De leukste boeken om te lezen in januari

Geschreven op 17 januari 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Lekker lezen in januari

Januari is nou niet meteen de meest gezellige maand van het jaar. De feestdagen en alle gezelligheid er omheen zijn geweest en het is nu dan toch echt winter. Stiekem is het ook wel fijn dat alle drukke dagen achter de rug zijn. De hoogste tijd om af en toe eens lekker op de bank te kruipen met een dekentje en een stapeltje gezellige boeken. Daarom hebben wij leuke tips voor je! En handig: je kan de boeken die je leuk vindt direct bestellen via Paagman!

Sterrengever

Jojo Moyes heeft al vele boeken geschreven, maar volgens velen is Sterrengever haar beste boek tot nu toe. Dit boek speelt zich af in het Kentucky van 1937. Vijf vrouwen zetten zich bij de bibliotheek te paard (ja echt, ze komen de boeken te paard bij je langs brengen,…) waarbij ze boeken langs brengen bij de meest afgelegen huizen. Ook Alice besluit zich aan te melden. Ze kan goed paardrijden en ze vindt het heerlijk om af en toe het huis van haar man en inwonende schoonvader te kunnen verlaten.

De vrouwen worden heel hecht, maar dan verandert er iets waardoor hun vriendschap onder druk komt te staan.

Winter in Schotland

Sarah Morgan schreef haar eerste boek op achtjarige leeftijd over haar hamster. Inmiddels zijn de boeken van haar hand emotioneel, meeslepend en sprankelend. Zo ook haar nieuwste boek Winter in Schotland. Het boek gaat over Hannah die sinds kort een groot geheim met zich meedraagt.

Haar zus Beth zit in een persoonlijke crisis en andere zus Posy vraagt zich af of ze wel haar “beste leven” leidt. Samen met hun moeder, Suzanne McBride, vieren ze vakantie in de Schotse Hooglanden. Suzanne droomt van een perfecte kerst met haar totaal verschillende dochters. Zullen de familiebanden het overleven deze vakantie?

Boodschappen zonder leesbril

Voor wie eens lekker wil lachen en niet meteen een heel boek wil lezen is Boodschappen zonder leesbril van Sylvia Witteman ideaal.

Dit boek bestaat uit een verzameling eerder verschenen columns die Sylvia schrijft voor de Volkskrant. Sylvia schrijft voor vele vrouwen heel herkenbaar over dingen waar je dagelijks tegenaan kan lopen.

Met de nodige humor erbij kan je niet anders dan het leven niet al te serieus meer te nemen. Hilarische korte verhalen dus! Mocht dit boek je bevallen? Ze heeft nog veel meer van dit soort boeken geschreven!

Christmas Shopaholic

Wat is dit toch een heerlijke serie! En wat maakt het uit om deze te lezen na de kerst? Ook in Christmas Shopaholic gaat Becky weer helemaal los, maar nu met de kerstinkopen. Wie Becky Bloomwood nog niet kent: Becky komt regelmatig in financiële problemen omdat ze een enorm gat in haar hand heeft.

Sophie Kinsella zet heel knap Becky’s personage neer. Soms best herkenbaar, een tikkeltje naïef en soms best emotioneel. Je hoeft de delen niet allemaal te lezen om ze te begrijpen, maar dat is natuurlijk wel het leukste!

Winter in het kattencafé

Wanneer je zin hebt in een lief en ontroerend feelgoodverhaal, dan is dit boek het helemaal. Zeker als je ook nog eens van katten houdt! Inmiddels zijn er al meerdere delen verschenen in deze serie en ze blijven leuk. Poes Molly woont met haar kittens met veel plezier in het eerste kattencafé van het stadje Stourton-on-the-Hill wanneer in Winter in het kattencafé haar leven ineens op zijn kop staat.

De zus van eigenaresse Debbie klopt met een gebroken hart aan… Met haar hond Beau! En Molly krijgt te maken met een Siamese rivaal. Als een van haar kittens dan ook nog verdwijnt, lijken de feestdagen ineens verre van feestelijk te worden.

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze boekentips, andere blogs en winacties? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief