Buitenmuseum in Apeldoornse binnenstad

Van 12 juli
Tot 24 oktober
Geschreven door Ester
Ester
50 jaar Apenheul

Feest in Apeldoorn!

In het kader van 50 jaar Apenheul is op 40 locaties in Apeldoorn het verhaal van Apenheul in beeld gebracht.

Op 12 juli 2021 was het precies 50 jaar geleden dat Apenheul haar deuren opende. Ontdek de geschiedenis van de Apenheul door een bezoek aan het buitenmuseum in de Apeldoornse Binnenstad. Op ruim 40 locaties vind je het verhaal van 50 jaar Apenheul in beeld met historische foto’s uit diverse archieven. De diverse verzameling beeldmateriaal met korte teksten is verspreid door de binnenstad te bewonderen.

Museumroute

De expositie kun je op jouw moment en geheel coronaproof ondernemen tot zondag 24 oktober 2021. De complete route met alle locaties van het Buitenmuseum is verzameld op een routeflyer. Deze flyer en een set ansichtkaarten zijn, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties of download de route >>

Gratis audiotour

Handig! Ontdek de geschiedenis van Apenheul door middel van een gratis audiotour. Op 14 locaties in de binnenstad van Apeldoorn vind je QR codes. Door deze te scannen met je telefoon luister je naar de hoogtepunten van 50 jaar Apenheul. De audiotour kun je downloaden via de gratis Storywalk app en start bij ACEC aan de Roggestraat.

Storywalk-app in de Appstore >>

Storywalk-app in de Playstore >>

Bron: www.inapeldoorn.nl/buitenmuseum-in-apeldoornse-binnenstad