Het gezicht achter Escaperoom TIME

Geschreven op 25 juni 2020
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Marvin Chin eigenaar Escaperoom TIME

Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat Marvin Chin zijn escape room ‘Escaperoom TIME‘ heeft geopend. TIME is een escaperoom waarbij je niet alleen uit een kamer moet ontsnappen, maar verschillende interactieve spellen kan spelen in een combinatie van real life en Virtual Reality. Wij willen je niet alleen kennis laten maken met een leuk bedrijf, maar ook juist met de mensen van het bedrijf, daarom stellen wij Marvin graag aan je voor.

Wie is Marvin Chin?

Met zijn HBO diploma Internationaal Toeristisch Management op zak, wilde Marvin de wereld rondreizen. Helaas bleek een baan in het toerisme minder spannend te zijn dan hij dacht; hij stuurde mensen op reizen die hij zelf niet kon ervaren. “Ik wilde dichter bij de beleving staan en mensen zien genieten,” aldus Marvin. “Daarom ben ik mij gaan oriënteren op evenementen en activiteiten.” Met meerdere banen in de entertainmentsector heeft hij zich hierbinnen ontwikkeld. Waar hij begon met het begeleiden van activiteiten, was hij later eventmanager op feesten en events. “Dit vond ik fantastisch! Ik kwam met veel verschillende mensen in contact, had veel verantwoordelijkheid, kon problemen snel oplossen en genoot van de gasten die lekker en vrolijk aan het dansen waren. Daarnaast leerde ik ook veel over geluidsinstallaties, verlichting, standopbouw en ontmoette ik veel bekende acteurs of sprekers.”

Het ontstaan van Escaperoom TIME

En toen kwam er een escaperoom op zijn pad. Na de eerste keer het spel spelen was hij verkocht. “Ik wilde dat ook maken en had duizenden ideeën! Mijn toenmalig werkgever had nog een mooie werfkelder waar niet veel mee gedaan werd en ik legde mijn plan aan hem voor. Die was meteen enthousiast! Ik kreeg een budget en kon meteen beginnen, Escaperoom Mysterium is nog steeds een groot succes!”

 “Maar ik wilde meer, ik wilde altijd al iets voor mijzelf beginnen en kon niet goed tegen het “op kantoor zitten”. Daarom besloot ik een eigen escaperoomlocatie te beginnen waar ik gasten wilde verbazen en verrassen; Escaperoom TIME!”

escape room TIME
Marvin startte in 2017, in het Muntgebouw Escaperoom TIME. Hij maakte een vliegende start en wilde uitbreiden, maar dat was hier niet mogelijk. Daarom verhuisde hij naar de Eendrachtlaan 260 in Utrecht, waar hij al zijn ideeën wél kon uitbouwen en meerdere activiteiten aan kon bieden. “Hier hebben we veel meer ruimte en kunnen we meerdere activiteiten aanbieden, ook voor grote groepen. Onze bezoekers kunnen er gratis parkeren en zijn er samenwerkingen met leuke restaurantjes in de buurt!”

TIME is een uniek escaperoom concept. Er wordt gebruik gemaakt van Virtual Reality en Augmented Reality in de fysieke escaperooms. Ze waren de eerste escaperoom in Europa die VR en escaperooms combineerde. Het leuke aan deze combinatie is dat je veel moet samenwerken met elkaar. Soms vind je een antwoord in VR, die je in de echte wereld nodig hebt of andersom. De verschillende geluids-, lichteffecten en bewegende objecten zorgen voor grote verrassingen!

zombie shooter escape room time

Een enthousiast team van betrokken medewerkers

Escaperoom TIME is in korte tijd al snel gegroeid, met inmiddels 10 spelbegeleiders, een vaste werknemer en meerdere stagiaires in dienst. “Helaas werken we nu, tijdens de corona-crisis met een kleiner team. Zonder stagiaires en met minder spelbegeleiders.”

Marvin heeft nog iedere dag heel veel plezier in zijn werk. “Op mijn ideale werkdag begin ik het liefst met het bedenken van nieuwe toffe activiteiten, verhalen of puzzels. Dan goed lunchen, ik houd namelijk ontzettend van lekker eten! In de middag vind ik het fantastisch om in contact te zijn met de gasten, vragen wat ze van mijn activiteiten vinden en ze enthousiast te maken. Om daarna de dag gezellig met de collega’s af te sluiten….natuurlijk met: eten en spelletjes spelen!”

Corona flink onderschat

De Coronacrisis heeft ook bij TIME een grote impact gehad. “Dit is wel een van de lastigste periodes sinds het bestaan van het bedrijf. Na een succesvol 2019, is het pijnlijk om de boekingen dan zo snel te zien dalen. Maar! Slechte tijden zorgen voor veel creativiteit! Vlak nadat we onze deuren moesten sluiten hebben we een bordspel gemaakt, het (corona)Quarantaine bordspel. Wij vonden dit zelf een enorm leuk spel, vol humor, vragen en opdrachten. Helaas bleek de corona-crisis een stuk heftiger dan we in eerste instantie hadden verwacht. Het spel werd niet meer gezien als iets leuks en positiefs (zoals we het wel bedoelde) maar kreeg veel negatieve reacties als gevolg van de vele doden die corona veroorzaakte. Daarom werd dit spel helaas geen succes”. Na deze tegenslag zijn Marvin en zijn team niet bij de pakken neer gaan zitten. “We hebben een hele toffe online spelshow gemaakt met leuke, actieve en grappige opdrachten vanuit huis. Onze presentator kan dan live verbinding maken via zoom, vanuit onze greenscreen studio!”

online spelshow escaperoom TIME

Vol goede moed weer van start

Gelukkig mag de escaperoom weer open, maar nog wel met wat beperkingen om aan de maatregelen te voldoen. En helaas ook nog met minder grote aantallen bezoekers.

Maar Marvin is niet voor één gat te vangen en heeft meerdere activiteiten “Corona-proof” gemaakt. Zo is het populaire La Casa de Papel escape game te spelen met maximaal 12 personen. Die kamer is groot genoeg om 1,5  meter tussen de spelers te kunnen houden. En om in de juiste stijl te blijven hebben ze zelfs hele toffe La Casa de Papel mondkapjes gemaakt. De 1e 100 stuks vergeven zij gratis voor gasten bij een van de La Casa de Papel activiteiten!

La Casa de Papel Escaperoom Time

Geheel Coronaproof

De buiten spellen ‘Citygames’ zijn coronaproof: La Casa de Papel of From Russia with love. Deze zijn te spelen met 24 personen tegelijk. De online spelshow is natuurlijk met een onbeperkt aantal te spelen, omdat iedere speler vanuit huis mee kan doen!

Er zijn meerdere aanpassingen gedaan om de escaperoom zo veilig mogelijk te maken. Zo is er een gloednieuw ventilatiesysteem, meerdere desinfectiestations, wachtvakken en looproutes en alle attributen, tafels, meubels en VR brillen worden na iedere spel gedesinfecteerd. Er mag maar 1 groep per keer naar binnen. Er zijn duidelijke instructieborden die informeren over de RIVM maatregelen. Er zijn grotere tafels en meer afstand tussen de teams.

coronamaatregelen bij TIME

Wil jij op de hoogte blijven van welke leuke uitjes in Nederland ook in deze onrustige tijd kan genieten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijft je op de hoogte en maak je ook nog eens kan op leuke acties en prijzen.