Heerlijk uit eten bij Les Copains in Delft

Geschreven op 19 december 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Les_Copains_oesters

Dat wij van OpstapmetLisa graag uit eten gaan is geen geheim. We grijpen dus ook ieder excuus aan om ons eens flink in de watten te laten leggen. Nu de feestdagen voor de deur staan, hebben we zeker een goed excuus: we gaan lekker uit eten bij Les Copains in Delft!

Visrestaurant Les Copains

Op zaterdag 14 december was het zover! Het team van OpstapmetLisa ging met aanhang lekker genieten van de heerlijke gerechten van Les Copains. Ester was al eens eerder hier geweest, maar voor mij was het de eerste keer. Ik was een beetje bang dat er straks ineens een hele inktvis op mijn bord zou liggen, maar dat was gelukkig niet het geval.

Sterker nog, bij Les Copains serveren ze weliswaar visgerechten maar deze zijn heel verfijnd. Ook de amuses waren heerlijk en verrassend. Dat beloofde al veel voor de rest van de avond!

Ongedwongen en laagdrempelige sfeer

Les Copains doet best chique aan. Dat zie je ook aan de gerechten. Toch heeft het restaurant een laagdrempelige en ongedwongen sfeer. Je wordt ontvangen door eigenaresse Debbie of haar collega Pascal en beiden leggen je echt in de watten zodat het jou aan niets ontbreekt. Veel tafels zijn er niet in het restaurant, je krijgt dus veel aandacht. Dat is zeker niet vervelend. Je bent geen klant bij Les Copains, je bent er echt te gast.

De man van Debbie, Eric, is de chefkok die samen met zijn team de heerlijkste gerechten vanuit de keuken tovert. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Wil je gewoon lekker uit eten met je partner of een vriendin? Dan kan je bijvoorbeeld een voor- en een hoofdgerecht kiezen van de kaart. Of van het bord, want daar staan ook de lekkerste gerechten op. Wij hadden de hele avond vrij gepland en besloten dan ook met z’n allen voor het meest uitgebreide menu, het vijf-gangenmenu, te gaan!

Heerlijke gerechten

Een vijf-gangenmenu klinkt enorm veel, maar gelukkig zijn het allemaal kleine gerechtjes. De amuse, die buiten het menu valt, was ook al heerlijk. Dit was een pittig cassave kroepoekje met tonijn, kerriemayonaise en gember. Daarna kregen we een tartaar van rivierkreeft met limoen, appel, kervel en meiknol. Echt een hele lekkere combinatie!

De rivierkreeft werd opgevolgd door een heerlijk zachte knolselderijsoep met Hollandse garnaaltjes en truffel. De manier waarop alles wordt geserveerd maakt het allemaal nóg wat bijzonderder en specialer!

Nog meer lekkers!

De gerechten pasten ook perfect bij de wijn die we hadden uitgekozen. Na de soep werd het tijd voor de gegrilde griet. Deze was vol van smaak en lag op een bedje van paddenstoelen en witlof.

De zeebaars die daarna kwam was op de huid gebakken en was werkelijk om je vingers bij op te eten! En de gemarineerde ananas met advocaatschuim en chocoladeroomijs was echt de perfecte afsluiter. Oh nee, dat was de koffie, want ook daarbij zitten allemaal lekkere dingen.

Voldaan weer naar huis

Wat heerlijk om een keer niet overvol naar huis te moeten waggelen. We hebben heerlijk gegeten maar het was zeker niet teveel. Alles was allemaal even lekker en de smaken pasten allemaal perfect bij elkaar.

De ligging van het restaurant is ook perfect. Het is gelegen in het centrum op maar zes minuten lopen vanaf het station. Maar ook op de fiets is het restaurant goed te bereiken, dus dat is in de zomer een prima manier om er te komen. Want we gaan hier zeker nog eens uit eten!

Zeker een aanrader

Ben je van plan om binnenkort eens lekker uit eten te gaan in Delft? Sla dan Les Copains zeker niet over!

Vooral visliefhebbers die houden van spannende smaken maar wel willen genieten van een restaurant met niet al teveel opsmuk, zitten hier zeker goed!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze andere culinaire avonturen, blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!