Eten uit de muur, maar dan anders

Geschreven op 1 juni 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Eten uit de muur maar dan anders

We hebben het allemaal wel eens gedaan: een snelle hap uit de muur gehaald. Maar de FEBO is niet meer de enige die dit concept wel heel handig vond! Er zijn steeds meer, ook wat luxere restaurants, waar je eten uit de muur kan halen! Eten uit de muur is een perfect alternatief gebleken in Coronatijd. En omdat het behoorlijk storm loopt, zal de zogeheten snack-automatiek nog lang niet uit het straatbeeld verdwijnen.

Stolwijk – Culinaire snackmuur

Eten uit de muur 2

Chef kok Frank Streefland heeft bij zijn nieuw geopende restaurant de Nieuwe Polderkeuken ook meteen een automatiek geopend. Bij deze snackmuur kan je ambachtelijke en lokale culinaire gerechten halen. Snacks uit de muur, maar dan wel bijzonder! Ga je voor een rivierkreeft hotdog met kreeftenmayonnaise of kies je toch liever voor de langzaam gegaarde Waardse sukade met eendenlever? Ook aan vegetariërs is gedacht, want er zijn ook bijzonder lekkere snacks uit de muur voor deze lekkerbekken.

Haarlem – Exclusieve kroketten eten uit de muur

Ook bij Restaurant Olivijn kan je heerlijk eten uit de muur. Chef kok Menno Post vond in Coronatijd een automatiek op Marktplaats en besloot hem voor de grap aan te schaffen. Hij had nooit verwacht dat het zo storm zou lopen met zijn culinaire kroketten! Zijn zogenaamde Haute Friture kroketten zijn een regelrechte hit waar mensen graag een rondje extra voor lopen en fietsen!

Den Haag – Bites to go uit de muur

Eten uit de muur

Ook Restaurant ’t Goude Hooft in Den Haag heeft de trends op dit gebied goed in de gaten gehouden. Ook zij zijn in Coronatijd eten uit de muur gaan verkopen, maar dan wel met een culinair tintje. Hun culinaire snacks zijn te vinden in een automatiek die helemaal in de stijl van de rest van het restaurant is. In de automatiek vind je huisgemaakte snacks van ’t Goude Hooft, dus dat kan niet mis gaan!

Weert – Vlees- en eierautomaat Leuken

In het Limburgse Weert vindt je een automatiek waar je zowel vlees als eieren uit de muur kan halen. Het enige verschil tussen Vlees(- en eier)automaat Leuken met de voorgaande automaten is dat je hier zelf nog wel mee aan de slag moet. Het idee erachter is dat boerenbedrijven in de buurt hun producten gemakkelijk en eerlijk aan de man kunnen brengen. Lokaal dus ook duurzaam. Maar ook nog eens heel handig! Zeker als je een onverwacht visite krijgt en lekker de bbq wil aansteken.

Westland – Ook groenten en fruit uit de muur

Eten uit de muur 3

Naast vlees en eieren kan je ook groenten en fruit uit de muur trekken. Bij Freshbo in het Westlandse ‘s-Gravenzande bijvoorbeeld. Je ziet in het Westland wel vaker stalletjes aan de weg staan waar je producten zoals bloemen, eieren en groenten en fruit kan kopen, maar dit is veel praktischer! En ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Combineer dit eens met een gezellig fietstochtje voor het Westland. Lekker buiten en helemaal Coronaproof!

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil je op de hoogte gehouden worden van de laaste blogs en tips? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Wil je ons volgen en ook nog eens kans maken op leuke prijzen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!