Helemaal zen de winter in

Geschreven op 29 november 2022
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Zen de winter in

De winterperiode is voor veel mensen een lastige tijd. Het einde van het jaar komt in zicht met alle drukte van de feestdagen van dien om daarna in januari en februari in een soort zwart gat te vallen. Tijd om jezelf lekker te verwennen dus! Met onze tips ga je helemaal zen de winter in.

Lekker naar de sauna

Een dagje naar de sauna is iets dat veel mensen lekker vinden. Je wordt er echt helemaal zen van! En het is ook nog eens goed voor de huid en je bloedsomloop. Zorg er wel voor dat je van tevoren voldoende drinkt en niet te zwaar eet. Je kan ook van tevoren beter geen bodylotion gebruiken omdat de geur meestal niet veel beter wordt door de warmte. Nog meer tips voor een saunabezoek vind je in dit blog.

Zen de winter in

Een goede massage doet wonderen

Zit je veel achter de computer? Dan heb je vast wel eens pijntjes en spanningen. Maar ook fysieke beroepen zoals werken in de zorg en werken in een kapsalon zijn pittig voor je lijf. Verwen jezelf eens in de zoveel tijd met een ontspannende massage. Of, ook meteen fijn je huid, met een hamam-massage. Hierbij wordt je huid meteen flink gescrubd waardoor het na afloop heerlijk zacht aanvoelt. Eerder schreven wij een blog met onze favoriete massagesalons. Hier knapt iedereen van op!

https://opstapmetlisa.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Dagje spa met vriendinnen

Straks als de feestdagen voorbij zijn, leggen we ons weer goede voornemens op. De een wil afvallen, de ander minder geld uitgeven en weer een ander wil stoppen met roken. Wees eerlijk: van goede voornemens wordt niemand gelukkig, want je ontzegt jezelf iets dat je altijd graag hebt gedaan. Probeer dat maar eens vol te houden! Bedenk liever positieve goede voornemens zoals een keer per maand (of per kwartaal) een dagje spa met vriendinnen. Heerlijk ontspannen én gezellig. Dat is wel goed vol te houden en zo heb je telkens weer iets fijns om naar uit te kijken. Eerder schreven wij een blog met onze tips.

Zen de winter in

De verkwikkende gezichtsbehandeling

De winter is niet de beste periode voor je huid. Binnen word je blootgesteld aan warmte van de verwarming en buiten is het dan weer ineens een stuk kouder. Door het verschil in temperatuur kan je huid gaan trekken en vervelend aanvoelen. Een goede crème doet wonderen voor je huid, maar welke is nu het beste voor jou? Laat je adviseren over een goede dag- of nachtcrème. Dat kan bijvoorbeeld bij een skincare beautysalon. Je kan daar bijvoorbeeld een huidanalyse laten doen of een heerlijke peeling nemen zodat je huid weer helemaal “vers” is en daardoor fijn aanvoelt. Skincare professionals vind je onder andere in het Skincare Centre in Rotterdam, Babassu met vestigingen in Amsterdam, Leiden, Wassenaar, Grave en Den Haag, Gentle Skin Clinic in Den Haag en Blitz Skincare & Wellness in Heemstede.

https://opstapmetlisa.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Een goede nachtrust

Als je een slechte nacht hebt gehad, heb je daar vaak de hele dag last van. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je slecht slaapt: gebroken nachten door een ziek kind, zelf teveel aan je hoofd hebben of je bent te lang met je beeldschermen in de weer geweest. Zorg ervoor dat je ontspannen naar bed gaat. Lees nog even voor het slapen gaan, neem de tijd om je make-up van je gezicht te halen of doe een oefening waar je dieper van gaat slapen. Zoals een yoga Nidra oefening. Dat is geen yoga-oefening zoals je zou denken, maar eentje waarbij je heerlijk kan gaan liggen. Een yoga Nidra oefening kan je opzoeken op Spotify of in een meditatie app. Zo heb ik er een van Meditation Moments en ik word daar altijd helemaal zen van. Zorg dat je het lekker warm hebt en laat de slaap maar over je heen komen. Tip: het kan zijn dat je de volgende dag nog een beetje duf bent. Ga dan met blote voeten op een tegelvloer staan om te “aarden”. Werkt prima.

https://opstapmetlisa.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Een nieuwe haarlook

Een bezoekje aan de kapper is voor veel mensen een moment van ontspanning. Even lekker kletsen, je haren laten wassen (en meteen je hoofdhuid laten masseren: heerlijk!) en daarna weer helemaal zen de deur uit. Maar wat nou als je eens wat anders met je haar laat doen. Andere coupe, nieuw kleurtje voor de winter… Dat doet ook wonderen voor je humeur! Laat je eens inspireren bij de kapper of lees het blog dat Quinto Kappers onlangs voor ons schreef.

Zen de winter in

Zen in je hoofd

We merken allemaal dat de maatschappij behoorlijk aan het verharden is. Nooit eerder was er zoveel negativiteit in de wereld. Mensen zijn sneller boos op elkaar en dat maakt het leven er niet gezelliger op. Omring jezelf met positiviteit! Dat kan heel simpel door iedere dag een momentje voor jezelf te reserveren. Tijd om een gezellig boek te lezen, tijd voor een ontspannende meditatie, tijd voor een fijne spa-avond thuis of gewoon even lekker bijkletsen met een vriendin tijdens een wandeling. Of zet gewoon je lievelingsmuziek aan tijdens het koken of schoonmaken. Als je jezelf iedere dag dat momentje zen gunt, merk je al snel dat je je prettiger gaat voelen!


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox