De leukste boeken voor januari

Geschreven op 15 januari 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Januari is nou niet de meest gezellige maand van het jaar. De feestdagen zijn achter de rug en de luchten zijn vaak grijs en grauw. Er zit niets anders op: we moeten het zelf maar gezellig maken! Met een gezellig boek bijvoorbeeld. Daarom hebben wij de beste en leukste boeken van dit moment voor je gevonden.

De zeven zussen

Niet één boek, maar een hele serie boeken! De boeken van Lucinda Riley zijn heerlijk om te lezen, vooral de zeven zussen-serie. Zelf heb ik ze ook staan en ik heb ervan genoten. Er zijn er nu 5, want begin januari is het vijfde boek “Maan” uitgekomen. Na het overlijden van hun adoptievader, ontvangen Maia en haar zussen aanwijzingen over hun afkomst. Iedere zus heeft haar eigen verhaal en samen met hen reis je de hele wereld over. Echt stuk voor stuk aanraders.

Het meisje zonder naam

Misschien zie je oorlogsboeken niet meteen als feelgood boeken, maar toch mag dit pareltje niet in de lijst ontbreken. De dertienjarige Lisa wordt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog op het kindertransport naar Engeland gezet. De Duitse Lisa is helemaal alleen en de taal niet machtig, maar het lukt haar om haar draai te vinden. Tot er bom valt. Lisa raakt haar geheugen kwijt en wordt wakker als Charlotte in een weeshuis. Een heel aangrijpend verhaal, maar wat zo mooi is dat je het gewoon moet lezen!

boekenblog

Hartendief op pootjes

Deze schattige voorkant nodigt gelijk al uit om dit boek te lezen. Melinda Metz heeft dit boek geschreven met veel humor en dat doet wonderen voor je januari-humeur. Het boek gaat over Jamie die het helemaal gehad heeft met mannen. De enige man die zij om zich heen wil is haar kat MacGyver. MacGyver heeft de slechte gewoonte spullen te “lenen” en omdat de kat vindt dat Jamie weer aan de man moet, steelt hij iets van haar buurman David. Ook verstopt het dier iets van Jamie bij David. Nu moeten ze wel met elkaar praten! Die ouwe koppelaar, hahaha.

Nooit meer

Ik lees heel graag de boeken van Colleen Hoover. Dit boek, Nooit meer, las ik vorig jaar zomer op vakantie. Ik heb het boek verslonden! Is het een romantisch boek? Echt wel! Is het zielig? Jazeker! Loopt het goed af? Uiteindelijk wel! Maar het is heel knap geschreven. Lily valt als een blok voor de charmes van Ryle, maar denkt nog vaak terug aan haar eerste liefde, Atlas. Het lijkt als ik het zo omschrijf op een flut-roman maar dat is het zeker niet! Ik wil gewoon niet teveel prijs geven. Er zit namelijk enorm veel diepgang in dit boek. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en ik weet zeker dat jij dat ook zal doen!

boekenblog

Mijn beeld van jou

Susan van Eijck komt uit Nederland en heeft met “Mijn beeld van jou” een ijzersterk debuut neergezet. Emma heeft alles wat haar hartje begeert: een leuke vriend, een goede baan en een heerlijk huis. Maar wanneer ze de fotograaf Boris tegen het lijf loopt, kan ze hem niet meer uit haar hoofd zetten. Ze besluit ervoor te gaan, maar Boris houdt bewust de boot af. Boris is namelijk ongeneeslijk ziek. Emma besluit ondanks alles toch haar hart te volgen en verlaat hiermee haar veilige leven. Ze blijft naast Boris staan tot aan het einde. Ondanks het zware verhaal voelt het verhaal niet zwaar aan. Het is een echte must-read waar je je helemaal in kan verliezen.