momenten in de film voor zoals de reünie aan de vooravond van Live Aid, het ziektetraject van Freddy die uiteindelijk stierf aan Aids en natuurlijk volop aandacht voor de meest legendarische optredens van Queen.

Halloween

Iedereen van onze generatie kent de film Halloween. Toen wij nog klein en onschuldig waren keken wij veilig van achter een kussen toe hoe Michael Meyers iedereen die hij maar tegenkomt afslacht, terwijl hij op zoek is naar zijn oude oppas Laurie Strode. Ook in dit nieuwste deel zijn zowel Michael als Laurie terug. Alleen dit keer neemt Laurie het heft in handen en gaat op zoek naar Michael om van haar al jarenlang durende nachtmerries af te komen.

Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald

In Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald worden de Harry Potter fans van onze generatie beloond voor hun geduld. Deze film zoemt in op de duistere Grindelwald (Johnny Depp), die in het tijdperk voor Voldemort al dood en verderf zaaide en voor angst en tweedeling zorgde in de toverwereld. Newt Scamander, de magische dierenliefhebber die we in het eerste deel al zagen, gaat wederom op zoek naar Koenraad Barbot omdat hij een geheim wapen blijkt te zijn voor Grindelwald. In de film zitten volop verwijzingen naar verhaallijnen die Harry Potter fans al in de boeken hebben gelezen. En ook zien we verschillende personages uit de Harry Potter verhalen terug, maar dan in hun jongere jaren. Albus Perkamentus (Jude Law) speelt in deze film een essentiële rol. De special effects zijn prachtig en overweldigend en het verhaal leidt zeker tot een vervolg waar wij in ieder geval nu al met smart op wachten.

Robin Hood

De dames van mijn generatie hebben vroeger vast ook gezwijmeld bij Robin Hood , The Prince of Thieves, die in 1991 in de bioscoop te zien was met Kevin Costner en Christian Slater in de hoofdrol. Robin van Loxley (Robin Hood), is anno 2018 terug, maar dan wel in een ander lichaam (Taron Egerton). Ook deze keer keert hij met de hulp van de Moorse commandant Little John (Jamie Foxx) na jaren terug naar Engeland. Zoals verwacht mag worden starten Robin Hood en Little John een indrukwekkende opstand tegen de corrupte Engelse leiders en onderscheppen ze op spectaculaire wijze zakken vol belastinggeld.

Binnenkort in de bioscoop

Mortal Engines

Een overweldigende sciencefiction film van de makers van The Hobbit en The Lord of the Rings. Het gaat over een futuristische oorlog waarbij mobiele steden rondreizen over een verder lege aarde. Ze plunderen andere steden om zelf te kunnen voortbestaan. Tom Natsworthy (Robert Sheehan) en Hester Shaw (Hera Hilmar), twee totaal verschillende personages, bundelen hun krachten om de toekomst te veranderen door de strijd tegen de geldende machten aan te gaan.

Een film met veel special effects, strijdkrachten en technieken. Mortal Engines is vanaf 6 december te zien in de bioscoop.

Aquaman

‘Aquaman’ speelt zich af in adembenemende onderwaterwereld van de mythe der zeven zeeën. ‘Arthur Curry’ is de zoon van een vader van het land en een koningin uit de zee. Zijn leven speelt zich op het land af, maar op een dag wordt hij geconfronteerd met zijn thuisland onder de zeespiegel. Om de onderwaterwereld van een grootscheepse oorlog te redden, moet hij het gevecht aan met zijn halfbroer om zijn rechtmatige plaats op de troon in te nemen. Een prachtige film met geweldige animatie effecten van de onderwaterwereld. Aquaman is te zien vanaf 13 december.

Naar de bioscoop met het hele gezin

Wil je met je kinderen naar de bioscoop? In de aanloop naar de Kerstvakantie zijn er natuurlijk ook verschillende films waar je met het hele gezin naar toe kan!

  • The Grinch – 29 november
  • Buurman & Buurman Winterpret 6 december
  • Asterix – Het geheim van de toverdrank – 12 december
  • Mary Poppins Returns – 19 december
  • Spiderman – 20 december

De leukste bioscoopzalen

Natuurlijk is het Tuschinski Theater in Amsterdam de mooiste bioscoop van het land. Maar er zijn door het hele land heen mooie bioscopen te vinden. Zo heb je in Rotterdam een megabioscoop bij de Kuip zitten, of kan je in het centrum terecht bij het Schouwburgplein. In Den Haag heb je naast de grote bioscopen op het Spui en in Scheveningen ook het sfeervolle Pathé Buitenhof. Dus wil je van jouw filmavondje iets gezelligs maken is Buitenhof zeker een aanrader. Direct naast de bioscoop zijn volop leuke tentjes te vinden om nog even lekker wat te drinken als afsluiter van je avond. Bij alle theaters is overigens volop parkeerplek te vinden, vooral dankzij het ruime aanbod van parkeergarages. Denk er alleen wel aan dat je overal moet betalen voor het parkeren.

In Utrecht kan je ook kiezen tussen groot en modern en klein en sfeervol. De grote bioscoop is Pathé Utrecht Leidse Rijn en voor het knusse gevoel kan je terecht bij Pathé Rembrandt. Voor deze laatste moet je er wel rekening mee houden dat parkeren in het Utrechtse centrum een uitdaging is. Met de fiets of het openbaar vervoer gaan is dus zeker aan te raden.

In Zoetermeer vind je Kinepolis. Dit is een bioscoop waar je nog de oude vertrouwde pauze hebt. Je kan dus tussendoor nog even naar de wc en wat lekkers te eten en drinken halen voor de tweede helft. Pathé Delft is een van mijn persoonlijke favorieten. Parkeer je auto in de Zuidpoort garage, direct onder de bioscoop. Je loopt dus direct van jouw auto de filmzaal in. En wanneer je na de film nog even gezellig ergens wat wilt drinken, zitten Seven Hills en Moodz vlak naast de deur.