Torendol bij Kasteel de Haar

Van 1 juli
Tot 31 oktober
11:00 - 17:00 uur
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is een prachtig middeleeuws kasteel in een prachtige staat. Je vindt het kasteel in Haarzuilens, bij Utrecht. Deze zomer hebben ze iets leuks: Torendol.

Wat kan je er verwachten?

Je krijgt met Torendol een exclusieve rondleiding die lang verborgen zijn gebleven voor de bezoekers van De Haar. Via torens, trappen, smalle gangen, weergangen en kamers kom je in gedeelten van het kasteel die normaal gesloten zijn voor het publiek. De gids vertelt je graag alles over deze ruimten waardoor het kasteel nog meer tot leven komt.

Praktische informatie

Onduidelijk is nog wanneer Torendol te boeken is. Vooralsnog staat 1 juli tot en met 1 november op de planning, maar vanwege corona is het goed om de site in de gaten te houden. De rondleiding is alleen te boeken in combinatie met een regulier kasteelbezoek. Het advies is om de tickets van te voren te boeken. De rondleidingen vertrekken stipt op tijd (er zijn meerdere tijdstippen per dag). Omdat er veel trappen geklommen moeten worden is de rondleiding helaas niet voor iedereen geschikt.

Voor deze rondleiding betaal je € 3,50 bovenop de normale toegangsprijs. Voor volwassenen is dat € 20,50, voor kinderen van 4 tot en met 12 € 14,50 en van kinderen tot 4 jaar is de toegang gratis.

Adres

Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens
Tel.: 0306778515