High tea bij Brasserie DenK

Geschreven op 12 oktober 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Landgoed Duin en Kruidberg

Veel mensen denken dat wij voor ons werk vooral eten bij leuke restaurants en slenteren door nieuw te ontdekken steden. Dat is niet helemaal waar, maar heel af en toe gunnen wij onszelf een OpstapmetLisa dag. Vrijdag 21 september was het weer zover! We mochten namelijk komen genieten van een geweldige high tea bij Brasserie DenK op Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort! Dat vind je tussen Haarlem en Velsen in.

Prachtige omgeving

Hoewel Landgoed Duin & Kruidberg slechts op 1 kilometer van het station ligt, ligt het middenin het groen. Gasten kunnen daarom een heerlijke wandeling maken op de wandelroutes die rondom het landgoed liggen of een fietsarrangement boeken. Er zijn zowel gewone als elektrische fietsen aanwezig op de locatie. Gasten die blijven slapen mogen vanaf november gebruik maken van de gloednieuwe Wellness! Iedereen kan er genieten van een heerlijke lunch of een lekkere kop koffie bij de brasserie van het landgoed, Brasserie DenK!

landgoed Duin en Kruidberg

Brasserie DenK

Hoewel het landgoed zelf een klassieke (Engelse) sfeer uitademt, is de brasserie heerlijk modern en ruim opgezet. Overal zijn kleine hoekjes die ieder een eigen sfeer hebben. Ook heb je dan als gast het gevoel echt je eigen plekje te hebben. Bij de Nespresso bar zijn wat grotere tafels te vinden met heerlijke, comfortabele banken. Even verderop kan je heerlijk aan je eigen ronde tafeltje plaatsnemen dat is afgescheiden. Waar wij zaten waren kleine tafeltjes met uitzicht op de open keuken.

Een High Tea tot in de puntjes

De high Tea die wij voorgeschoteld kregen, was tot in de puntjes verzorgd. Het personeel zorgde ervoor dat het ons aan niets ontbrak. Zelfs de thee is bijzonder! We kregen namelijk diverse soorten losse theesoorten die vervolgens in een zakje geschept konden worden. Dit zakje vouwde je dan als een kussensloopje dicht en voilà, heerlijke thee!

high team DenK

Verschillende gangen

De eerste gang van de High Tea bestond uit een paprika-soepje en een broodje met pesto. Deze waren beide lekker op smaak. Daarna volgde een plankje met hartige hapjes en broodjes. We kregen een wrap met verse zalm, een broodje lamsham, een broodje brie en een groentemuffin. Alles was heerlijk en had een bijzondere twist waardoor het echt anders was. Tot slot volgde er een etagère met zoete lekkernijen zoals scones, een madeleine en diverse soorten cakejes, een macaron en chocolaatjes. We zaten propvol, maar besloten deze heerlijke High Tea in stijl af te sluiten met een lekkere cappuccino.

Lunch bij Brasserie DenK

Als je een High Tea teveel van het goede vindt, kan je natuurlijk ook kiezen voor een lekker broodje of een gezonde salade. Voor de grote trek zijn er 2-, of 3 gangen lunchmenu’s, burgers en huisgemaakte pizza’s. Of kies een lekker, hartig soepje. Wil je niet zo uitgebreid eten dan kan je ook kiezen voor koude en warme bites. Of van een lekker stukje taart.

Diner is ook mogelijk

Heb je de hele dag gewinkeld in Haarlem en wil je ergens lekker en bijzonder eten? Dan is Landgoed Duin & Kruidberg ook een goede uitvalsbasis voor een lekker diner! Neem de kinderen gerust mee want er is ook een uitgebreid kindermenu. Voor grote kleine eters is er zelfs een 3-gangen kindermenu!

We hebben echt enorm genoten vandaag! Natuurlijk van de High Tea, maar ook van de betoverende locatie en het super vriendelijke personeel. Bedankt Landgoed Duin & Kruidberg!

High Tea bij Brasserie DenK