Het Westelijk Handelsterrein, eten in een passage

Geschreven op 10 maart 2016
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Westelijk Handelsterrein facebook

Ok, je gaat een op stap in Rotterdam. Wat is dan het eerste waar je aan denkt? Weena? De Lijnbaan? Coolsingel? Of te wel het centrum. De meeste mensen die niet uit Rotterdam komen, komen ook niet heel veel verder. Ik ook niet. Ik heb Rotterdam in mijn tienertijd leren kennen en dan vooral na middernacht. Ik wist dus de Baja, Skihut en Hollywood blindelings te vinden.

Vervolgens kwam ik ook overdag in Rotterdam om te shoppen. Het was even wennen. Een stad waar je vooral ’s nachts bekend bent, ziet er overdag toch opeen heel anders uit… Maar ook toen kwam ik niet verder dan het centrum en dan vooral de koopgoot.

Een verborgen stukje Rotterdam

Een paar jaar geleden kwam ik dan eindelijk een buiten het centrum tijdens een avondje uit met mijn werk. Bij Rosso, een goed en sfeervol restaurant in het Westelijk Handelsterrein. Hierdoor kwam ik er achter dat Rotterdam veel meer te bieden heeft dan alleen het centrum en is Het Westelijk Handelsterrein voor mij een van de verborgen plekjes Rotterdam gebleken.

Het Westelijk Handelsterrein

Wat is dat dan? Achter de statige gevels van Scheepvaartkwartier bevindt zich een uniek complex van pakhuizen onder een glazen overkapping, bestaande uit galeries met moderne kunst, restaurants met gerechten uit alle windstreken en winkels met een verrassend aanbod (o.a. een reisbureau en organisatiebureau). 

Westelijk Handelsterrein youropi.com

Restaurant walhalla

Het is een soort passage, maar dan net iets onder straatniveau, waar op twee etages meerdere restaurants zaten. Doordat het overdekt is,  staan de tafels zowel binnen als buiten, wat gelijk een hele aangename vakantie-sfeer uitstraalt.

Er zitten in totaal 9 restaurants en ze vertegenwoordigen allemaal een andere keuken. Je kan er dus blijven komen, zonder dat het saai wordt. Inmiddels ben ik al meerdere malen teruggekeerd. Ook dankzij mijn werk. In de Passage zit namelijk ook The Hospitalityclub gevestigd, waar veel zakelijke evenementen en walking-diners georganiseerd worden. En iedere keer straalt de locatie weer die gemoedelijke en mooie sfeer uit!

Tot snel,

Ester