Sea de Zee bij Villa Zebra

Van 15 oktober
Tot 18 december
Zie evenement
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Villa Zebra Sea de Zee

Villa Zebra heeft een slimme nieuwe tentoonstelling die helemaal coronaproof is ingericht. Sea de Zee neemt kinderen mee de diepzee in!

Wat kan je er verwachten?

Sea de Zee is de interactieve expositie in Villa Zebra met schilderkunst, installaties, gedichten en workshops! Ga mee met de stroming, kijk en luister naar de zee. Klim op het duinpan en verschuif interactieve werken groter dan jezelf van Nazif Lopulissa. Jut bij de strandinstallatie van Esther Dijkstra, kruip dwars door monsters van Nurzehra Ulukaya…

… en laat je meevoeren door gedichten van verschillende dichters, zoals Derrek Otte, Dean Bowen en burgemeester (en dichter) Ahmed Aboutaleb.

Sea de Zee is de nieuwe interactieve expositie voor kinderen van 5 tot 12 jaar in Villa Zebra. Een tentoonstelling vol schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties, gedichten en spoken word. Gedurende de tentoonstelling verzamel je ideeën voor je gedicht, waarna je dit gedicht aan elkaar plakt en per flessenpost verstuurt naar de volgende bezoeker. Daarna ga je aan de slag met het maken van je eigen diepzeewezens, gebaseerd op het werk van Ulukaya.

Over Villa Zebra

Villa Zebra Zelf!

Villa Zebra is een kunstmuseum voor kinderen. Kunst leert je te denken buiten je kaders. En dat mag je ook meteen in de praktijk brengen, want ieder kind maakt bij Villa Zebra een eigen kunstwerk in onze doorlopende workshop. Elke twee maanden komt er weer een nieuwe workshop.

Naast Sea de Zee heeft Villa Zebra voor peuters en kleuters een aparte expositie: ZELF! waarin kunstenaarscollectieven installaties hebben gemaakt waar de kleine doorheen kan kruipen, in kan spelen en een kunstworkshop kan volgen.

Praktische informatie

Voor je bezoek dien je een kaartje te reserveren. Een kaartje kost € 10,- voor iedereen vanaf 6 jaar. Deze leuke nieuwe voorstelling kan je bezoeken tot en met 18 december 2020.

Adresgegevens

Villa Zebra
Stieltjesstraat 21
3071 JV Rotterdam

Openingstijden

  • woensdag 12:00 uur tot 17:00 uur
  • vrijdag 12:00 uur – 17:00 uur
  • zaterdag 11:00 uur tot 17:00 uur
  • zondag 11:00 uur tot 17:00 uur

In de schoolvakanties (Regio Midden) is Villa Zebra dinsdag t/m zondag geopend vanaf 11:00 uur.

foto’s en tekst: Villa Zebra