De leukste kerstmarkten van 2022

Geschreven op 2 november 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
kerstmarkten

De feestdagen zijn weer in aantocht en dat betekent dat er weer kerstmarkten georganiseerd gaan worden! Natuurlijk kan je naar een kerstmarkt in het buitenland gaan, maar waarom blijf je niet gewoon in Nederland? Want ook in ons land kan je prima in de kerstsferen komen.

Het Dickens Festijn in Deventer

Het Dickens Festijn in Hanzestad Deventer is ontzettend bekend. Als je ergens de kerstsfeer kan proeven, dan is het daar wel. Naast prachtige versieringen, Victoriaans geklede mensen en koortjes die kerstliedjes ten gehore brengen, zijn er natuurlijk ook kraampjes. Kraampjes waar je mooie (handgemaakte) kerstcadeautjes kan kopen en waar je lekker kan eten en drinken. Het Dickens Festijn wordt dit jaar gehouden op 10 en 11 december 2022. Kijk voor meer informatie en andere kerstmarkten in onze evenementen kalender.

kerstmarkten

Dickens by Night in Drunen

Het succes van het Dickens Festijn is ook overgeslagen op andere steden. Zo heeft het Brabantse Drunen op 17 en 18 december Dickens by Night. Deze kerstmarkt is gratis toegankelijk tussen 17:00 uur en 22:00 uur. Er zijn 65 kramen waar kerstaccessoires, cadeautjes en lekkers te verkrijgen zijn. En natuurlijk lopen ook daar mensen rond in de kleding van toen. Kijk voor meer informatie op onze evenementen kalender.

Country Christmas Fair in Utrecht

Van 22 tot en met 27 november wordt de Country & Christmas Fair weer gehouden in de tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Dit is toch wel een van de meest sprookjesachtige kerstmarkten van ons land. Helemaal in de stijl van Anton Pieck met op de achtergrond Kasteel de Haar. Duizenden lichtjes, lekkere geuren en mooie spullen… Wat wil een mens nog meer? Toegang tot deze kerstmarkt is 17,50. Kijk voor meer informatie en nog meer kerstmarkten op onze evenementen kalender.

kerstmarkten

Castle Christmas Fair bij Buitenplaats Beeckestijn

In het Noord-Hollandse Velsen Zuid weten ze je ook wel in de kerststemming te krijgen. Van 17 tot en met 20 november wordt daar de Castle Christmas Fair gehouden bij Buitenplaats Beeckesijn. Er zijn 130 kramen met leuke kerstspullen, cadeautjes en natuurlijk lekker eten en drinken. Workshops kan je er ook volgen en bigbands en kerstkoren zorgen voor gezellige muziek. Kijk voor meer informatie op onze evenementen kalender.

Kerstmarkt in de Gemeentegrot van Valkenburg

De kerstmarkt in de Gemeentegrot van Valkenburg is de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Hier vind je dan ook vele kramen met mooie handgemaakte spulletjes een fantastische sfeer en lekker eten en drinken. Deze kerstmarkt heeft al vele prijzen gewonnen! Je kan er terecht van 18 november tot en met 30 december 2022. Toegang kost 8,50. Kijk voor meer informatie op onze evenementen kalender.

kerstmarkten

Royal Christmas Fair in Den Haag

De Royal Christmas Fair in Den Haag wordt ook wel de grootste meerdaagse markt van Nederland genoemd. Je kan van 8 tot en met 23 december genieten van wel 100 kersthuisjes met mooie spulletjes, leuke cadeautjes voor onder de boom en natuurlijk is er ook genoeg te vinden voor de inwendige mens. Toegang is gratis en je vindt de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout in Den Haag. Kijk voor meer informatie en nog veel meer kerstmarkten op onze evenementen kalender.

Ice Village in Amsterdam

Naast de schaatsbaan op het Museumplein vind je van 14 tot en met 26 december 2022 Ice Village Amsterdam. Naast dat je kan shoppen bij de leukste kerstmarkt en kan genieten van al het moois op het Museumplein, kan je dus ook nog lekker schaatsen! Als je daar geen winters gevoel bij krijgt, weten wij het ook niet meer. Toegang is gratis, alleen voor de huur van schaatsen betaal je geld. Kijk voor meer informatie op onze evenementen kalender.

Castle Christmas Fair

Winter Wonder Weken in Leiden

In Leiden kan iedereen zijn of haar hart ophalen tijdens de Winter Wonder Weken. Vier de intocht van Sinterklaas mee op 12 november, bezoek het Huis van Sinterklaas in de Waag van 19 november tot en met 2 december en kom lekker schaatsen op de drijvende schaatsbaan op de Nieuwe Rijn. De drijvende kerstmarkt is er dit jaar helaas niet, maar hopelijk wordt er op een andere plek in de stad wel een kerstmarkt georganiseerd! Er is in elk geval genoeg leuks te beleven in Leiden deze winter!

Magisch Maastricht

Tot slot een kerstmarkt in het zuidelijke puntje van Nederland. Magisch Maastricht is dit jaar eindelijk weer te bezoeken! Van 1 tot en met 30 december ademt het Vrijthof Kerstmis. Maak een ritje in de nostalgische carrousel, ga lekker schaatsen op de overdekte schaatsbaan en bekijk de stad van bovenaf vanuit het reuzenrad. En er is natuurlijk ook kerstmarkt! Kijk voor meer informatie op onze evenementen kalender.


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox