Heerlijk uit eten bij Waterproef in Scheveningen

Geschreven op 25 februari 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Naast onze favoriete restaurants waar we heel graag komen, bezoeken wij ook graag restaurants waar we zelf nog niet eerder hebben gegeten. Nu had mijn man Restaurant Waterproef al een tijd hoog op zijn lijstje staan. Dus toen hij jarig was leek dit mij het perfecte cadeau! Een avond samen uit eten bij Waterproef.

Een mooi restaurant voor een bijzondere avond uit

Even geleden wat het zo ver. Wij hadden al ruim van te voren gereserveerd en oppasadresjes voor de kinderen geregeld. Want af en toe is het fijn en ook belangrijk om even met z’n tweeën in een ontspannen omgeving te kunnen praten en het gezellig hebben. Onze reservering was wat aan de vroege kant, dus toen wij aankwamen bij Restaurant Waterproef waren wij de eerste gasten. Het voordeel daarvan is dat de hectiek van de avond nog niet is gestart en je het restaurant even goed in je op kan nemen en het personeel de gelegenheid heeft om je uitgebreid te onthalen.

Wij werden naar onze tafel gebracht. Een mooie ruime ronde tafel op een centrale plek in het restaurant waar vanuit we uitzicht hadden op de bar, de keuken én ook nog eens konden genieten van het uitzicht op de Scheveningse haven.

Niet het enige cadeau

Ik bleek echter niet de enige die een verassing gepland had. Toen wij goed en wel aan onze tafel zaten kregen bij namelijk van de maître een fles bubbels. Vrienden van ons wisten dat wij hier vanavond zouden zijn en hebben geregeld dat wij deze fles namens hun als aperitief aangeboden kregen. Een heerlijke manier om een mooie avond mee te beginnen!

A la carte menu

Ons werd gevraagd of wij de menukaart wilden inzien of dat we ons wilden laten verassen met een tasting menu. Wij houden ervan om nieuwe smaken te ontdekken dus kozen voor het laatste. Natuurlijk heb ik ook even een kijkje genomen op het a la carte menu en deze staat voor heerlijkheden zoals zeebaars, zacht gegaarde lamsneck, krokante ossenstaart als voorgerecht en onder andere zeeduivel, shortrib en eendenborst als hoofdgerecht. Als dessert kan je van de kaart kiezen voor bijvoorbeeld een sweet taco, chocolade brownie of heerlijke kaasplank.

Het tasting menu

Maar wij lieten ons dus verassen met een 5-gangen menu. Deze bestond onder andere uit een licht gegaarde witvis in een komkommersoepje en sesam, een meer dan heerlijke zeebaars met bok choi en avocado, een stukje lam dat werkelijk op mijn tong smolt en nog een gebakken koolvis. Alle gerechten waren even mooi, lekker en bijzonder. Ons nagerecht was een heerlijk fris zoete verzameling van smaken die deze mooie avond goed afsloot.

Wat ons betreft is Waterproef goedgekeurd voor een herhalingsbezoek en komen wij hier dus graag nog eens terug!

Wil jij op de hoogte blijven van ontdekkingen die wij doen van restaurants, winkels, wellnesslocaties en leuke uitjes? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief. Je maakt dan ook gelijk kan op leuke acties en prijzen.