The Art of Aardman expositie in Groningen

Van 27 oktober
Tot 9 mei
10:00 uur tot 18:00 uur
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Art of Aardman expositie

Liefhebbers van Wallace & Grommit en Shaun het Schaap kunnen hun hart ophalen in Forum Groningen tijdens de expositie The Art of Aardman. Deze prachtige expositie is nog te bezoeken tot en met 9 mei 2021 en is helemaal coronaproof.

Wat kan je verwachten?

Aardman maakt al sinds 1980 stopmotion films met heel knap gemaakte kleipoppetjes. Ze zijn enorm gedetailleerd met echte gezichtsuitdrukkingen. Tijdens de expositie The Art of Aardman zijn veel van de poppetjes te bewonderen. Deze expositie reist de hele wereld over. Zo waren de kleipoppetjes als te zien in Melbourne, Seoul en Parijs en nu dan ook in ons eigen Groningen. Naast het bekijken van dingen kan je ook zelf een eigen stopmotion film maken met echte poppetjes. En het leuke is: aan het eind van je reis langs al het moois van Aardman, kan je ook zelf nog even spelen in je eigen stopmotion film. Compleet met de kenmerkende bril van Walace en natuurlijk zijn groene kaplaarzen.

Praktische informatie

The Art of Aardman is nog te bezoeken tot en met 9 mei 2021. Tickets dienen van tevoren worden gereserveerd en er wordt gewerkt met een tijdslot. Een ticket kost € 12,50 en voor kinderen tussen de 7 en 17 jaar € 7,50. Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis naar binnen. Als je eenmaal binnen bent, mag je zolang blijven als je wilt. Bekijk de coronamaatregelen van het Forum hier.

Adresgegevens

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
9712 KN Groningen