Alles voor een geslaagde Meivakantie

Geschreven op 29 maart 2019
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Meivakantie uitgelicht 2

De meivakantie valt vroeg dit jaar! We kunnen natuurlijk geluk hebben met het weer, maar het kan ook nog erg tegenvallen. Omdat we in Nederland nou eenmaal niet echt van het weer op aan kunnen, hebben we onderscheid gemaakt in leuke uitjes voor mooi én voor slecht.

Leuke uitjes in de Meivakantie als het mooi weer is 

We gaan er gewoon vanuit dat het prachtig weer zal zijn in de Meivakantie. Het is dan natuurlijk heerlijk om buiten te zijn! We hebben daarom de leukste uitjes voor buiten voor je uitgezocht.

Madurodam

Madurodam is leuk voor klein én groot! Het park wordt steeds leuker, want er zijn een aantal nieuwe attracties bijgekomen. Zoals de spannende nieuwe indoor attractie De Waterwolf. Hier mag je zelf de stoommachine bedienen. Bij de spectaculaire indoor attractie Nieuw Amsterdam ga je terug naar het New York van de 17de eeuw. Deze Amerikaanse stad is namelijk nauw verwant aan Nederland. Je kan ook een balletje trappen bij de attractie Zo Groot is Oranje. Of laat je kind lekker spelen in één van de speeltuinen. Zo kan je zelf ook even van het zonnetje genieten.

Madurodam

De Keukenhof

Tot en met 19 mei kan je de Keukenhof in Lisse nog bezoeken. Dit jaar is het thema “Flower Power”. Je mag het zeker niet missen! Zo zijn er ruim 7 miljoen bloemen te bewonderen en worden er mooie shows gegeven. Ook voor kinderen is de Keukenhof heel leuk. Zo is er een doolhof, een speeltuin en iedere woensdag is er zelfs een sprookjestheater.

De Japanse tuin in Clingendael

Wil je echt iets bijzonders zien? Dan moet je echt naar de Japanse Tuin in het Haagse Clingedael gaan. Deze kwetsbare en prachtige tuin is slechts acht weken per jaar geopend. De tuin opent dit jaar voor het eerst haar deuren op 27 april en is daarmee meteen een heerlijk uitje tijdens de Meivakantie. De Japanse Tuin is het beste te bezoeken met wat oudere kinderen.

Plaswijckpark

Bij het Plaswijckpark in Rotterdam is echt voor iedereen wat te doen, of je nu klein bent of groot! Kinderen kunnen heerlijk spelen in de supergrote speeltuin (zowel buiten als binnen), skelterrijden in de verkeerstuin en bij warm weer zelfs ravotten in de waterspeeltuin. Vergeet geen bezoek te brengen aan de dieren in Dierenwijck waar zich een heuse dierentuin bevindt. Er zijn namelijk veel jonge dieren geboren, zoals twee alpaca veulens! Voor de echte genieters kan er volop gewandeld worden in Wandelwijck. Je kan er ook heerlijk eten, zoals in het nieuwe pannenkoekenhuis, dus je kan er gemakkelijk de hele dag vertoeven!

Klimeiland

Voor Klimeiland moet je geen watje zijn! Alle slingerapen vanaf 1.40 m zijn van harte welkom om lekker te klimmen en klauteren. Er zijn zes verschillende routes met wel 4 hoogtes. Je start op 1 of 4 meter hoogte en gaat steeds hoger en hoger tot wel 7 of 11 meter! Er zijn maar liefst 50 klimobstakels en 10 kabelbanen! Klimeiland is onderdeel van Watersportcentrum Vlietland in Leidschendam.

Klimeiland

De leukste uitjes in de Meivakantie wanneer het GEEN mooi weer is

Is het weer zo slecht dat naar buiten gaan eigenlijk geen optie is? Bezoek dan een leuk museum! In onze blog Museumbezoek voor het hele gezin kan je een hoop leuke ideeën halen. Maar er zijn nog genoeg andere leuke dingen te doen!

Rijksmuseum Boerhaave

Is het weer niet zo mooi, maar regent het niet de hele dag? Dan is een bezoek aan het Rijksmuseum Boerhaave in Leiden zeker een aanrader. Het museum is deels binnen en deels buiten, dus ideaal bij regenachtig weer! Het museum staat in het teken van Wetenschap en kinderen kunnen allerlei interessante proefjes doen. Ook kunnen ze zich uitleven in de watertuin.

Omniversum

Filmliefhebbers die het liefst middenin alle spektakel zitten, moeten zeker eens een bezoekje brengen aan het Omniversum in Den Haag. Voor kinderen is er de leuke film Fly me to the moon. Het is net of de kinderen zelf meespelen in deze leuke animatiefilm. Een andere leuke familiefilm is ook “Backyard Wilderness”. Mocht je hierna nog wat willen doen en het regent nog steeds dan is een bezoek aan het praktisch naastgelegen Museon ook heel erg leuk.

Clip ’n Climb Amsterdam

Wil je een actief dagje uit met de kids? Ga dan eens klimmen bij Clip ’n Climb in Amsterdam! Deze vrolijk gekleurde klimhal nodigt uit om jezelf uit te dagen. Het leuke is dat je kind geen klimpartner nodig heeft, maar gezekerd wordt vanuit het plafond. Hierdoor kan je kind op een veilige manier de klimhal verkennen zonder dat het gevaarlijk wordt.

Clip ’n Climb is al geschikt vanaf kinderen van 6 jaar en het is lekker droog binnen. Is Amsterdam voor jou te ver weg? Gelukkig zijn er nog een aantal Clip ’n Climb vestigingen. Je vindt ze namelijk ook in Utrecht, Eindhoven, Leeuwarden, Best, Kerkrade en Sittard. Zo is er overal wat te klimmen!

Glow Golf

Een potje midgetgolf is altijd leuk, zeker als het in het donker is! Bij Glow Golf kan het hele gezin zich vermaken. Je kan Glow Golf op verschillende plaatsen in Nederland doen, dus als je geluk hebt hoef je niet eens ver te reizen voor deze leuke middag uit. Combineer je uitje meteen ook met een lekkere lunch, en iedereen heeft het naar de zin!

Glowgolf uitgelicht