Het gezicht achter BRASSERIE UIT ’T ZUIDEN

Geschreven op 10 november 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Marcel van Brasserie Uit 't Zuiden

In onze blogserie, ‘het gezicht achter…‘ laten wij jullie graag kennismaken met de mensen achter een onderneming. Want dat zijn de mensen die met hun passie een bedrijf maken tot wat het is. Deze keer stellen wij jullie graag voor aan Marcel Jonkman, sinds 2018 eigenaar van Brasserie Uit ’t Zuiden in Rotterdam.

Het ontstaan van Brasserie Uit ’t Zuiden

Marcel komt oorspronkelijk uit Haarlem, maar de liefde heeft hem naar Rotterdam gebracht. Vroeger was Marcel werkzaam in het bedrijfsleven, waarvoor hij veel op reis was. ‘Door het vele reizen is mijn liefde voor eten en koken begonnen. En zo ook de droom om de Brasserie te beginnen. Ik reed langs het leegstaande pand aan de Noordsingel 121 en werd verliefd op het pand. Ik heb direct de stoute schoenen aangetrokken en heb de verhuurder gebeld. Twee weken later stond ik te schilderen en werd Brasserie Uit `t Zuiden een feit.’

lekker eten uit 't Zuiden

Gasten in de watten blijven leggen

Inmiddels is Brasserie Uit ’t Zuiden, net als de rest van de Nederlandse horeca voor de tweede keer gesloten door de Coronacrisis. Al tijdens de eerste lockdown is Marcel niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft hij de Feelgoodbox in het leven geroepen. Een 3- gangen food box dat gevuld is met een heerlijke gerechten uit te keuken van Brasserie Uit ’t Zuiden, begeleid met een mooie fles wijn. En je krijgt er zelfs een mooi gevulde borrelplank bij cadeau.

Feelgoodbox

Rotterdamse doorzetters mentaliteit

Marcel zorgt er met de Feelgoodbox niet alleen maar voor dat hij zo zijn eigen personeel aan het werk kan houden, maar denkt ook aan zijn lokale collega’s.

“Niet alleen wij, maar alle Rotterdamse horeca-ondernemers hebben het zwaar. Cafés, restaurants én leveranciers. Om hun een hart onder de riem te steken geven wij bij iedere bestelling van de box ook een cadeaubox weg. Verschillende Rotterdamse bedrijven bieden in deze box iets van hun eigen waar aan om onze gasten mee te verblijden en verwennen, maar ook om zichzelf aan de ontvangers te presenteren zodat ze niet vergeten worden. Want Rotterdammers zetten hun schouders er nu eenmaal onder. In goede, en in slechte tijden.”

Brasserie Uit ’t Zuiden in een nieuwe jas

Momenteel is Marcel druk met een verbouwing van de Brasserie. Natuurlijk laten wij je zodra dit klaar is, het eindresultaat zien. Maar nog leuker is het natuurlijk om de nieuwe looks van de Brasserie zelf te gaan bekijken!

Wil je meer van onze ondernemers leren kennen? Neem dan een kijkje op onze seriepagina en kijk bij ‘De gezichten achter’….