De Dag van het Kasteel

Van 6 juni
Tot 6 juni
Zie de website
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
De dag van het kasteel

Op Tweede Pinksterdag, 6 juni, is het De Dag van het Kasteel. Ook dit jaar is er een thema: Een ramp is van alle tijden.

Wat kan je er verwachten?

Je kan deze dag een van de deelnemende kastelen bezoeken maar je kan ook een wandeling maken in de omgeving van een van deze kastelen. Met de gratis app van izi.TRAVEL kan je namelijk een leuke route bewandelen. Tip: download de route die je wilt doen alvast op je telefoon. Dat scheelt tijd en dataverbruik. Het thema van dit jaar sluit goed aan bij de herdenking van het Rampjaar 1672, dit jaar 350 jaar geleden. Maar kastelen hebben meer rampen meegemaakt: oorlogen, natuurgeweld, economische tegenspoed en rampzalige eigenaren.

Al deze gebeurtenissen hebben de kastelen in ons land door de eeuwen heen getekend, maar zelfs kastelen die tot ruïnes zijn geruïneerd, zijn tot op de dag van vandaag belangrijk voor ons nationaal erfgoed. Van sommige kastelen en burchten is haast niets meer te zien, maar dat betekent niet dat ze er niet meer zijn. Sterker nog: je kan op 6 juni speciale fiets- en wandeltochten volgen onder begeleiding van een gids. Deze vertelt je alles over wat er ooit geweest is. Een uniek kijkje in de geschiedenis dus! Deze rondleidingen worden gehouden in Drenthe, Groningen, Overijssel, Utrecht en Gelderland. Meedoen kost € 13,50 (incl. servicekosten).

Kijk voor meer informatie op de website voor meer informatie over deze Archeotrail.